Puolukkatoscakakku
- Annosmäärä16 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Puolukkatoscakakku on toscakakku suomalaisella twistillä eli suomalaisilla puolukkamarjoilla. Marjaisa toscakakku tarjoillaan esim. vaniljajäätelön kera.
Ainekset
16 palaa
Pohja | |
---|---|
50 g | voita tai margariinia tai |
1 dl | maitoa tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1 tl | kardemummaa tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
2 | kananmunaa tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
Täyte | |
1 ps (200 g) | Pirkka puolukoita tai |
Kuorrutus | |
50 g | voita tai margariinia tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | vaaleaa siirappia tai |
2 rkl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | maitoa tai |
1 ps (100 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 368 kJ / 328 kcal |
Rasva | 15,5 g |
josta tyydyttynyttä | 6,5 g |
Hiilihydraatit | 39,5 g |
josta sokereita | 26,8 g |
Proteiini | 6,1 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pane irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
Sulata rasva ja lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva-maitoseos ja jauhoseos taikinaan.
Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Ripottele jäiset puolukat kakun pinnalle ja paista edelleen noin 10 minuuttia.
Sulata kuorrutusta varten rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, jauhot ja maito. Kiehauta sekoittaen. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä kuorrutus marjojen päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta. Tarjoa toscakakku vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.