Runebergin kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Runebergin kakku

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Leivo perinteisten runebergintorttujen sijaan yksi iso kakku. Runebergin kakusta riittää isommallekin porukalle.

    Ainekset

    8 annosta
    150 g
     
    voita
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl (50 g)
     
    piparkakkumuruja
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    3/4 dl
     
    maitoa
    tai
    1 tl
     
    rommiaromia
    tai

    Täytteeksi ja koristeeksi

    1 dl
     
    tomusokeria
    tai
    3/4 rkl
     
    sitruunanmehua
    tai
    1 dl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 361 kJ / 325 kcal
    Rasva
    17,3 g
    josta tyydyttynyttä
    9,1 g
    Hiilihydraatit
    36,9 g
    josta sokereita
    27,4 g
    Proteiini
    4,4 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min

    Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat.

    Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

    Sekoita jauhot, piparkakkumuru, mantelijauhe, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma keskenään. Lisää jauhoseos maidon ja rommiaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

    Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita pinta.

    Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ennen koristelua.

    Koristelu

    Laita tomusokeri pieneen kulhoon ja lisää sitruunamehua vähän kerrallaan samalla sekoittaen, niin että siitä tulee paksu juokseva tahna.

    Piirrä sokerivesikuorrutteesta paksu rengas kakun ulkoreunaan ja levitä vadelmahillo kakun keskelle.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka mantelijauhe 100g
      Hinta 2,15/kpl
      21,50/kg
    • Arla kevytmaito 1l luomu
      Hinta 1,20/kpl
      1,20/l
    • Pirkka Parhaat vadelmahillo 390g
      Hinta 4,89/kpl
      12,54/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (233 arviota)

    • #maidoton
      2 kuukautta sitten
      Tehkää kauramaidolla
    • Pike
      3 kuukautta sitten
      Oli kauhean makea eikä maistunut Runebergin tortulle.
    • Ailu
      3 kuukautta sitten
      Kyllä, olen tehnyt jo useamman kakun ja on ihanan pehmonen. Tein sen samoilla grammamäärillä mutta gluteenittomista pikkuleivän muruista ja g.jauhoista.
    • Meikäläisiä till Runeberg😄
      3 kuukautta sitten
      Tämä on ehdottomasti PARAS idea Runebergin tortusta! Joka puraisulla saa suuhunsa myös päällistä, ettei pelkkää kakkua. Teen tällaisen joka vuosi.🫶🏽🥰
    • Minnuli
      4 kuukautta sitten
      Tehnyt usein tällä ohjeella, tällä kertaa tuplana, jotta sain 24cm vuoassa siitä paksumman. Sitruunamehu valmistusohjeessa varmaankin väärin. 😉
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 kuukautta sitten
      Minnuli, kiitos huomiosta. Päivitämme ohjetta.
    • Aino
      4 kuukautta sitten
      Taikina olisi pitänyt tehdä tuplana. Aivan littanaksi jäi 24cm vuokaan.
    • Kokkikakkonen
      1 vuosi sitten
      En ole tätä reseptiä kokeillut, mutta kardemumman lisäisin vielä siihen.
    • Soinap
      1 vuosi sitten
      Suosikki kakkuohje! Ohjeen mukaan tomusokerikuorrute jää hieman vetiseksi, tomusokeria saa laittaa hieman enemmän
    • Jenspa
      2 vuotta sitten
      Hyvä ohje! Ja hyvää tuli! Tein niin vuokaan kuin muffeneina, laitoin 2tl leivinjauhetta ja vielä creme frechiä ruokalusikallisen niin avot! Hyvää on!
    • Alina
      3 vuotta sitten
      Tein puolitoistakertaisen annoksen, hyvin näyttää kohoavan ja siitä tullee sopiva kakku. Paistoaika tosin on aivan liian lyhyt! Uunista ei ole kiinni, yleensä tuossa uunissa reseptissä ilmoitettua aikaa lyhempi aika ja hieman alempi lämpötila riittää. Ainakin vartin lisää aikaa tarvitsee.
    • Tiinu
      5 vuotta sitten
      Tästä tuli 24 cm kokoisessa vuoassa lätty eikä kakku.
    • Mander
      5 vuotta sitten
      Pisti 24 cm vuokaan, kyllä niin ohkainen kerros tuli että ei toi kyllä tosta millään taivaallakaan voi sopivaksi uunissa kohota😬
    • Chefe
      7 vuotta sitten
      Oli hyvää, mutta ei maistunut runebergin tortuille.