Hyppää sisältöön
Britakakku Romanovin tapaanTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Britakakku Romanovin tapaan

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Britakakku on perinteinen kesäherkku. Tässä versiossa Britakakun täytteenä on sitrus-marinoituja Romanovin mansikoita.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    • 150 g voita tai leivontamargariinia
    • 1 1/2 dl sokeria
    • 4 kananmunan keltuaista
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta
    • 1 1/2 dl maitoa

    Marenki

    • 4 kananmunan valkuaista
    • 2 dl sokeria

    Romanovin mansikat

    • 1 l mansikoita
    • 1/2 dl sokeria
    • 1/2 dl appelsiininmehua
    • 1/2 dl sitruslikööriä (esim. Cointreau)
    • 2 tl appelsiinin raastettua kuorta

    Kermatäyte

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 373 kJ / 328 kcal
    • Rasva
      18,2 g
    • josta tyydyttynyttä
      11,4 g
    • Hiilihydraatit
      35,3 g
    • josta sokereita
      29 g
    • Proteiini
      3,8 g
    • Suola
      0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
    2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
    3. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
    4. Puhdista ja paloittele mansikat. Sekoita sokeri, appelsiininmehu, likööri ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Sekoita marinadi mansikoiden joukkoon. Anna marinoitua vähintään tunti. Sekoita välillä.
    5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
    6. Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja lusikoi päälle siivilöidyt mansikat. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja mansikanlehdillä.
    Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Mansikka 500g NL/BE 1lk
      Hinta 5,99/kpl
      11,98/kg
    • Mansikka 500g NL/BE 1lk
      Hinta 5,99/kpl
      11,98/kg
    • Pirkka Luomu appelsiini
      Hinta n. 0,75/kpl
      2,99/kg
    • Appelsiini
      Hinta n. 0,94/kpl
      3,49/kg
    • Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/l
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (184 arviota)

    • Miia
      1 vuosi sitten
      Olen tehnyt tätä monta kertaa ja ihan paras tarjottava. Itse teen pohjat ja täytän edellisenä päivänä, näin kakku kerkee maustua yön yli ja on jopa parempaa kuin samana päivänä täytetty.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Hemuli-setä, kakku on testattu reseptin mukaan eli marinadia ei ole välttämätöntä kuumentaa. Mansikat pehmenevät hieman enemmän, kun liemen kuumentaa.
    • Hemuli-setä
      6 vuotta sitten
      Miksi ohjeessa ei mainita mitään marinadin keittämisestä, vaikka videossa niin tehdään?
    • Hurri
      7 vuotta sitten
      Miksi nää mansikkaherkut on sijoitettu toukokuun nimipäiville? Eihän tässä ole mitään järkeä. Keväällä näytti olevan myös nimipäiväkakkuja, joissa oli puolukkaa. Vaihtakaa sesongin mukaan oikeisiin ajankohtiin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      S, marenki saattaa jääkaapissa vettyä. Jos haluat tehdä pohjat edellisenä päivänä, voi ne säilyttää yön yli huoneenlämmössä kevyesti peitettynä. Toinen vaihtoehto on pakastaa pohjat ja täyttää ne seuraavana päivänä jäisinä. Pohjat voi täyttää 1-2 h ennen tarjoilua.
    • S
      7 vuotta sitten
      Voiko britakakun pohjat säilyttää jääkaapissa seuraavaan päivään, ja täyttää vasta ennen tarjoilua? Vai kannattaako pohjat pakastaa? Jos pakastaa, milloin otetaan sulamaan?