TiramisukääretorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tiramisukääretorttu

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tiramisukääretortussa on mehevä ja runsas mascarponetäyte ja -kuorrutus. Tumma suklaa antaa täyteläisyyttä.

    Ainekset

    12 annosta
    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    kaakaojauhetta
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    tai
    1 rkl
     
    konjakkia, mantelilikööriä, marsalaviiniä tai
    tai
     
    vettä + manteliaromia
    tai

    Täyte

    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 rs (à 250 g)
     
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2 rkl
     
    espressoa tai vahvaa kahvia
    tai
    2 rkl
     
    konjakkia, mantelilikööriä, marsalaviiniä tai
    tai
     
    vettä + manteliaromia
    tai
    50 g
     
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

    Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 6–8 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

    Keitä espresso sekä kostutusta että täytettä varten. Anna sen jäähtyä.

    Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan ja keltuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. (Kun vatkaat valkuaiset ensin, ei vatkaimia tarvitse välillä pestä.) Lisää keltuaisvaahtoon mascarpone ja jatkaa vatkaamista noin minuutti. Mausta kahvilla ja alkoholilla. Seos näyttää löysähköltä, mutta sakenee kun nostelet valkuaisvaahdon mascarponeseoksen joukkoon.

    Kostuta kääretorttulevy kahviseoksella ja levitä reilu puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele päälle suklaarouhe. Jätä suklaata hieman koristeeksi. Kääri tiiviille rullalle. Pursota loppu täyte kääretortun päälle ja koristele suklaarouheella.

    Anna tekeytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/kg
    • Pirkka Costa Rica espresso 250g rfa
      Hinta 4,29/kpl
      17,16/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
      Hinta 3,29/kpl
      13,16/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
      Hinta 2,09/kpl
      4,18/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Pellini Tradizionale espresso 250g jauhe
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,45/kpl
      17,80/kg
      Ilman Plussa-korttia 5,19/kpl
    • Segafredo Storia Espresso hienojauhettu kahvi luomu RFA 250g
      Hinta 5,59/kpl
      22,36/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Hinta 2,29/kpl
      18,32/kg
    • Fazer kaakaojauhe 200g
      Hinta 3,09/kpl
      15,45/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
      Hinta 3,99/kpl
      15,96/kg
    • Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
      Hinta 4,45/kpl
      17,80/kg
    • Fazer leivontasuklaa 70% 100g Premium
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Nestlé dessert noir 205g tumma suklaa leivontasuklaa
      Hinta 4,29/kpl
      20,93/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (46 arviota)

    • Japsu
      1 kuukausi sitten
      Oikein hyvä resepti, tuli tosi maukas kääretorttu! Yksi tärkeä huomio: jos haluaa tehdä KOVAA vaahtoa valkuaisista ja sokerista, pitää astioiden olla TÄYSIN kuivat eikä niissä saa olla rasvaa tai keltuaisenjäämiä. Muuten valkuainen ei vaahtoudu. Sen kyllä huomaa, koska vaahtoutumisessa ei mene kovin kauaa. Ja kova vaahto pysyy muodossaan vaikka kipon kääntäisi ylösalaisin!
    • www. I jj
      5 vuotta sitten
      Lol