• Erityisruokavaliot

Lime-mansikkapannacotta

Lime-mansikkapannacotta on raikas jälkiruoka. Kermaviili keventää mukavasti pannacotan kermaisuutta. Resepti noin 1,20 €/annos*.
Lime-mansikkapannacotta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta

Limemarinoidut mansikat

Valmistus

yli 60 min
  1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Mittaa kerma, maitojuoma ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahtia ja kaavi siemenet kermaseokseen lusikalla. Lisää vaniljatanko kattilaan ja kiehauta seos.
  2. Nosta kattila liedeltä ja ota vaniljatanko pois kattilasta. Sekoita kuumaan kermaseokseen liotetut ja kuivaksi puristellut liivatelehdet. Anna kerman jäähtyä hetki ja lisää vasta sitten kermaviili. Mikäli kermaseos on liian kuumaa, kermaviili saattaa juoksettua. (Älä kuitenkaan anna kermaseoksen jäähtyä liikaa kattilassa, jotta se ei ehdi hyytyä).
  3. Jaa pannacottaseos annoslaseihin ja hyydytä jääkaapissa noin 3 tuntia, mielellään yön yli.
  4. Marinoi mansikat vasta hetki ennen tarjoilua. Poista mansikoista kanta ja viipaloi ne. Sekoita mansikoiden joukkoon limetinkuori ja -mehu sekä sokeri. Anna tekeytyä hetki kylmässä. Lusikoi mansikat liemineen hyytyneiden pannacottien pinnalle.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 175g100 g

  • 270 kcal1 140 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja22 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9