Mansikkatäytekakku
Kesän näyttävin kakku on mansikkainen nakukakku. Seljankukkamehu maustaa mehevän kakkupohjan eikä mansikoidenkaan määrässä kitsastella.
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
Kakkupohja
- 300gpehmeää voita
- 3dlsokeria
- 6kananmunaa
- 4 1/4dlPirkka vehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
- 1/4tlkardemummaa
Kostutus
- 2rklseljankukkamehutiivistettä (Brunneby)
- 2rklvettä
Täyte
- 750gtuoreita mansikoita
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka vispikermaa
- 1tlk(250 g)Pirkka mietoa maitorahkaa
- 2rklsokeria
- 1tlvaniljasokeria
Koristeluun
- 100gmansikoita
- syötäviä kukkia
Vuoan voiteluun
- voita
- vehnäjauhoja tai korppujauhoja
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja jauhota kaksi pientä kakkuvuokaa (Ø 20 cm).
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään.
- Lisää jauhoseos taikinakaapimella käännellen. Jaa taikina kakkuvuokiin.
- Paista kakkuja 200 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 25–30 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla kokeilemalla. Kumoa kakut vuoistaan hieman jäähtyneenä.
- Leikkaa jäähtyneet kakut veitsellä kahteen osaan. Laimenna mehutiiviste vedellä ja kostuta kakkupohjat.
- Poista mansikoista karat ja viipaloi ne. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, sokeri ja vaniljasokeri.
- Laita yksi kakkupohja tarjoilulautaselle ja lisää 1/4 kermasta ja 1/3 mansikoista. Toista lopuilla kakkupohjilla ja levitä loput kermasta kakun pinnalle. Koristele kakku mansikoilla ja syötävillä kukilla.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- yli 60 min4,0(18 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(226 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(112 arvostelua)
Kommentoi