Runebergin kakku
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Leivo perinteisten runebergintorttujen sijaan yksi iso kakku. Runebergin kakusta riittää isommallekin porukalle.
Ainekset
8 annosta
150 g | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | keksinmuruja (Pirkka kaurakeksejä tai pipareita) tai |
1 dl | tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
3/4 dl | maitoa tai |
2–3 tippaa | karvasmanteliaromia tai |
Täytteeksi ja koristeeksi | |
---|---|
n. 3 dl | tai |
1 dl | tomusokeria tai |
1 rkl | vettä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, keksimurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat ja levitä taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Irrota kakku vuoasta ja anna jäähtyä ennen koristelua.
Sekoita koristelua varten tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi juoksevaksi tahnaksi. Piirrä sokerivesikuorrutteesta paksu rengas kakun ulkoreunaan ja levitä vadelmahillo kakun keskelle. Tarjoa Runebergin kakku teen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(27 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(83 arvostelua)
- yli 60 min3,8(64 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(59 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(124 arvostelua)
- yli 60 min3,7(33 arvostelua)
- yli 60 min4,0(2 arvostelua)
- yli 60 min3,5(4 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (203 arvostelua)
- Jenni1 kuukausi sittenJäi parin sentin korkuiseksi. Hilloa aivan liikaa ohjeessa. N. 0,5-1 dl oli sopiva. Tomusokerikuorrutetta tein vähän enemmän kuin ohjeessa. Kannattaisi kyllä nyt koekeittiön testata uudestaan ja päivittää ohjetta. Ei vastaa kyllä odotuksia lainkaan tämä ohje. Toivottavasti on hyvää, maistanut en vielä ole 😄
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenJenni ja kotileipuri, kiitos huomioista. Palautteenne välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
- Kokkikakkonen1 kuukausi sittenEn ole tätä reseptiä kokeillut, mutta kardemumman lisäisin vielä siihen.
- Kotileipuri1 kuukausi sittenOn kyllä todella lättänä, onhan ohje oikein?
- Soinap1 kuukausi sittenSuosikki kakkuohje! Ohjeen mukaan tomusokerikuorrute jää hieman vetiseksi, tomusokeria saa laittaa hieman enemmän
- Tst1 kuukausi sittenHyvää tuli, helposti. Hillon määrää vähensin. Sokerikuorrutteeseen vähän vähemmän nestettä. Valmis sokerikuorrutekin toimii loistavasti.
- Jenspa1 vuosi sittenHyvä ohje! Ja hyvää tuli! Tein niin vuokaan kuin muffeneina, laitoin 2tl leivinjauhetta ja vielä creme frechiä ruokalusikallisen niin avot! Hyvää on!
- Alina2 vuotta sittenTein puolitoistakertaisen annoksen, hyvin näyttää kohoavan ja siitä tullee sopiva kakku. Paistoaika tosin on aivan liian lyhyt! Uunista ei ole kiinni, yleensä tuossa uunissa reseptissä ilmoitettua aikaa lyhempi aika ja hieman alempi lämpötila riittää. Ainakin vartin lisää aikaa tarvitsee.
- Mattiina3 vuotta sittenAika lätyksi jäi täälläkin. Lisäksi ihmettelen hillon määrä (n. 3dl). Laitoin yhden dl:n, ja sekin oli mielestäni reilusti. Sen sijaan tomusokerikuorrutetta oli niukasti.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMattiina, ikävä kuulla ettei kakku kohonnut kunnolla. Hilloa tulee tässä reseptissä runsaasti kakun päälle kyllä. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiössä, mutta vien havaintonne tiedoksi eteenpäin.
- Tiinu4 vuotta sittenTästä tuli 24 cm kokoisessa vuoassa lätty eikä kakku.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenTiinu ja Mander, ikävä kuulla, että kakku ei ole kohonnut. Reseptin toimivuus on testattu K-koekeittiössä, mutta vien havaintonne tiedoksi eteenpäin.
- Mander4 vuotta sittenPisti 24 cm vuokaan, kyllä niin ohkainen kerros tuli että ei toi kyllä tosta millään taivaallakaan voi sopivaksi uunissa kohota😬
- Chefe6 vuotta sittenOli hyvää, mutta ei maistunut runebergin tortuille.