Britakakku Romanovin tapaan
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Britakakku on perinteinen kesäherkku. Tässä versiossa Britakakun täytteenä on sitrus-marinoituja Romanovin mansikoita.
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
150 g | voita tai leivontamargariinia tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
4 | kananmunan keltuaista tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 1/2 dl | maitoa tai |
Marenki | |
4 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | sokeria tai |
Romanovin mansikat | |
1 l | mansikoita tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | appelsiininmehua tai |
1/2 dl | sitruslikööriä (esim. Cointreau) tai |
2 tl | appelsiinin raastettua kuorta tai |
Kermatäyte | |
4 dl | vispikermaa tai |
2 rkl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
Puhdista ja paloittele mansikat. Sekoita sokeri, appelsiininmehu, likööri ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Sekoita marinadi mansikoiden joukkoon. Anna marinoitua vähintään tunti. Sekoita välillä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja lusikoi päälle siivilöidyt mansikat. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja mansikanlehdillä.
Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min5,0(1 arvostelu)
- yli 60 min3,7(117 arvostelua)
- yli 60 min4,0(344 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(324 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(146 arvostelua)
- yli 60 min4,1(483 arvostelua)
- yli 60 min4,2(26 arvostelua)
- yli 60 min4,0(4 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (168 arvostelua)
- Hemuli-setä4 vuotta sittenMiksi ohjeessa ei mainita mitään marinadin keittämisestä, vaikka videossa niin tehdään?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHemuli-setä, kakku on testattu reseptin mukaan eli marinadia ei ole välttämätöntä kuumentaa. Mansikat pehmenevät hieman enemmän, kun liemen kuumentaa.
- Hurri5 vuotta sittenMiksi nää mansikkaherkut on sijoitettu toukokuun nimipäiville? Eihän tässä ole mitään järkeä. Keväällä näytti olevan myös nimipäiväkakkuja, joissa oli puolukkaa. Vaihtakaa sesongin mukaan oikeisiin ajankohtiin.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenS, marenki saattaa jääkaapissa vettyä. Jos haluat tehdä pohjat edellisenä päivänä, voi ne säilyttää yön yli huoneenlämmössä kevyesti peitettynä. Toinen vaihtoehto on pakastaa pohjat ja täyttää ne seuraavana päivänä jäisinä. Pohjat voi täyttää 1-2 h ennen tarjoilua.
- S5 vuotta sittenVoiko britakakun pohjat säilyttää jääkaapissa seuraavaan päivään, ja täyttää vasta ennen tarjoilua? Vai kannattaako pohjat pakastaa? Jos pakastaa, milloin otetaan sulamaan?