K-Ruoka sovellus uudistuu! Lue lisää täältä.
KarpalojuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karpalojuustokakku

Karpalojuustokakku on raikkaiden ja marjaisten kakkujen ystävien suosikki. Kakku saa pintaansa näyttävän kiilteen, jossa on myös kokonaisia karpaloita.

Ainekset

12 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20-22 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-voiseos kevyesti vuoan pohjalle.
  2. Sulata ja soseuta täytteen karpalot. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilja keskenään. Lisää joukkoon karpalosose, sekoita tasaiseksi.
  3. Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma. Kiehauta karpalomehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  4. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, kunnes kakku on hyytynyt.
  5. Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kiehauta karpalomehu ja sokeri kattilassa. Sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
  6. Levitä jäiset karpalot kakun pinnalle ja lusikoi pinnalle hieman jäähtynyt liivate-mehuseos. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai kunnes kiille on hyytynyt.

Tiesitkö että...

Jos käytät täytteesee tuoreita karpaloita, keitä niitä muutama minuutti kiehuvassa vedessä, jotta kuori pehmenee. Jäähdytä ja soseuta karpalot.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kaurakeksi 220g
    Pirkka kaurakeksi 220g
    1,55/kpl
    7,04/kg
  • Pirkka täysjyvädigestive 400g
    Pirkka täysjyvädigestive 400g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -20 %
    2,002 kpl
    1,25/kpl
    3,12/kg
  • McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400g
    McVitie's Digestive Täysjyvä -keksi 400g
    2,35/kpl
    5,87/kg
  • LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400g
    LU Digestive taysjyvävehnäkeksejä 400g
    2,09/kpl
    5,22/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,29/kpl
    6,58/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl
    9,98/kg
  • Marjex pakastemarja Karpalo 220g
    Marjex pakastemarja Karpalo 220g
    2,39/kpl
    10,86/kg
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    1,85/kpl
    10,28/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    2,09/kpl
    10,45/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl
    24,90/kg
  • Dansukker Vaniljasokeri 170g
    Dansukker Vaniljasokeri 170g
    1,69/kpl
    9,94/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl
    24,59/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,15/kpl
    5,75/l
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,25/kpl
    73,53/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl
    67,50/kg
  • Pirkka Parhaat kylmäpuristettu karpalotäysmehu 350 ml
    Pirkka Parhaat kylmäpuristettu karpalotäysmehu 350 ml
    5,49/kpl
    15,40/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille119 arvostelua
  • Sorsa23.12.2021

    Aikaisemman kommentin perusteella lisäsin kiilteeseen kolmannen liivatelehden, pysyi nätisti koossa, mutta ei ollut liian kiinteää näinkään. Lisäksi vähensin kiilteen alle tulevia karpaloita noin puolella, jottei olisi niin hapanta. Maun mukaan kullekin.

  • Ankka7.12.2021

    Kakun maku oli tosi hyvä, tosin karpalot ehkä toisten mieleen liian kirpeitä ja mustikka voisi toimia paremmin. Muutama selkeä ongelma ohjeessa kuitenkin oli: • Tein kakun 20-senttiseen vuokaan. 32 kaurakeksiä Pirkan pussista oli ehdottomasti liikaa (arvioin että se ei vastannut 175 grammaa, vaan oli enemmän), pohjan määrää olisi voinut vähentää kolmanneksella. • Pinnan kiille olisi kaivannut joko yhden liivatteen lisää tai koko yön hyydyttämisen, parin tunnin hyydytyksellä se oli selvästi liian löysää pysyäkseen hyvin kasassa.