Britakakku Romanovin tapaanTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Britakakku Romanovin tapaan

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Britakakku on perinteinen kesäherkku. Tässä versiossa Britakakun täytteenä on sitrus-marinoituja Romanovin mansikoita.

    Ainekset

    10 annosta

    Pohja

    150 g
     
    voita tai leivontamargariinia
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    4
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 1/2 dl
     
    maitoa
    tai

    Marenki

    4
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai

    Romanovin mansikat

    1 l
     
    mansikoita
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    appelsiininmehua
    tai
    1/2 dl
     
    sitruslikööriä (esim. Cointreau)
    tai
    2 tl
     
    appelsiinin raastettua kuorta
    tai

    Kermatäyte

    4 dl
     
    vispikermaa
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 373 kJ / 328 kcal
    Rasva
    18,2 g
    josta tyydyttynyttä
    11,4 g
    Hiilihydraatit
    35,3 g
    josta sokereita
    29 g
    Proteiini
    3,8 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.

    Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.

    Puhdista ja paloittele mansikat. Sekoita sokeri, appelsiininmehu, likööri ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Sekoita marinadi mansikoiden joukkoon. Anna marinoitua vähintään tunti. Sekoita välillä.

    Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.

    Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja lusikoi päälle siivilöidyt mansikat. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja mansikanlehdillä.

    Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Vaanelan Karkkimansikat 500g Suomi 1lk
      Hinta 8,95/kpl
      17,90/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg