KarpalojuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karpalojuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Karpalojuustokakku on raikkaiden ja marjaisten kakkujen ystävien suosikki. Kakku saa pintaansa näyttävän kiilteen, jossa on myös kokonaisia karpaloita.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    32 kpl (175 g)
     
    tai
    75 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    200 g
     
    karpaloita (pakaste)
    tai
    2 rs (à 200 g)
     
    maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    vaniljasokeria
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    6
     
    liivatelehteä
    tai
    3 rkl
     
    tai

    Pinnalle

    3
     
    liivatelehteä
    tai
    2 dl
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    100 g
     
    karpaloita (pakaste)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 050 kJ / 251 kcal
    Rasva
    14,4 g
    josta tyydyttynyttä
    8,3 g
    Hiilihydraatit
    21,4 g
    josta sokereita
    18,5 g
    Proteiini
    7,7 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka (⌀ 20–22 cm) leivinpaperilla ja sipaise vuoan reunoihin ohuesti öljyä. Painele keksi-voiseos kevyesti vuoan pohjalle.

    Sulata ja soseuta täytteen karpalot. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vanilja keskenään. Lisää joukkoon karpalosose, sekoita tasaiseksi.

    Pane täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota vispikerma. Kiehauta karpalomehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta.

    Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, kunnes kakku on hyytynyt.

    Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Kiehauta karpalomehu ja sokeri kattilassa. Sekoita joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.

    Levitä jäiset karpalot kakun pinnalle ja lusikoi pinnalle hieman jäähtynyt liivate-mehuseos. Anna hyytyä jääkaapissa vielä pari tuntia tai kunnes kiille on hyytynyt.

    Jos käytät täytteesee tuoreita karpaloita, keitä niitä muutama minuutti kiehuvassa vedessä, jotta kuori pehmenee. Jäähdytä ja soseuta karpalot.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pirkka Parhaat kylmäpuristettu karpalotäysmehu 350 ml
      Hinta 6,19/kpl
      17,40/l
    • Marmiton rapeat kauralastut 150g
      Hinta 1,49/kpl
      9,93/kg
    • Leivon kauralastu 250g
      Hinta 2,59/kpl
      10,36/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Best Berry Suomalainen Karpalopakaste 400 g
      Hinta 5,99/kpl
      14,98/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,45/kpl
      85,29/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (151 arviota)

    • Hieman epäonnistunut ja mitä tarkoittaa jäähdytä hieman et päällisestä tulee hyvä
      9 kuukautta sitten
      Liivatteen määrän voisitte laittaa kappaleina ja minkä painoisia ei onnistu noilla määrillä
    • K-Kuluttajapalvelu
      9 kuukautta sitten
      Hieman epäonnistunut ja mitä tarkoittaa jäähdytä hieman et päällisestä tulee hyvä, yhden liivatelehden paino on noin 2 grammaa. Olemme nyt lisänneet kiilteeseen yhden liivatelehden, näin kiilteestä tulee rakenteeltaan aiempaa jämäkämpää.
    • Meemi
      1 vuosi sitten
      Aikaisempien kommenttien perusteella testasin reseptiä mustikoilla,kiilteeseen lisäsin myös vinkin perusteella yhden liivatteen lisää. Tuli todella hyvää. Tätä tulee tehtyä toistekin. Helppo ja hyvä ohje
    • Sorsa
      2 vuotta sitten
      Aikaisemman kommentin perusteella lisäsin kiilteeseen kolmannen liivatelehden, pysyi nätisti koossa, mutta ei ollut liian kiinteää näinkään. Lisäksi vähensin kiilteen alle tulevia karpaloita noin puolella, jottei olisi niin hapanta. Maun mukaan kullekin.
    • Ankka
      2 vuotta sitten
      Kakun maku oli tosi hyvä, tosin karpalot ehkä toisten mieleen liian kirpeitä ja mustikka voisi toimia paremmin. Muutama selkeä ongelma ohjeessa kuitenkin oli: • Tein kakun 20-senttiseen vuokaan. 32 kaurakeksiä Pirkan pussista oli ehdottomasti liikaa (arvioin että se ei vastannut 175 grammaa, vaan oli enemmän), pohjan määrää olisi voinut vähentää kolmanneksella. • Pinnan kiille olisi kaivannut joko yhden liivatteen lisää tai koko yön hyydyttämisen, parin tunnin hyydytyksellä se oli selvästi liian löysää pysyäkseen hyvin kasassa.