Britakakku Romanovin tapaanTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Britakakku Romanovin tapaan

Britakakku on perinteinen kesäherkku. Tässä versiossa Britakakun täytteenä on sitrus-marinoituja Romanovin mansikoita. Noin 1,20€/annos.

  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 525 kcal / annos (160g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

    • 150gvoita tai leivontamargariinia
    • 1 1/2dlsokeria
    • 4kananmunan keltuaista
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1 1/2dlmaitoa

Marenki

    • 4kananmunan valkuaista
    • 2dlsokeria

Romanovin mansikat

    • 1lmansikoita
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2dlappelsiininmehua
    • 1/2dlsitruslikööriä (esim. Cointreau)
    • 2tlappelsiinin raastettua kuorta

Kermatäyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille voidellun leivinpaperin päälle.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen jatkaen vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes marengin pinta on vaaleanruskea.
  3. Anna torttulevyn jäähtyä ja leikkaa se terävällä veitsellä puoliksi. Irrota paistopaperi.
  4. Puhdista ja paloittele mansikat. Sekoita sokeri, appelsiininmehu, likööri ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Sekoita marinadi mansikoiden joukkoon. Anna marinoitua vähintään tunti. Sekoita välillä.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta se sokereilla.
  6. Nosta torttulevy tarjoiluvadille. Levitä kerma levylle ja lusikoi päälle siivilöidyt mansikat. Nosta toinen torttulevy päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla mansikoilla ja mansikanlehdillä.

Katso video

Tiesitkö että...

Vinkki! Pohjalevyn voi pakastaa ja täyttää jäisenä. Tällöin pohjalevyä on helpompi käsitellä ja torttu pysyy raikkaana pidempään. Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 160g100 g