• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Manteli-omenanyytit

Manteli-omenanyytit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 400 kcal / annos (145g)

Ainekset

6 annosta

Täyte

Voiteluun

    • 1kananmuna

Pinnalle

    • raesokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  2. Poista siemenkodat omenaporalla ja kuori omenat. Halkaise omenat niin, että kuhunkin puolikkaaseen jää reikä keskelle. Pistele omenat haarukalla.
  3. Kauli sulaneen kylmän taikinan kumpikin puolikas hyvin jauhotetulla pöydällä 12 cm x 36 cm kokoiseksi levyksi. Jaa kumpikin levy kolmeen osaan. Aseta omenanpuolikas taikinan päälle kupera puoli taikinaa vasten ja täytä kolot manteliseoksella. Nosta taikinan reunat ylös halkaisupinnan päälle ja nipistä kiinni. Muotoile taikina omenan pintaan.
  4. Aseta nyytit pellille leivinpaperin päälle tasainen halkaisupinta peltiä vasten. Nosta pelti hetkeksi kylmään, jotta taikina hiukan kovettuu.
  5. Voitele pinta munalla ja sirottele päälle raesokeria. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes omena on pehmennyt.
  6. Tarjoa haaleana jälkiruoaksi vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 145g100 g

  • 400 kcal1 680 kJ
  • Proteiinia5,9 g
  • Hiilihydraatteja40,6 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille