• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Minttusuklaamoussekakku

Minttusuklaamoussekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 210 kcal / annos (60g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 2kananmunaa
    • 3/4dlsokeria
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 2rklperunajauhoja
    • 2rklkaakaojauhetta
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

Kostututus

    • 1dlappelsiininmehua

Koristelu

    • n. 30gtummaa leivontasuklaaraetta (Fazer)

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperi ja voitele se sekä vuoan reunat juoksevalla margariinilla. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 13-14 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja kumoa kakku.
  2. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Huuhtele ja kuivaa kakkuvuoka ja aseta vuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Vuoraa vuoan reuna leivinpaperisuikaleella. Nosta toinen pohjista vuokaan ja kostuta taputtelemalla mehuun kastetulla pullasudilla.
  3. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kermasta pari ruokalusikallista teräskulhoon minttusuklaapallojen päälle ja vatkaa loput kylmästä kermasta löysäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vatkauksen loppupuolella.
  4. Sulata minttusuklaapallot vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Nosta jäähtymään. Purista liivatelehdet kuiviksi, sulata ne appelsiinimehuun ja anna seoksen hiukan jäähtyä. Sekoita kermavaahto sulan minttusuklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Tarkista että suklaa on sekoittunut pohjia myöten. Lisää liivatelehtisula ohuena nauhana kermaseokseen vatkaten voimakkaasti.
  5. Levitä puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle tiiviisti. Kostuta pohja mehulla. Levitä loput täytteestä levyn päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  6. Irrota vuoan reuna ja leivinpaperi reunasta. Siirrä kakku vadille kakkupaperin päälle. Sulata suklaarakeita vesihauteessa tukevan muovipussin kulmassa. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota leivinpaperille kuvioita, esimerkiksi tähtiä. Nosta hetkeksi kylmään jäähtymään. Irrota kuviot paperista ja asettele koristeeksi kakulle.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 210 kcal879 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu
  • Kuluttajapalvelu7.12.2015

    Kokeilija, harmi kuulla, ettei leivonnainen on lässähtänyt. Pohjasta ei kuulu tulla kovin paksua, ja vehnäjauhon määrä (3 rkl) reseptissä on oikein. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin!

  • Kokeilija6.12.2015

    Voih, taisi olla ohjeissa virhe. Vehnäjauhoja piti varmaan laittaa 3 dl, eikä 3 rkl. Lässähti kokemattomalta leipurilta nyt koko pohja.