Minttusuklaamoussekakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Minttusuklaamoussekakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Minttusuklaamoussekakku maistuu herkulliselta kodin eri juhlissa. Tämä kakku kruunaa kahvipöydän.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    2
     
    kananmunaa
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    3 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 rkl
     
    perunajauhoja
    tai
    2 rkl
     
    kaakaojauhetta
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    3
     
    liivatelehteä
    tai
    2 tlk (4 dl)
     
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 ps (200 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    appelsiininmehua
    tai

    Kostututus

    1 dl
     
    appelsiininmehua
    tai

    Koristelu

    n. 30 g
     
    tummaa leivontasuklaaraetta (Fazer)
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 464 kJ / 350 kcal
    Rasva
    21,2 g
    josta tyydyttynyttä
    12,6 g
    Hiilihydraatit
    34,5 g
    josta sokereita
    28,3 g
    Proteiini
    4,5 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperi ja voitele se sekä vuoan reunat juoksevalla margariinilla. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 13–14 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja kumoa kakku.

    Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Huuhtele ja kuivaa kakkuvuoka ja aseta vuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Vuoraa vuoan reuna leivinpaperisuikaleella. Nosta toinen pohjista vuokaan ja kostuta taputtelemalla mehuun kastetulla pullasudilla.

    Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kermasta pari ruokalusikallista teräskulhoon minttusuklaapallojen päälle ja vatkaa loput kylmästä kermasta löysäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vatkauksen loppupuolella.

    Sulata minttusuklaapallot vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Nosta jäähtymään. Purista liivatelehdet kuiviksi, sulata ne appelsiinimehuun ja anna seoksen hiukan jäähtyä. Sekoita kermavaahto sulan minttusuklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Tarkista että suklaa on sekoittunut pohjia myöten. Lisää liivatelehtisula ohuena nauhana kermaseokseen vatkaten voimakkaasti.

    Levitä puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle tiiviisti. Kostuta pohja mehulla. Levitä loput täytteestä levyn päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

    Irrota vuoan reuna ja leivinpaperi reunasta. Siirrä kakku vadille kakkupaperin päälle. Sulata suklaarakeita vesihauteessa tukevan muovipussin kulmassa. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota leivinpaperille kuvioita, esimerkiksi tähtiä. Nosta hetkeksi kylmään jäähtymään. Irrota kuviot paperista ja asettele koristeeksi kakulle.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka minttusuklaarae 200g RFA
      Hinta 2,69/kpl
      13,45/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (9 arviota)

    • Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Kokeilija, harmi kuulla, ettei leivonnainen on lässähtänyt. Pohjasta ei kuulu tulla kovin paksua, ja vehnäjauhon määrä (3 rkl) reseptissä on oikein. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin!
    • Kokeilija
      8 vuotta sitten
      Voih, taisi olla ohjeissa virhe. Vehnäjauhoja piti varmaan laittaa 3 dl, eikä 3 rkl. Lässähti kokemattomalta leipurilta nyt koko pohja.