Britakakku Romanovin tapaan
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Britakakku on perinteinen kesäherkku. Tässä versiossa Britakakun täytteenä on sitrus-marinoituja Romanovin mansikoita.
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 150 g voita tai leivontamargariinia
- 1 1/2 dl sokeria
- 4 kananmunan keltuaista
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 1/2 dl maitoa
Marenki
- 4 kananmunan valkuaista
- 2 dl sokeria
Romanovin mansikat
- 1 l mansikoita
- 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl appelsiininmehua
- 1/2 dl sitruslikööriä (esim. Cointreau)
- 2 tl appelsiinin raastettua kuorta
Kermatäyte
- 4 dl vispikermaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
Ravintosisältö
- Energia1 373 kJ / 328 kcal
- Rasva18,2 g
- josta tyydyttynyttä11,4 g
- Hiilihydraatit35,3 g
- josta sokereita29 g
- Proteiini3,8 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
- Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
- Puhdista ja paloittele mansikat. Sekoita sokeri, appelsiininmehu, likööri ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Sekoita marinadi mansikoiden joukkoon. Anna marinoitua vähintään tunti. Sekoita välillä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
- Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja lusikoi päälle siivilöidyt mansikat. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja mansikanlehdillä.
Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Mansikka 500g NL/BE 1lkHinta 5,99/kpl11,98/kg
- Mansikka 500g NL/BE 1lkHinta 5,99/kpl11,98/kg
- Pirkka Luomu appelsiiniHinta n. 0,75/kpl2,99/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
- Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,99/kpl9,95/l
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(180 arviota)
- yli 60 min4,1(652 arviota)
- yli 60 min3,8(151 arviota)
- yli 60 min4,2(74 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- 30 - 60 min3,9(404 arviota)
- yli 60 min4,2(33 arviota)
- 30 - 60 min4,3(331 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (184 arviota)
- Miia1 vuosi sittenOlen tehnyt tätä monta kertaa ja ihan paras tarjottava. Itse teen pohjat ja täytän edellisenä päivänä, näin kakku kerkee maustua yön yli ja on jopa parempaa kuin samana päivänä täytetty.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHemuli-setä, kakku on testattu reseptin mukaan eli marinadia ei ole välttämätöntä kuumentaa. Mansikat pehmenevät hieman enemmän, kun liemen kuumentaa.
- Hemuli-setä6 vuotta sittenMiksi ohjeessa ei mainita mitään marinadin keittämisestä, vaikka videossa niin tehdään?
- Hurri7 vuotta sittenMiksi nää mansikkaherkut on sijoitettu toukokuun nimipäiville? Eihän tässä ole mitään järkeä. Keväällä näytti olevan myös nimipäiväkakkuja, joissa oli puolukkaa. Vaihtakaa sesongin mukaan oikeisiin ajankohtiin.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenS, marenki saattaa jääkaapissa vettyä. Jos haluat tehdä pohjat edellisenä päivänä, voi ne säilyttää yön yli huoneenlämmössä kevyesti peitettynä. Toinen vaihtoehto on pakastaa pohjat ja täyttää ne seuraavana päivänä jäisinä. Pohjat voi täyttää 1-2 h ennen tarjoilua.
- S7 vuotta sittenVoiko britakakun pohjat säilyttää jääkaapissa seuraavaan päivään, ja täyttää vasta ennen tarjoilua? Vai kannattaako pohjat pakastaa? Jos pakastaa, milloin otetaan sulamaan?