Suklaa-tryffelikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-tryffelikakku

Suklaatryffelikakku kruunaa juhlien jälkiruokapöydän.

Ainekset

20 annosta

    Pohja

    Täyte

    Kostutus

      • 1dlvahvaa kahvia
      • 1/2dlkonjakkia

    Pinnalle

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Voitele ja korppujauhota 3 litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
    2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
    3. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Kakku saa jäähtyä vuoassa noin 1/2 tuntia ennen kumoamista.
    4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja 3 osaan.
    5. Soseuta valutetut aprikoosit sauvasekoittimella. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sulatettu suklaa varovasti sekoittaen.
    6. Kostuta alimmainen pohjalevy kahvi-konjakkiseoksella. Levitä päälle puolet aprikoosisoseesta ja puolet suklaa-kermaseoksesta. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta viimeinen kakkulevy päälle ja kostuta myös se. Peitä kakku hyvin ja siirrä se jääkaappiin kostumaan. Pane päälle esimerkiksi muovinen leikkuulauta ja pieni paino. Anna kostua mielellään yön yli.
    7. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi. Ota kattila levyltä ja paloittele suklaa joukkoon. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus ensin kakun reunoille ja lopuksi kakun päälle. Koristele esimerkiksi lohkotuilla aprikooseilla tai tuoreilla marjoilla.

    Tiesitkö että...

    Vinkki! Voit käyttää kakun kostutukseen pelkkää kahvia.

    Kategoriat

    Kokeile myös

    Kommentoi

    Arvosana reseptille9 arvostelua
    • Juhannusmorsian6.1.2018

      Kuka haluaa syödä jussinpäivänä suklaa-tryffelikakkua? En ainakaan minä. Mansikkaista ja kevyttä sen olla pitää.

    • leipuri28.1.2017

      Videolla tehdään vähän eri kakkua kuin ohjeessa, ainakin kuorrutus valmistetaan eri tavalla.

    • K-Kuluttajapalvelu28.1.2017

      leipuri, kiitos huomiostasi. Videolla kakku kuorrutetaan hieman eri tavalla. Resepti vastaa kuvassa olevaa kakkua.