Minttusuklaamoussekakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Minttusuklaamoussekakku maistuu herkulliselta kodin eri juhlissa. Tämä kakku kruunaa kahvipöydän.
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
2 | kananmunaa tai |
3/4 dl | sokeria tai |
3 rkl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | perunajauhoja tai |
2 rkl | kaakaojauhetta tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
3 | liivatelehteä tai |
2 tlk (4 dl) | tai |
2 rkl | sokeria tai |
1 ps (200 g) | tai |
1 rkl | appelsiininmehua tai |
Kostututus | |
1 dl | appelsiininmehua tai |
Koristelu | |
n. 30 g | tummaa leivontasuklaaraetta (Fazer) tai |
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen leivinpaperi ja voitele se sekä vuoan reunat juoksevalla margariinilla. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi valkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin alatasolla 13–14 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja kumoa kakku.
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Huuhtele ja kuivaa kakkuvuoka ja aseta vuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Vuoraa vuoan reuna leivinpaperisuikaleella. Nosta toinen pohjista vuokaan ja kostuta taputtelemalla mehuun kastetulla pullasudilla.
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa kermasta pari ruokalusikallista teräskulhoon minttusuklaapallojen päälle ja vatkaa loput kylmästä kermasta löysäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vatkauksen loppupuolella.
Sulata minttusuklaapallot vesihauteessa ja sekoita tasaiseksi. Nosta jäähtymään. Purista liivatelehdet kuiviksi, sulata ne appelsiinimehuun ja anna seoksen hiukan jäähtyä. Sekoita kermavaahto sulan minttusuklaan joukkoon voimakkaasti vatkaten. Tarkista että suklaa on sekoittunut pohjia myöten. Lisää liivatelehtisula ohuena nauhana kermaseokseen vatkaten voimakkaasti.
Levitä puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle tiiviisti. Kostuta pohja mehulla. Levitä loput täytteestä levyn päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Irrota vuoan reuna ja leivinpaperi reunasta. Siirrä kakku vadille kakkupaperin päälle. Sulata suklaarakeita vesihauteessa tukevan muovipussin kulmassa. Leikkaa kulmaan pieni reikä ja pursota leivinpaperille kuvioita, esimerkiksi tähtiä. Nosta hetkeksi kylmään jäähtymään. Irrota kuviot paperista ja asettele koristeeksi kakulle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(73 arvostelua)
- yli 60 min4,0(64 arvostelua)
- yli 60 min4,0(43 arvostelua)
- yli 60 min3,2(9 arvostelua)
- 30 - 60 min3,5(6 arvostelua)
- yli 60 min4,1(78 arvostelua)
- yli 60 min4,6(47 arvostelua)
- yli 60 min3,9(144 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (9 arvostelua)
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKokeilija, harmi kuulla, ettei leivonnainen on lässähtänyt. Pohjasta ei kuulu tulla kovin paksua, ja vehnäjauhon määrä (3 rkl) reseptissä on oikein. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin!
- Kokeilija7 vuotta sittenVoih, taisi olla ohjeissa virhe. Vehnäjauhoja piti varmaan laittaa 3 dl, eikä 3 rkl. Lässähti kokemattomalta leipurilta nyt koko pohja.