MansikkatäytekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikkatäytekakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kesän näyttävin kakku on mansikkainen nakukakku. Seljankukkamehu maustaa mehevän kakkupohjan eikä mansikoidenkaan määrässä kitsastella.

    Ainekset

    12 annosta

    Kakkupohja

    300 g
     
    tai
    3 dl
     
    sokeria
    tai
    6
     
    tai
    4 1/4 dl
     
    tai
    2 tl
     
    tai
    1/4 tl
     
    tai

    Kostutus

    2 rkl
     
    tai
    2 rkl
     
    vettä
    tai

    Täyte

    750 g
     
    tuoreita mansikoita
    tai
    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    1 tlk (250 g)
     
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    vaniljasokeria
    tai

    Koristeluun

    100 g
     
    mansikoita
    tai
     
    syötäviä kukkia
    tai

    Vuoan voiteluun

     
    voita
    tai
     
    vehnäjauhoja tai korppujauhoja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 299 kJ / 311 kcal
    Rasva
    19,7 g
    josta tyydyttynyttä
    12,1 g
    Hiilihydraatit
    26,6 g
    josta sokereita
    17,4 g
    Proteiini
    5,7 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja jauhota kaksi pientä kakkuvuokaa (Ø 20 cm).

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään.

    Lisää jauhoseos taikinakaapimella käännellen. Jaa taikina kakkuvuokiin.

    Paista kakkuja 200 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 25–30 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla kokeilemalla. Kumoa kakut vuoistaan hieman jäähtyneenä.

    Leikkaa jäähtyneet kakut veitsellä kahteen osaan. Laimenna mehutiiviste vedellä ja kostuta kakkupohjat.

    Poista mansikoista karat ja viipaloi ne. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri.

    Laita yksi kakkupohja tarjoilulautaselle ja lisää 1/4 kermasta ja puolet mansikoista. Toista lopuilla kakkupohjilla ja levitä loput kermasta kakun pinnalle. Koristele kakku mansikoilla ja syötävillä kukilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      Hinta 1,83/kpl
      3,16/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Hinta 1,59/kpl
      9,94/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Brunneby seljankukkamehutiiviste 0,5l
      Hinta 6,35/kpl
      12,70/l
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka laktoositon mieto maitorahka 250g
      Hinta 0,79/kpl
      3,16/kg
    • Järvikylä Orvokki rasia 20 kpl
      Hinta 3,49/kpl
    • K-Menu mansikka 1kg Espanja 1lk
      Hinta 8,49/kpl
      8,49/kg
    • Mansikka 500g NL/BE 1lk
      Hinta 7,49/kpl
      14,98/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (20 arviota)

    • Tuliko virhe?
      10 kuukautta sitten
      Miten riittää 4 rkl (vesi + seljakukkatiiviste) kakun kostuttamiseen?
    • Vanhassa vara parempi
      10 kuukautta sitten
      Miksi täytekakut ovat nykyisin järkyttävän korkeita... Kuinka tuosta leikataan siististi palanen?