Runebergin kakku
Leivo perinteisten runebergintorttujen sijaan yksi iso kakku. Runebergin kakusta riittää isommallekin porukalle. N. 0,55€/annos
- 8 annosta
- 30 - 60 min
- 336 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
- 1 1/2dlsokeria
- 2kananmunaa
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1dlkeksinmuruja (Pirkka kaurakeksejä tai pipareita)
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 1tlvanilliinisokeria
- 3/4dlmaitoa
- 2-3tippaakarvasmanteliaromia
Täytteeksi ja koristeeksi
- n. 3dlPirkka vadelmahilloa
- 1dltomusokeria
- 1rklvettä
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, keksimurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat ja levitä taikina vuokaan.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ennen koristelua.
- Sekoita koristelua varten tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi juoksevaksi tahnaksi. Piirrä sokerivesikuorrutteesta paksu rengas kakun ulkoreunaan ja levitä vadelmahillo kakun keskelle. Tarjoa Runebergin kakku teen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per 100 g
- 336 kcal1 410 kJ
- Proteiinia 4,03 g
- Hiilihydraatteja43,7 g
- Rasvaa15,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Aika lätyksi jäi täälläkin. Lisäksi ihmettelen hillon määrä (n. 3dl). Laitoin yhden dl:n, ja sekin oli mielestäni reilusti. Sen sijaan tomusokerikuorrutetta oli niukasti.
Mattiina, ikävä kuulla ettei kakku kohonnut kunnolla. Hilloa tulee tässä reseptissä runsaasti kakun päälle kyllä. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiössä, mutta vien havaintonne tiedoksi eteenpäin.
Tästä tuli 24 cm kokoisessa vuoassa lätty eikä kakku.
Tiinu ja Mander, ikävä kuulla, että kakku ei ole kohonnut. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiössä, mutta vien havaintonne tiedoksi eteenpäin.
Pisti 24 cm vuokaan, kyllä niin ohkainen kerros tuli että ei toi kyllä tosta millään taivaallakaan voi sopivaksi uunissa kohota😬
Oli hyvää, mutta ei maistunut runebergin tortuille.