Pannacottapiirakka
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Pannacotta, eli pehmeä kermavanukas taipuu myös piirakaksi. Hempeä pannacottapiirakka on kesän kaunein piirakka. Koristele herkku makeilla marjoilla.
Ainekset
12 annosta
Pohja | |
---|---|
1 ps (220 g) | tai |
100 g | tai |
Täyte | |
3 | liivatelehteä tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
1 dl | sokeria tai |
2 tl | vaniljasokeria tai |
1 prk (200 g) | tai |
Koristele marjoilla | |
1 rs (250 g) | Pirkka suomalaisia mansikoita (tuoreita) tai |
1 rs (150 g) | Pirkka suomalaisia vadelmia tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 083 kJ / 259 kcal |
Rasva | 19,5 g |
josta tyydyttynyttä | 11,6 g |
Hiilihydraatit | 17,6 g |
josta sokereita | 13,8 g |
Proteiini | 2,7 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se murun joukkoon. Painele keksimuru kelmutetun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan (Ø 24 cm) reunoille ja pohjalle. Tasoita reunat.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
Kuumenna 2 dl kermaa sekä sokeri pinnoitetussa kattilassa matalalla lämmöllä, kunnes sokeri on täysin sulanut ja kerma on kuumaa, noin 5 minuuttia. Siirrä kattila pois levyltä, lisää joukkoon vaniljasokeri ja anna maustua muutama minuutti.
Purista liivatelehdet kuiviksi vedestä ja sekoita kerman joukkoon. Lisää joukkoon loput kermat ja anna jäähtyä muutama minuutti. Lisää jogurtti hyvin sekoittaen.
Kaada pannacottatäyte keksipohjalle. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
Poista kelmu ja koristele pannacottapiirakka tuoreilla vadelmilla ja mansikoilla. Voit halutessasi tarjota piirakan marjamelban kanssa.
Jos haluat pohjaan paahteisen maun, vuoraa vuoka rypistetyllä leivinpaperilla ja paista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Huom! Älä käytä tuorekelmua. Täytä piirakkapohja jäähtyneenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Leivon kauralastu 250gHinta 2,59/kpl10,36/kg
- Tasangon kaurahyve tuplasuklaa pikkuleipiä 100% kaura 300gHinta 3,15/kpl10,50/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Arla Lempi turkkilainen 10% jogurtti 150g laktoositonHinta 1,15/kpl7,67/kg
- Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 1,85/kpl4,63/kg
- Valkoinen mansikka 250g Espanja 1lkHinta 4,49/kpl17,96/kg
- Pirkka mansikka 250g 1lkHinta 2,69/kpl10,76/kg
- Pirkka vadelma 125g 1lk ulkomainenHinta 3,89/kpl31,12/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(167 arviota)
- yli 60 min4,0(6 arviota)
- yli 60 min3,6(34 arviota)
- yli 60 min3,4(28 arviota)
- yli 60 min4,4(321 arviota)
- yli 60 min3,4(42 arviota)
- yli 60 min4,5(178 arviota)
- yli 60 min4,2(29 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (108 arviota)
- Marjut n.11 kuukautta sittenOllaan tehty tätä herkkua monta krt! Nyt yo-juhlat tulossa - onnistuuko tuplana pellilliseksi asti?!
- K-Kuluttajapalvelu11 kuukautta sittenMarju, valitettavasti reseptiä ei ole testattu suuremmassa koossa. Resepteistä löytyy hieman samantyyppinen juhlapöytään mainiosti sopiva leivonnainen: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pastel-de-nata-pellilla.
- Heidi M.11 kuukautta sittenAivan ihana ja raikas. Maistui pienille ja isoille. ♡
- LatuMaaria1 vuosi sittenTosi helppo ja maukas piirakka! Suosittelen lämpimästi 😊
- IloveIt1 vuosi sittenHelppo, herkullinen ja nopea!
- Niiskuneiti leipoo1 vuosi sittenTodella ihana marja-ajan resepti. Juuri sopivasti liivatetta, samettinen koostumus. Lisäsin pohjaan kardemummaa ja kanelia.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLaura, pannacottapiirakka irtoaa siistimmin vuoasta kelmutuksen ansiosta. Mikäli sinulla ei ole käytössä piirakkavuokaa irrotettavalla pohjalla, kokonaisen piirakan voi halutessaan kokeilla nostaa kelmun avulla pois myös tavallisesta piirakkavuoasta.
- Laura1 vuosi sittenMiksi piirakkavuoka pitää kelmuttaa? Tein just piirakan ohjeen mukaan ja mietin kelmun ideaa, eikä se reunallisesta vuoasta ole aika hankala poistaa?
- Kokki1 vuosi sittenTosi hyvä! Viisi tähteä!
- mortti1 vuosi sittenHyvin onnistui! Maukas, ei liian makea. Oli helppo valmistaa. Käytin Flora vispikermaa korvaamaan puolet kermasta, keksipohjaan laitoin Digestive-keksejä. Teen uudelleenkin :)
- Kesä äiti1 vuosi sittenTästä on tullut mun lempi piirakka. Helppo tehdä ja mielettömän hyvän makuinen.
- Elina1 vuosi sittenKokeilen Panncotta reseptiä,vaikuttaa helpolta valmistaa!
- Mie1 vuosi sittenTodella maukas ja nopea tehdä! Gluteenittomista kantolan kaurakekseistä tein. Uunissa paistoin pohjan ensin.
- Juhannusleipuri1 vuosi sittenPiirakkavuokaan tehdessä reunoista kannattaa tehdä tarpeeksi korkeat, tällä kertaa nestemäinen täyte valui reunojen yli osittain pohjan alle. Ei vaikuta onneksi makuun :)
- VeeraW1 vuosi sittensäilyykö jääkaapin jälkeen vielä 2 yötä pakastimessa? muuten ihan super hyvä resepti :)
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenVeeraW, piirakan pakastamista ei ole testattu ja sen rakenne voi löystyä pakastettaessa. Piirakan voi kuitenkin pakastaa vielä hyydyttämisen jälkeen, jos sen syö suhteellisen pian sulatuksen jälkeen.
- tsa1 vuosi sittenTosi hyvä, ei liian makeaa,
- Tiitu1 vuosi sittenOlipas nopea valmistaa. Tein pohjan gluteenittomista kekseistä. Hyvää oli!
- Leipurihiiva1 vuosi sittenIhana!