• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukkatoscakakku

Puolukkatoscakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 palaa
  • 30 - 60 min
  • 190 kcal / annos (60g)

Ainekset

16 palaa

Pohja

    • 50gvoita tai margariinia
    • 1dlmaitoa
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1tlkardemummaa
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 2kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria

Täyte

    • 1ps(200 g)Pirkka puolukoita

Kuorrutus

    • 50gvoita tai margariinia
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2dlvaaleaa siirappia
    • 2rklvehnäjauhoja
    • 2rklmaitoa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pane irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
  2. Sulata rasva ja lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva-maitoseos ja jauhoseos taikinaan.
  3. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Ripottele jäiset puolukat kakun pinnalle ja paista edelleen noin 10 minuuttia.
  4. Sulata kuorrutusta varten rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, jauhot ja maito. Kiehauta sekoittaen. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä kuorrutus marjojen päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta. Tarjoa toscakakku vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 190 kcal795 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille