Suklaa-tryffelikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-tryffelikakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suklaatryffelikakku kruunaa juhlien jälkiruokapöydän.

    Ainekset

    20 annosta

    Pohja

    150 g
     
    tai
    150 g
     
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 rkl
     
    kaakaojauhetta (tummaa)
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    1 tlk (410 g/230 g)
     
    tai
    100 g
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    tai

    Kostutus

    1 dl
     
    vahvaa kahvia
    tai
    1/2 dl
     
    konjakkia
    tai

    Pinnalle

    1/2 dl
     
    tai
    100 g
     
    tai
    1 tlk (420 g)
     
    Pirkka aprikooseja sokeriliemessä tai
    tai
     
    tuoreita marjoja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 843 kJ / 442 kcal
    Rasva
    21,8 g
    josta tyydyttynyttä
    13,6 g
    Hiilihydraatit
    50,3 g
    josta sokereita
    41,1 g
    Proteiini
    5,7 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja korppujauhota 3 litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.

    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.

    Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Kakku saa jäähtyä vuoassa noin 1/2 tuntia ennen kumoamista.

    Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan.

    Soseuta valutetut aprikoosit sauvasekoittimella. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sulatettu suklaa varovasti sekoittaen.

    Kostuta alimmainen pohjalevy kahvi-konjakkiseoksella. Levitä päälle puolet aprikoosisoseesta ja puolet suklaa-kermaseoksesta. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta viimeinen kakkulevy päälle ja kostuta myös se. Peitä kakku hyvin ja siirrä se jääkaappiin kostumaan. Pane päälle esimerkiksi muovinen leikkuulauta ja pieni paino. Anna kostua mielellään yön yli.

    Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi. Ota kattila levyltä ja paloittele suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus ensin kakun reunoille ja lopuksi kakun päälle. Koristele esimerkiksi lohkotuilla aprikooseilla tai tuoreilla marjoilla.

    Vinkki! Voit käyttää kakun kostutukseen pelkkää kahvia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg