• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Runebergin kakku

Leivo perinteisten runebergintorttujen sijaan yksi iso kakku. Runebergin kakusta riittää isommallekin porukalle. N. 0,55€/annos
Runebergin kakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 336 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Täytteeksi ja koristeeksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, keksimurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat ja levitä taikina vuokaan.
  3. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ennen koristelua.
  4. Sekoita koristelua varten tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi juoksevaksi tahnaksi. Piirrä sokerivesikuorrutteesta paksu rengas kakun ulkoreunaan ja levitä vadelmahillo kakun keskelle. Tarjoa Runebergin kakku teen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 336 kcal1 410 kJ
  • Proteiinia4,03 g
  • Hiilihydraatteja43,7 g
  • Rasvaa15,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 66 arvostelua