
Ihanan raikas sitruunakakku
Raikas sitruunakakku maistuu kahvin kanssa.
16-20 annostayli 60 min236 kcal / 100 g
Ainekset
16-20 annosta
Pohja
- 125gPirkka voita
- 1 1/2dlPirkka sokeria
- 2kananmunaa
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlvanilliinisokeria
- ripaussuolaa
Kostutus
- 1/2dlkuumaa kahvia
Lemon curd eli sitruunatahna
- 2kananmunaa
- 2dlsokeria
- 2tlvanilliinisokeria
- 2sitruunan mehu (1 dl) + raastettu kuori (2 tl)
- 50gPirkka voita
Täyte
- 5liivatelehteä +
- 1/2dlPirkka appelsiinitäysmehua
- 2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1/2prk(à 250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 2tlvanilliinisokeria
Valmistus
yli 60 min- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat.
- Sulata voi miedolla lämmöllä. Lisää suklaa ja anna sen sulaa. Sekoita joukkoon sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Paista pohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Pohja saa jäädä meheväksi, hieman taikinamaiseksi. Irrota vuoan reuna, pese, kuivaa ja kiinnitä se takaisin paikalleen.
- Kostuta pohja ja anna jäähtyä ennen täytteen lisäämistä.
- Valmista lemon curd. Vatkaa munat, sokeri ja vanilliinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi vesihauteessa. Lisää sitruunan kuori ja mehu. Anna hautua koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee (noin 10 minuuttia). Ota seos vesihauteesta ja lisää paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut. Jäähdytä.
- Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi ja lisää piimä. Sekoita joukkoon rahka, lemon curd ja sokerit.
- Kuumenna mehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Siirrä kakku tarjoilulautaselle leivinpaperin avulla. Koristele haluamallasi tavalla.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Saat kakusta näyttävän, kun koristelet sen runsaalla määrällä marjoja tai hedelmiä. Valuta päälle sulatettua suklaata. Viimeistele kakku vielä sitruunamelissalla tai syötävillä kukkilla. Juhlaan sopiva koristelu syntyy myös hyytelösokerin avulla.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 236 kcal987 kJ
- Proteiinia 4,97 g
- Hiilihydraatteja27,8 g
- Rasvaa12,2 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi