Vadelma-sitruunajuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Uunissa kypsennettävä vadelma-sitruunajuustokakku on suussa sulava ja raikas jälkiruoka tai kahvipöydän herkku.
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl Pirkka mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tlk (250 g) Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl maissitärkkelystä (Maizena)
- 3 kananmunaa
- 1 3/4 dl sokeria
- 2 tl vanilliinisokeria
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- 1 ps (200 g) vadelmia (pakaste)
- 1/2 dl sitruunanmehua
Ravintosisältö
- Energia1 112 kJ / 266 kcal
- Rasva14,8 g
- josta tyydyttynyttä8,2 g
- Hiilihydraatit26,2 g
- josta sokereita18,2 g
- Proteiini6,2 g
- Suola0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti taikina tasaiseksi. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Vatkaa tuorejuusto, rahka, kerma, sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Mausta seos vanilliinisokerilla, sitruunankuoriraasteella ja -mehulla. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
- Ripottele puolet vadelmista pohjataikinan päälle. Kaada rahkaseos vuokaan ja ripottele loput vadelmat kakun pinnalle.
- Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi.
- Irrota juustokakku vuoasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa jääkaappikylmänä. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl8,89/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (9,94/kg)
- Plussa-etu −15 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl11,37/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (13,43/kg)
- Plussa-etu −13 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl9,45/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (10,95/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(355 arviota)
- yli 60 min4,3(80 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min2,9(10 arviota)
- yli 60 min3,8(19 arviota)
- yli 60 min4,0(122 arviota)
- yli 60 min3,8(66 arviota)
- 30 - 60 min4,2(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (204 arviota)
- Bansku2 kuukautta sittenHei! Voiko pohjan korvata vain perus digestive+voi -pohjalla?
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenBansku, resepti on testattu ohjeen pohjalla, mutta se todennäköisesti onnistuu hyvin myös digestivekekseistä ja voista tehdyllä pohjalla. Mallia pohjaan voit katsoa esimerkiksi reseptihausta löytyvästä paistetun appelsiinijuustokakun reseptistä.
- K.s3 kuukautta sittenVoiko mantelijauheen jättää pois ja korvata jauhoilla
- K-Kuluttajapalvelu3 kuukautta sittenK.s Valitettavasti reseptiä ei ole testattu ilman mantelijauhetta. Todennäköisesti kakku kuitenkin onnistuu, jos korvaat mantelijauheen vehnäjauhoilla.
- Salainen Kakku rakastaja3 kuukautta sittenNami
- VS5 kuukautta sittenVoiko vadelmat laittaa pakkasesta sellaisenaan vai olisiko hyvä sulattaa ne ensin?
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenVS, vadelmia ei tarvitse erikseen sulattaa.
- Leipuri1 vuosi sittenVoiko kakun pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLeipuri, kakun voi pakastaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että pakastaminen vaikuttaa jonkin verran kakun rakenteeseen (rakenne voi muuttua kuivemmaksi). Pakastettu kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan tarjoilua edeltävänä iltana.
- MN1 vuosi sittenEM: Onnistuu mainiosti, vuosikausia olen tehnyt gluteenittomana versiona. Pohjassa ihana mantelin maku!
- EM1 vuosi sittenOnnistuukohan jos vehnäjauhon korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella esim. Pirkka vaalea?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenEM, reseptiä ei ole testattu muilla kuin siinä mainituilla raaka-aineilla. Halutessasi voit kuitenkin korvata vehnäjauhon gluteenittomalla jauhoseoksella.
- Syöminen on iloni2 vuotta sittenIkisuosikkini!
- Nina3 vuotta sittenTodella hyvä kakku! Tätä täytyy tehdä uudestaankin ja resepti meni myös jakoon.
- Mummo6 vuotta sittenTosi hyvää hävisi äkkiä pöydästä parempiin suihin!
- Aki6 vuotta sittenLoistava resepti, tullut tehtyä moneen kertaan, tosin aina korvannut vadelmat jollakin muulla, tai jättänyt kokonaan pois, kun en mikään vadelmien ystävä ole. Nyt on uunissa kirsikkaversio.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenAnni, ohjetta ei ole testattu muilla jauhoilla, mutta halutessasi voit korvata mantelijauhon vehnäjauhoilla (n. 1 dl).
- Anni6 vuotta sittenMillä pohjan mantelijauheen voisi korvata?
- Leipurihiiva8 vuotta sittenOikein toimiva resepti. Helppo ja nopea toteuttaa, kakusta tuli maukas ja hyvää vaihtelua hyydytettäville juustokakuille! Kerran käytin mustikoita vadelmien tilalla, hyvin toimi niinkin.
- Mari8 vuotta sittenHyvä resepti, jota olen käyttänyt useasti. Kakusta riittää isommallekin porukalle.
- Herkkusuu8 vuotta sittenOli erinomainen teen toistenkin