Tiramisukääretorttu
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
4 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1 dl | perunajauhoja tai |
1/2 dl | kaakaojauhetta tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Kostutus | |
---|---|
1 1/2 dl | tai |
1 rkl | konjakkia, mantelilikööriä, marsalaviiniä tai tai |
vettä + manteliaromia tai | |
Täyte | |
2 | kananmunaa tai |
2 rs (à 250 g) | tai |
3/4 dl | sokeria tai |
2 rkl | espressoa tai vahvaa kahvia tai |
2 rkl | konjakkia, mantelilikööriä, marsalaviiniä tai tai |
vettä + manteliaromia tai | |
50 g | tai |
Valmistus
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.
Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 6–8 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Keitä espresso sekä kostutusta että täytettä varten. Anna sen jäähtyä.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihinsa. Vatkaa valkuaiset ja puolet sokerista kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan ja keltuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi omassa kulhossaan. (Kun vatkaat valkuaiset ensin, ei vatkaimia tarvitse välillä pestä.) Lisää keltuaisvaahtoon mascarpone ja jatkaa vatkaamista noin minuutti. Mausta kahvilla ja alkoholilla. Seos näyttää löysähköltä, mutta sakenee kun nostelet valkuaisvaahdon mascarponeseoksen joukkoon.
Kostuta kääretorttulevy kahviseoksella ja levitä reilu puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele päälle suklaarouhe. Jätä suklaata hieman koristeeksi. Kääri tiiviille rullalle. Pursota loppu täyte kääretortun päälle ja koristele suklaarouheella.
Anna tekeytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,25/kpl2,50/kg
- Pirkka Costa Rica espresso 250g rfaHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Finnamyl 500g Luomu perunajauhoHinta 2,09/kpl4,18/kg
- Plussa-etu −14 %Pellini Tradizionale espresso 250g jauhePlussa-kortillaEtuhinta 4,45/kpl17,80/kgIlman Plussa-korttia 5,19/kpl
- Segafredo Storia Espresso hienojauhettu kahvi luomu RFA 250gHinta 5,59/kpl22,36/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Fazer kaakaojauhe 200gHinta 3,09/kpl15,45/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Galbani Mascarpone tuorejuusto 250gHinta 4,45/kpl17,80/kg
- Fazer leivontasuklaa 70% 100g PremiumHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Nestlé dessert noir 205g tumma suklaa leivontasuklaaHinta 4,29/kpl20,93/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(74 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min4,3(90 arviota)
- yli 60 min3,0(7 arviota)
- yli 60 min4,6(9 arviota)
- yli 60 min4,2(30 arviota)
- yli 60 min3,8(23 arviota)
- 30 - 60 min3,5(6 arviota)
Arvostele resepti
- Japsu1 kuukausi sittenOikein hyvä resepti, tuli tosi maukas kääretorttu! Yksi tärkeä huomio: jos haluaa tehdä KOVAA vaahtoa valkuaisista ja sokerista, pitää astioiden olla TÄYSIN kuivat eikä niissä saa olla rasvaa tai keltuaisenjäämiä. Muuten valkuainen ei vaahtoudu. Sen kyllä huomaa, koska vaahtoutumisessa ei mene kovin kauaa. Ja kova vaahto pysyy muodossaan vaikka kipon kääntäisi ylösalaisin!
- www. I jj5 vuotta sittenLol