• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omenastruudeli

Tämäkin resepti vain n. 0,20€/annos*.
Omenastruudeli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 180 kcal / annos (80g)

Ainekset

12 annosta

Taikina

    • 3dlvehnäjauhoja
    • 1kananmuna
    • 1/4tlsuolaa
    • 2rklöljyä
    • 4-5rklvettä

Täyte

Voiteluun

    • voisulaa

Pinnalle

    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita jauhot, muna, suola ja öljy. Lisää joukkoon vettä vähitellen niin, että taikina jää melko kiinteäksi. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, jotta taikinaan muodostuu sitkoa. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin noin tunniksi.
  2. Kuori ja halkaise omenat sekä poista siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat ohuen ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi.
  3. Levitä pöydälle puhdas leivinliina ja ripottele päälle jauhoja. Kauli ja venyttele taikinaa varovasti jauhoja apuna käyttäen mahdollisimman ohueksi noin 40 x 30 cm kokoiseksi levyksi. (Taikina voidaan kaulia myös leivinpaperin päällä. Ripottele leivinpaperin päälle jauhoja ja tee kuten yllä. Kostutettu talouspaperi leivinpaperin alla estää paperia liikkumasta työpöydällä.)
  4. Levitä taikinalevyn päälle ensin korppujauhot, sitten omenaviipaleet. Voitele omenaviipaleet voisulalla. Ripottele päälle keskenään sekoitettu sokeri ja kaneli, rusinat ja mantelirouhe. Jätä toisesta reunasta noin 5 cm:n alue ilman täytettä, jotta täyte ei pursua yli struudelia käärittäessä. Kääri taikina rullalle leivinliinaa apuna käyttäen. Toimi mahdollisimman nopeasti, sillä taikina kostuu täytteestä nopeasti.
  5. Nosta rulla uunipannulle leivinpaperin päälle ja muotoile sarveksi. Sivele pinta voisulalla ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi leivinliinalla peitettynä. Siivilöi omenastruudelin pinnalle tomusokeria. Tarjoa esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 180 kcal750 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja24 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua