• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Britakakku romanovin tapaan

Britakakku on perinteinen kesäherkku. Tässä versiossa Britakakun täytteenä on sitrus-marinoituja Romanovin mansikoita.
Britakakku romanovin tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 525 kcal / annos (160g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

    • 150gvoita tai leivontamargariinia
    • 1 1/2dlsokeria
    • 4kananmunan keltuaista
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1 1/2dlmaitoa

Marenki

    • 4kananmunan valkuaista
    • 2dlsokeria

Romanovin mansikat

    • 1lmansikoita
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2dlappelsiininmehua
    • 1/2dlsitruslikööriä (esim. Cointreau)
    • 2tlappelsiinin raastettua kuorta

Kermatäyte

    • 4dlvispikermaa
    • 2rklsokeria
    • 1tlvaniljasokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
  3. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
  4. Puhdista ja paloittele mansikat. Sekoita sokeri, appelsiininmehu, likööri ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Sekoita marinadi mansikoiden joukkoon. Anna marinoitua vähintään tunti. Sekoita välillä.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
  6. Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja lusikoi päälle siivilöidyt mansikat. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja mansikanlehdillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 160g100 g

  • 525 kcal2 200 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja52 g
  • Rasvaa31 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 31 arvostelua
  • S5.6.2017

    Voiko britakakun pohjat säilyttää jääkaapissa seuraavaan päivään, ja täyttää vasta ennen tarjoilua? Vai kannattaako pohjat pakastaa? Jos pakastaa, milloin otetaan sulamaan?

  • K-Kuluttajapalvelu5.6.2017

    S, marenki saattaa jääkaapissa vettyä. Jos haluat tehdä pohjat edellisenä päivänä, voi ne säilyttää yön yli huoneenlämmössä kevyesti peitettynä. Toinen vaihtoehto on pakastaa pohjat ja täyttää ne seuraavana päivänä jäisinä. Pohjat voi täyttää 1-2 h ennen tarjoilua.