Laskiaispitkot
Talvisena päivänä maistuu suussa sulava laskiaispulla! Laskiaispulla leivotaan nyt pitkoksi ja täytetään hillolla ja kermavaahdolla.
2 kplyli 60 min228 kcal / annos (65g)
Ainekset
2 kpl
Taikina
- 2 1/2dlmaitoa
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1kananmuna
- 3/4dlsokeria
- 1/2rklkardemummaa
- 3/4tlsuolaa
- n. 7dlvehnäjauhoja
- 75gleivontamargariinia tai voita
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- raesokeria
- mantelilastuja
Täyte 1 pitkolle
- 2dlkuohukermaa
- 1-1 1/2dlPirkka mantelijauhetta
- 1rklsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi, noin 42-asteiseksi. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja livää joukkoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 20-30 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä ja jaa se puoliksi. Pyörittele kumpikin taikinapala 3 ohueksi säikeeksi ja letitä pitkoksi. Nosta pitkot leivinpaperin päälle pellille, peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa hyvin, noin 20 minuuttia. Voitele munalla ja koristele raesokerilla sekä mantelilastuilla. Paista 200 -asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna pitkojen jäähtyä.
- Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mantelijauhe, sokeri ja vanilliinisokeri.
- Halkaise pitko pituussuunnassa puoliksi. Levitä hillo ja pursota manteli-kerma. Nosta kansi päälle. Jos täytät molemmat pitkot samalla kertaa, tuplaa täytteen määrä. Tarjoa teen tai kahvin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Tuoreen pitkon viipaloiminen annospaloiksi on helpompaa ilman täytteitä. Nosta pohjaviipaleet tarjoiluvadille vierekkäin, täytä ja asettele kansiviipaleet päälle pitkon muotoon.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 65g100 g
- 228 kcal955 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja23 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi