Karpalojuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
32 kpl (175 g) | tai |
75 g | voita tai |
Täyte | |
200 g | karpaloita (pakaste) tai |
2 rs (à 200 g) | maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt) tai |
1 dl | sokeria tai |
2 tl | vaniljasokeria tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
6 | liivatelehteä tai |
3 rkl | tai |
Pinnalle | |
2 | liivatelehteä tai |
2 dl | tai |
1 dl | sokeria tai |
100 g | karpaloita (pakaste) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 051 kJ / 252 kcal |
Rasva | 14,4 g |
josta tyydyttynyttä | 8,6 g |
Hiilihydraatit | 21,5 g |
josta sokereita | 18,2 g |
Proteiini | 7,7 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20–22 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-voiseos kevyesti vuoan pohjalle.
Sulata ja soseuta täytteen karpalot. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilja keskenään. Lisää joukkoon karpalosose, sekoita tasaiseksi.
Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma. Kiehauta karpalomehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, kunnes kakku on hyytynyt.
Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kiehauta karpalomehu ja sokeri kattilassa. Sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Levitä jäiset karpalot kakun pinnalle ja lusikoi pinnalle hieman jäähtynyt liivate-mehuseos. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai kunnes kiille on hyytynyt.
Jos käytät täytteesee tuoreita karpaloita, keitä niitä muutama minuutti kiehuvassa vedessä, jotta kuori pehmenee. Jäähdytä ja soseuta karpalot.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Pakkasmarja Karpaloita 200 gHinta 2,55/kpl12,75/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka kaurakeksi 220gHinta 1,99/kpl9,05/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka Parhaat kylmäpuristettu karpalotäysmehu 350 mlHinta 5,49/kpl15,40/l
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonHinta 2,39/kpl11,95/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,45/kpl28,82/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Vanajan kaurakeksi 350gHinta 2,59/kpl7,40/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(23 arviota)
- yli 60 min3,9(85 arviota)
- yli 60 min4,1(51 arviota)
- yli 60 min3,7(17 arviota)
- yli 60 min4,0(255 arviota)
- yli 60 min4,2(56 arviota)
- yli 60 min3,6(30 arviota)
- 30 - 60 min3,9(32 arviota)
Arvostele resepti
- Meemi8 kuukautta sittenAikaisempien kommenttien perusteella testasin reseptiä mustikoilla,kiilteeseen lisäsin myös vinkin perusteella yhden liivatteen lisää. Tuli todella hyvää. Tätä tulee tehtyä toistekin. Helppo ja hyvä ohje
- Sorsa1 vuosi sittenAikaisemman kommentin perusteella lisäsin kiilteeseen kolmannen liivatelehden, pysyi nätisti koossa, mutta ei ollut liian kiinteää näinkään. Lisäksi vähensin kiilteen alle tulevia karpaloita noin puolella, jottei olisi niin hapanta. Maun mukaan kullekin.
- Ankka1 vuosi sittenKakun maku oli tosi hyvä, tosin karpalot ehkä toisten mieleen liian kirpeitä ja mustikka voisi toimia paremmin. Muutama selkeä ongelma ohjeessa kuitenkin oli: • Tein kakun 20-senttiseen vuokaan. 32 kaurakeksiä Pirkan pussista oli ehdottomasti liikaa (arvioin että se ei vastannut 175 grammaa, vaan oli enemmän), pohjan määrää olisi voinut vähentää kolmanneksella. • Pinnan kiille olisi kaivannut joko yhden liivatteen lisää tai koko yön hyydyttämisen, parin tunnin hyydytyksellä se oli selvästi liian löysää pysyäkseen hyvin kasassa.