Karpalojuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
32 kpl (175 g) | tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
200 g | karpaloita (pakaste) tai |
2 rs (à 200 g) | maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt) tai |
1 dl | sokeria tai |
2 tl | vaniljasokeria tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
6 | liivatelehteä tai |
3 rkl | tai |
Pinnalle | |
3 | liivatelehteä tai |
2 dl | tai |
1 dl | sokeria tai |
100 g | karpaloita (pakaste) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 050 kJ / 251 kcal |
Rasva | 14,4 g |
josta tyydyttynyttä | 8,3 g |
Hiilihydraatit | 21,4 g |
josta sokereita | 18,5 g |
Proteiini | 7,7 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20–22 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-voiseos kevyesti vuoan pohjalle.
Sulata ja soseuta täytteen karpalot. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilja keskenään. Lisää joukkoon karpalosose, sekoita tasaiseksi.
Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma. Kiehauta karpalomehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, kunnes kakku on hyytynyt.
Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kiehauta karpalomehu ja sokeri kattilassa. Sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Levitä jäiset karpalot kakun pinnalle ja lusikoi pinnalle hieman jäähtynyt liivate-mehuseos. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai kunnes kiille on hyytynyt.
Jos käytät täytteesee tuoreita karpaloita, keitä niitä muutama minuutti kiehuvassa vedessä, jotta kuori pehmenee. Jäähdytä ja soseuta karpalot.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka Parhaat kylmäpuristettu karpalotäysmehu 350 mlHinta 6,19/kpl17,40/l
- Marmiton rapeat kauralastut 150gHinta 1,49/kpl9,93/kg
- Leivon kauralastu 250gHinta 2,59/kpl10,36/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Best Berry Suomalainen Karpalopakaste 400 gHinta 5,99/kpl14,98/kg
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 1,99/kpl11,06/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,19/kpl8,76/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,45/kpl85,29/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(23 arviota)
- yli 60 min3,3(26 arviota)
- yli 60 min4,0(102 arviota)
- yli 60 min4,5(177 arviota)
- yli 60 min3,9(156 arviota)
- yli 60 min4,1(55 arviota)
- yli 60 min4,0(274 arviota)
- yli 60 min3,6(34 arviota)
Arvostele resepti
- Hieman epäonnistunut ja mitä tarkoittaa jäähdytä hieman et päällisestä tulee hyvä9 kuukautta sittenLiivatteen määrän voisitte laittaa kappaleina ja minkä painoisia ei onnistu noilla määrillä
- K-Kuluttajapalvelu9 kuukautta sittenHieman epäonnistunut ja mitä tarkoittaa jäähdytä hieman et päällisestä tulee hyvä, yhden liivatelehden paino on noin 2 grammaa. Olemme nyt lisänneet kiilteeseen yhden liivatelehden, näin kiilteestä tulee rakenteeltaan aiempaa jämäkämpää.
- Meemi1 vuosi sittenAikaisempien kommenttien perusteella testasin reseptiä mustikoilla,kiilteeseen lisäsin myös vinkin perusteella yhden liivatteen lisää. Tuli todella hyvää. Tätä tulee tehtyä toistekin. Helppo ja hyvä ohje
- Sorsa2 vuotta sittenAikaisemman kommentin perusteella lisäsin kiilteeseen kolmannen liivatelehden, pysyi nätisti koossa, mutta ei ollut liian kiinteää näinkään. Lisäksi vähensin kiilteen alle tulevia karpaloita noin puolella, jottei olisi niin hapanta. Maun mukaan kullekin.
- Ankka2 vuotta sittenKakun maku oli tosi hyvä, tosin karpalot ehkä toisten mieleen liian kirpeitä ja mustikka voisi toimia paremmin. Muutama selkeä ongelma ohjeessa kuitenkin oli: • Tein kakun 20-senttiseen vuokaan. 32 kaurakeksiä Pirkan pussista oli ehdottomasti liikaa (arvioin että se ei vastannut 175 grammaa, vaan oli enemmän), pohjan määrää olisi voinut vähentää kolmanneksella. • Pinnan kiille olisi kaivannut joko yhden liivatteen lisää tai koko yön hyydyttämisen, parin tunnin hyydytyksellä se oli selvästi liian löysää pysyäkseen hyvin kasassa.