PannacottapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pannacottapiirakka

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Pannacotta, eli pehmeä kermavanukas taipuu myös piirakaksi. Hempeä pannacottapiirakka on kesän kaunein piirakka. Koristele herkku makeilla marjoilla.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    1 ps (220 g)
     
    tai
    100 g
     
    tai

    Täyte

    3
     
    liivatelehteä
    tai
    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    vaniljasokeria
    tai
    1 prk (200 g)
     
    tai

    Koristele marjoilla

    1 rs (250 g)
     
    Pirkka suomalaisia mansikoita (tuoreita)
    tai
    1 rs (150 g)
     
    Pirkka suomalaisia vadelmia
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 083 kJ / 259 kcal
    Rasva
    19,5 g
    josta tyydyttynyttä
    11,6 g
    Hiilihydraatit
    17,6 g
    josta sokereita
    13,8 g
    Proteiini
    2,7 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se murun joukkoon. Painele keksimuru kelmutetun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan (Ø 24 cm) reunoille ja pohjalle. Tasoita reunat.

    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.

    Kuumenna 2 dl kermaa sekä sokeri pinnoitetussa kattilassa matalalla lämmöllä, kunnes sokeri on täysin sulanut ja kerma on kuumaa, noin 5 minuuttia. Siirrä kattila pois levyltä, lisää joukkoon vaniljasokeri ja anna maustua muutama minuutti.

    Purista liivatelehdet kuiviksi vedestä ja sekoita kerman joukkoon. Lisää joukkoon loput kermat ja anna jäähtyä muutama minuutti. Lisää jogurtti hyvin sekoittaen.

    Kaada pannacottatäyte keksipohjalle. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

    Poista kelmu ja koristele pannacottapiirakka tuoreilla vadelmilla ja mansikoilla. Voit halutessasi tarjota piirakan marjamelban kanssa.

    Jos haluat pohjaan paahteisen maun, vuoraa vuoka rypistetyllä leivinpaperilla ja paista piirakkapohjaa 200 asteessa noin 5 minuuttia. Huom! Älä käytä tuorekelmua. Täytä piirakkapohja jäähtyneenä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/kg
    • Mansikka 250g Suomi 1lk
      Hinta 6,95/kpl
      27,80/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (97 arviota)

    • Marjut n.
      5 päivää sitten
      Ollaan tehty tätä herkkua monta krt! Nyt yo-juhlat tulossa - onnistuuko tuplana pellilliseksi asti?!
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 päivää sitten
      Marju, valitettavasti reseptiä ei ole testattu suuremmassa koossa. Resepteistä löytyy hieman samantyyppinen juhlapöytään mainiosti sopiva leivonnainen: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pastel-de-nata-pellilla.
    • Heidi M.
      1 kuukausi sitten
      Aivan ihana ja raikas. Maistui pienille ja isoille. ♡
    • LatuMaaria
      6 kuukautta sitten
      Tosi helppo ja maukas piirakka! Suosittelen lämpimästi 😊
    • IloveIt
      8 kuukautta sitten
      Helppo, herkullinen ja nopea!
    • Niiskuneiti leipoo
      10 kuukautta sitten
      Todella ihana marja-ajan resepti. Juuri sopivasti liivatetta, samettinen koostumus. Lisäsin pohjaan kardemummaa ja kanelia.
    • K-Kuluttajapalvelu
      10 kuukautta sitten
      Laura, pannacottapiirakka irtoaa siistimmin vuoasta kelmutuksen ansiosta. Mikäli sinulla ei ole käytössä piirakkavuokaa irrotettavalla pohjalla, kokonaisen piirakan voi halutessaan kokeilla nostaa kelmun avulla pois myös tavallisesta piirakkavuoasta.
    • Laura
      10 kuukautta sitten
      Miksi piirakkavuoka pitää kelmuttaa? Tein just piirakan ohjeen mukaan ja mietin kelmun ideaa, eikä se reunallisesta vuoasta ole aika hankala poistaa?
    • Kokki
      10 kuukautta sitten
      Tosi hyvä! Viisi tähteä!
    • mortti
      10 kuukautta sitten
      Hyvin onnistui! Maukas, ei liian makea. Oli helppo valmistaa. Käytin Flora vispikermaa korvaamaan puolet kermasta, keksipohjaan laitoin Digestive-keksejä. Teen uudelleenkin :)
    • Kesä äiti
      10 kuukautta sitten
      Tästä on tullut mun lempi piirakka. Helppo tehdä ja mielettömän hyvän makuinen.
    • Elina
      10 kuukautta sitten
      Kokeilen Panncotta reseptiä,vaikuttaa helpolta valmistaa!
    • Mie
      11 kuukautta sitten
      Todella maukas ja nopea tehdä! Gluteenittomista kantolan kaurakekseistä tein. Uunissa paistoin pohjan ensin.
    • Juhannusleipuri
      11 kuukautta sitten
      Piirakkavuokaan tehdessä reunoista kannattaa tehdä tarpeeksi korkeat, tällä kertaa nestemäinen täyte valui reunojen yli osittain pohjan alle. Ei vaikuta onneksi makuun :)
    • VeeraW
      11 kuukautta sitten
      säilyykö jääkaapin jälkeen vielä 2 yötä pakastimessa? muuten ihan super hyvä resepti :)
    • K-Kuluttajapalvelu
      11 kuukautta sitten
      VeeraW, piirakan pakastamista ei ole testattu ja sen rakenne voi löystyä pakastettaessa. Piirakan voi kuitenkin pakastaa vielä hyydyttämisen jälkeen, jos sen syö suhteellisen pian sulatuksen jälkeen.
    • tsa
      11 kuukautta sitten
      Tosi hyvä, ei liian makeaa,
    • Tiitu
      11 kuukautta sitten
      Olipas nopea valmistaa. Tein pohjan gluteenittomista kekseistä. Hyvää oli!
    • Leipurihiiva
      11 kuukautta sitten
      Ihana!