• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mansikka-näkkäritorttu

Mansikka-näkkäritorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 12 annosta
  • yli 60 min
  • 235 kcal / annos (100g)

Ainekset

n. 12 annosta

Pohja

Täyte

Reunoille ja pinnalle

    • 1rs(250 g)Pirkka mansikoita
    • sitruunamelissanlehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna näkkileipä monitoimikoneessa. Lisää sulatettu rasva ja fariinisokeri. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele seos pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
  2. Viipaloi tuoreet mansikat ja asettele irtopohjavuoan reunoille kärki pystyyn ja leikkauspinta ulospäin. Nosta vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi. Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen 5-10 minuutiksi.
  3. Raasta appelsiininkuori ja purista mehu. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon kermaviili, sokeri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita joukkoon soseutetut pakastemansikat ja appelsiinimarmeladi.
  4. Kuumenna mehu kattilassa ja liuota siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele sitruunamelissanlehdillä.

Tiesitkö että...

VINKKI! Jos käytät täytteeseen tuoreita mansikoita, voit vähentää sokerin määrää.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 235 kcal984 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille