Mansikkatiramisu
Kesäinen tiramisu saa pinnalleen tuoreita mansikoita. Voit valmistaa tiramisun valmiiksi jo edellisenä päivänä.
12 annostayli 60 min216 kcal / annos (120g)
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 1 1/2dlsokeria
- 1dlvehnäjauhoja
- 1/2dlPirkka perunajauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Kostutus
- 1/2dlappelsiininmehua
- 1/2dlkahvia
- 1/2dlkonjakkia
Täyte
- 1dlsokeria
- 1rs(250 g)Pirkka Parhaat mascarponea
- 1appelsiinin raastettu kuori (2 tl raastetta)
Pinnalle
- kaakaojauhetta
- 1ltuoreita mansikoita
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia.
- Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi. Leikkaa jäähtynyt pohja neljään yhtä suureen palaan.
- Valmista täyte. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Mausta mascarpone raastetulla appelsiinin kuorella ja sekoita seos kermavaahdon joukkoon. Sekoita lopuksi muna-sokerivaahto varovasti kermavaahtoseoksen joukkoon.
- Nosta yksi levyistä tarjoiluvadille ja kostuta se appelsiinin mehu-kahvi-konjakkiseoksella. Levitä 1/4 täytteestä torttupohjalle. Nosta päälle toinen levy ja jatka kuten edellä. Levitä tai pursota loput täytteestä pinnalle. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ennen tarjoamista.
- Siiviöi lopuksi pinnalle kaakaojauhetta ja koristele tuoreilla mansikoilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit jättää kostutuksesta konjakin pois. Käytä tällöin 3/4 dl appelsiinin mehua ja 3/4 dl kahvia.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 216 kcal905 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja23 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvä ohje. Olen tehnyt muutaman kerran, konjakin tilalle sopii mantelilikööri.