Omenastruudeli Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenastruudeli

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Struudeli pyöräytetään rullalle ja sisällensä se kätkee omenaisen täytteen. Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

    Ainekset

    12 annosta

    Taikina

    3 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    2 rkl
     
    öljyä
    tai
    4–5 rkl
     
    vettä
    tai

    Täyte

    400 g
     
    hapahkoja omenoita
    tai
    50 g
     
    voita
    tai
    1 dl
     
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    tai
    1 dl
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai

    Voiteluun

     
    voisulaa
    tai

    Pinnalle

     
    tomusokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 018 kJ / 243 kcal
    Rasva
    9,4 g
    josta tyydyttynyttä
    3,2 g
    Hiilihydraatit
    34,3 g
    josta sokereita
    14,2 g
    Proteiini
    4,5 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Sekoita jauhot, muna, suola ja öljy. Lisää joukkoon vettä vähitellen niin, että taikina jää melko kiinteäksi. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, jotta taikinaan muodostuu sitkoa. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin noin tunniksi.
    Kuori ja halkaise omenat sekä poista siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat ohuen ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi.
    Levitä pöydälle puhdas leivinliina ja ripottele päälle jauhoja. Kauli ja venyttele taikinaa varovasti jauhoja apuna käyttäen mahdollisimman ohueksi noin 40 x 30 cm kokoiseksi levyksi. (Taikina voidaan kaulia myös leivinpaperin päällä. Ripottele leivinpaperin päälle jauhoja ja tee kuten yllä. Kostutettu talouspaperi leivinpaperin alla estää paperia liikkumasta työpöydällä.)
    Levitä taikinalevyn päälle ensin korppujauhot, sitten omenaviipaleet. Voitele omenaviipaleet voisulalla. Ripottele päälle keskenään sekoitettu sokeri ja kaneli, rusinat ja mantelirouhe. Jätä toisesta reunasta noin 5 cm:n alue ilman täytettä, jotta täyte ei pursua yli struudelia käärittäessä. Kääri taikina rullalle leivinliinaa apuna käyttäen. Toimi mahdollisimman nopeasti, sillä taikina kostuu täytteestä nopeasti.
    Nosta rulla uunipannulle leivinpaperin päälle ja muotoile sarveksi. Sivele pinta voisulalla ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi leivinliinalla peitettynä. Siivilöi omenastruudelin pinnalle tomusokeria. Tarjoa esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,09/kpl
      3,41/kg