• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Puolukkainen porkkanapiirakka

Puolukkainen porkkanapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 12 palaa
  • 30 - 60 min
  • 275 kcal / annos (110g)

Ainekset

n. 12 palaa
    • 3-4(200 g)porkkanaa
    • 3Pirkka kananmunaa
    • 1dlsokeria
    • 1dlfariinisokeria
    • 4 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1dlPirkka juoksevaa margariinia

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat, sokeri ja fariinisokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää porkkanaraaste, margariini ja jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista 200-asteisen uunin alaosassa 15-20 minuuttia, kunnes piiras on kypsä.
  3. Sekoita kattilassa vesi, sokeri ja perunajauhot. Lisää puolukat. Kiehauta seos paksuksi kiisseliksi koko ajan sekoittaen.
  4. Ota vuoka uunista ja lusikoi puolukkakiisseli kuuman pohjan päälle. Tarjoa jäähtynyt piirakka sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 275 kcal1 160 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja47 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua