Mannapannari
Mannapannari eli mannapuuroaineksista syntyvä pannukakku! Herkullinen mannapannukakku syntyy uunissa ja kannattaa tarjota hillon ja kermavaahdon kanssa.
6-8 annosta30 - 60 min138 kcal / 100 g
Ainekset
6-8 annosta
- 1lmaitoa
- 3/4dlsokeria
- 1tlsuolaa
- 1 1/2tlvanilliinisokeria
- 4kananmunaa
- 2dlvehnäjauhoja
- 1rklleivontamargariinia tai voita
Lisäksi
- 1tlk(2 dl)kuohukermaa
- sokeria
- vanilliinisokeria
Valmistus
30 - 60 min- Kuumenna maito ja ripottele joukkoon mannasuurimot. Keitä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää keittämisen loppuvaiheessa kauraleseet. Anna hieman jäähtyä. Mausta sokerilla, suolalla ja vanilliinisokerilla.
- Vatkaa munia hieman ja lisää puuroon. Lisää vehnäjauhot ripotellen, samalla hyvin sekoittaen.
- Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Pane noin 1 rkl rasvaa pannulle ja anna sulaa lämpimässä uunissa. Sivele leivinpaperi sulaneella rasvalla.
- Kaada pannukakkutaikina pannulle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Leikkaa neliöiksi.
- Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla sekä vanilliinisokerilla maun mukaan. Tarjoa mannapannari hillon ja kermavaahdon kanssa.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 138 kcal578 kJ
- Proteiinia 7,1 g
- Hiilihydraatteja21 g
- Rasvaa2,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi