Minttusuklaamoussekakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
2 | kananmunaa tai |
3/4 dl | sokeria tai |
3 rkl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | perunajauhoja tai |
2 rkl | kaakaojauhetta tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
3 | liivatelehteä tai |
2 tlk (4 dl) | tai |
2 rkl | sokeria tai |
1 ps (200 g) | tai |
1 rkl | appelsiininmehua tai |
Kostututus | |
1 dl | appelsiininmehua tai |
Koristelu | |
n. 30 g | tummaa leivontasuklaaraetta (Fazer) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 464 kJ / 350 kcal |
Rasva | 21,2 g |
josta tyydyttynyttä | 12,6 g |
Hiilihydraatit | 34,5 g |
josta sokereita | 28,3 g |
Proteiini | 4,5 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperi ja voitele se sekä vuoan reunat juoksevalla margariinilla. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 13–14 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja kumoa kakku.
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Huuhtele ja kuivaa kakkuvuoka ja aseta vuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Vuoraa vuoan reuna leivinpaperisuikaleella. Nosta toinen pohjista vuokaan ja kostuta taputtelemalla mehuun kastetulla pullasudilla.
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kermasta pari ruokalusikallista teräskulhoon minttusuklaapallojen päälle ja vatkaa loput kylmästä kermasta löysäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vatkauksen loppupuolella.
Sulata minttusuklaapallot vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Nosta jäähtymään. Purista liivatelehdet kuiviksi, sulata ne appelsiinimehuun ja anna seoksen hiukan jäähtyä. Sekoita kermavaahto sulan minttusuklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Tarkista että suklaa on sekoittunut pohjia myöten. Lisää liivatelehtisula ohuena nauhana kermaseokseen vatkaten voimakkaasti.
Levitä puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle tiiviisti. Kostuta pohja mehulla. Levitä loput täytteestä levyn päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Irrota vuoan reuna ja leivinpaperi reunasta. Siirrä kakku vadille kakkupaperin päälle. Sulata suklaarakeita vesihauteessa tukevan muovipussin kulmassa. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota leivinpaperille kuvioita, esimerkiksi tähtiä. Nosta hetkeksi kylmään jäähtymään. Irrota kuviot paperista ja asettele koristeeksi kakulle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka minttusuklaarae 200g RFAHinta 2,69/kpl13,45/kg
- Fazer leivontasuklaa 70% 100g PremiumHinta 2,39/kpl23,90/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg