Britakakku Romanovin tapaanTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Britakakku Romanovin tapaan

Britakakku on perinteinen kesäherkku. Tässä versiossa Britakakun täytteenä on sitrus-marinoituja Romanovin mansikoita.

  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 525 kcal / annos (160g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

    • 150gvoita tai leivontamargariinia
    • 1 1/2dlsokeria
    • 4kananmunan keltuaista
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1 1/2dlmaitoa

Marenki

    • 4kananmunan valkuaista
    • 2dlsokeria

Romanovin mansikat

    • 1lmansikoita
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2dlappelsiininmehua
    • 1/2dlsitruslikööriä (esim. Cointreau)
    • 2tlappelsiinin raastettua kuorta

Kermatäyte

    • 4dlvispikermaa
    • 2rklsokeria
    • 1tlvaniljasokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
  3. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
  4. Puhdista ja paloittele mansikat. Sekoita sokeri, appelsiininmehu, likööri ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Sekoita marinadi mansikoiden joukkoon. Anna marinoitua vähintään tunti. Sekoita välillä.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
  6. Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja lusikoi päälle siivilöidyt mansikat. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja mansikanlehdillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 160g100 g

  • 525 kcal2 200 kJ
  • Proteiinia 6 g
  • Hiilihydraatteja52 g
  • Rasvaa31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,35/kpl6,70/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,15/kpl10,30/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,95/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,00/kpl1,72/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    1,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,70/kpl7,00/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,51/kpl10,20/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,81/kpl
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka mansikka 250 g 1lk ulkomainen
    Pirkka mansikka 250 g 1lk ulkomainen
    1,99/kpl7,96/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka appelsiini
    Pirkka appelsiini
    0,27/kpl0,99/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka Luomu appelsiini
    Pirkka Luomu appelsiini
    2,49/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    1,35/kpl6,75/l
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    Törsleffs Aito vaniljasokeri 100g
    2,09/kpl20,90/kg
  • Ei tuotekuvaa tuotteelle Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    1,99/kpl23,41/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 115 arvostelua
  • Hemuli-setä25.12.2018

    Miksi ohjeessa ei mainita mitään marinadin keittämisestä, vaikka videossa niin tehdään?

  • K-Kuluttajapalvelu25.12.2018

    Hemuli-setä, kakku on testattu reseptin mukaan eli marinadia ei ole välttämätöntä kuumentaa. Mansikat pehmenevät hieman enemmän, kun liemen kuumentaa.

  • Hurri6.1.2018

    Miksi nää mansikkaherkut on sijoitettu toukokuun nimipäiville? Eihän tässä ole mitään järkeä. Keväällä näytti olevan myös nimipäiväkakkuja, joissa oli puolukkaa. Vaihtakaa sesongin mukaan oikeisiin ajankohtiin.

  • K-Kuluttajapalvelu5.6.2017

    S, marenki saattaa jääkaapissa vettyä. Jos haluat tehdä pohjat edellisenä päivänä, voi ne säilyttää yön yli huoneenlämmössä kevyesti peitettynä. Toinen vaihtoehto on pakastaa pohjat ja täyttää ne seuraavana päivänä jäisinä. Pohjat voi täyttää 1-2 h ennen tarjoilua.

  • S5.6.2017

    Voiko britakakun pohjat säilyttää jääkaapissa seuraavaan päivään, ja täyttää vasta ennen tarjoilua? Vai kannattaako pohjat pakastaa? Jos pakastaa, milloin otetaan sulamaan?