Britakakku Romanovin tapaanTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Britakakku Romanovin tapaan

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Britakakku on perinteinen kesäherkku. Tässä versiossa Britakakun täytteenä on sitrus-marinoituja Romanovin mansikoita.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    150 g
     
    voita tai leivontamargariinia
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    4
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 1/2 dl
     
    maitoa
    tai

    Marenki

    4
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai

    Romanovin mansikat

    1 l
     
    mansikoita
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    appelsiininmehua
    tai
    1/2 dl
     
    sitruslikööriä (esim. Cointreau)
    tai
    2 tl
     
    appelsiinin raastettua kuorta
    tai

    Kermatäyte

    4 dl
     
    vispikermaa
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 373 kJ / 328 kcal
    Rasva
    18,2 g
    josta tyydyttynyttä
    11,4 g
    Hiilihydraatit
    35,3 g
    josta sokereita
    29 g
    Proteiini
    3,8 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.

    Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.

    Puhdista ja paloittele mansikat. Sekoita sokeri, appelsiininmehu, likööri ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Sekoita marinadi mansikoiden joukkoon. Anna marinoitua vähintään tunti. Sekoita välillä.

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.

    Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja lusikoi päälle siivilöidyt mansikat. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja mansikanlehdillä.

    Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Mansikka 250g Suomi 1lk
      Hinta 6,59/kpl
      26,36/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (175 arviota)

    • Miia
      10 kuukautta sitten
      Olen tehnyt tätä monta kertaa ja ihan paras tarjottava. Itse teen pohjat ja täytän edellisenä päivänä, näin kakku kerkee maustua yön yli ja on jopa parempaa kuin samana päivänä täytetty.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Hemuli-setä, kakku on testattu reseptin mukaan eli marinadia ei ole välttämätöntä kuumentaa. Mansikat pehmenevät hieman enemmän, kun liemen kuumentaa.
    • Hemuli-setä
      5 vuotta sitten
      Miksi ohjeessa ei mainita mitään marinadin keittämisestä, vaikka videossa niin tehdään?
    • Hurri
      6 vuotta sitten
      Miksi nää mansikkaherkut on sijoitettu toukokuun nimipäiville? Eihän tässä ole mitään järkeä. Keväällä näytti olevan myös nimipäiväkakkuja, joissa oli puolukkaa. Vaihtakaa sesongin mukaan oikeisiin ajankohtiin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      S, marenki saattaa jääkaapissa vettyä. Jos haluat tehdä pohjat edellisenä päivänä, voi ne säilyttää yön yli huoneenlämmössä kevyesti peitettynä. Toinen vaihtoehto on pakastaa pohjat ja täyttää ne seuraavana päivänä jäisinä. Pohjat voi täyttää 1-2 h ennen tarjoilua.
    • S
      6 vuotta sitten
      Voiko britakakun pohjat säilyttää jääkaapissa seuraavaan päivään, ja täyttää vasta ennen tarjoilua? Vai kannattaako pohjat pakastaa? Jos pakastaa, milloin otetaan sulamaan?