PuolukkatoscakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukkatoscakakku

  • Annosmäärä16 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
Puolukkatoscakakku on toscakakku suomalaisella twistillä eli suomalaisilla puolukkamarjoilla. Marjaisa toscakakku tarjoillaan esim. vaniljajäätelön kera.

    Ainekset

    16 palaa

    Pohja

    50 g
     
    voita tai margariinia
    tai
    1 dl
     
    maitoa
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1 tl
     
    kardemummaa
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai

    Täyte

    1 ps (200 g)
     
    Pirkka puolukoita
    tai

    Kuorrutus

    50 g
     
    voita tai margariinia
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    vaaleaa siirappia
    tai
    2 rkl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 rkl
     
    maitoa
    tai
    1 ps (100 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 368 kJ / 328 kcal
    Rasva
    15,5 g
    josta tyydyttynyttä
    6,5 g
    Hiilihydraatit
    39,5 g
    josta sokereita
    26,8 g
    Proteiini
    6,1 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Pane irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
    Sulata rasva ja lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva-maitoseos ja jauhoseos taikinaan.
    Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Ripottele jäiset puolukat kakun pinnalle ja paista edelleen noin 10 minuuttia.
    Sulata kuorrutusta varten rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, jauhot ja maito. Kiehauta sekoittaen. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä kuorrutus marjojen päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta. Tarjoa toscakakku vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.