Vadelma-sitruunajuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
100 g | voita tai |
1 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
1 rs (180 g) | tai |
1 tlk (250 g) | tai |
2 dl | vispikermaa tai |
1 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
3 | kananmunaa tai |
1 3/4 dl | sokeria tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
2 tl | sitruunan raastettua kuorta tai |
1 ps (200 g) | vadelmia (pakaste) tai |
1/2 dl | sitruunanmehua tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 112 kJ / 266 kcal |
Rasva | 14,8 g |
josta tyydyttynyttä | 8,2 g |
Hiilihydraatit | 26,2 g |
josta sokereita | 18,2 g |
Proteiini | 6,2 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti taikina tasaiseksi. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
Vatkaa tuorejuusto, rahka, kerma, sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Mausta seos vanilliinisokerilla, sitruunankuoriraasteella ja -mehulla. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
Ripottele puolet vadelmista pohjataikinan päälle. Kaada rahkaseos vuokaan ja ripottele loput vadelmat kakun pinnalle.
Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi.
Irrota juustokakku vuoasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa jääkaappikylmänä. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka mantelijauhe 100gHinta 2,15/kpl21,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,99/kpl11,06/kg
- Pirkka laktoositon maitorahka 250gHinta 1,39/kpl5,56/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 3,09/kpl7,73/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakasteHinta 4,99/kpl28,51/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Plussa-etu −20 %Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonPlussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl9,95/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (12,45/kg)
- Plussa-etu −14 %Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (11,75/kg)
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- K-Menu Vanilliinisokeri 400gHinta 2,05/kpl5,12/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakasteHinta 5,75/kpl28,75/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(331 arviota)
- yli 60 min4,3(76 arviota)
- 30 - 60 min4,1(113 arviota)
- yli 60 min4,0(60 arviota)
- 30 - 60 min4,0(156 arviota)
- yli 60 min2,9(10 arviota)
- 30 - 60 min4,2(125 arviota)
- yli 60 min3,8(15 arviota)
Arvostele resepti
- EM4 kuukautta sittenOnnistuukohan jos vehnäjauhon korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella esim. Pirkka vaalea?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenEM, reseptiä ei ole testattu muilla kuin siinä mainituilla raaka-aineilla. Halutessasi voit kuitenkin korvata vehnäjauhon gluteenittomalla jauhoseoksella.
- Syöminen on iloni9 kuukautta sittenIkisuosikkini!
- Nina1 vuosi sittenTodella hyvä kakku! Tätä täytyy tehdä uudestaankin ja resepti meni myös jakoon.
- Mummo4 vuotta sittenTosi hyvää hävisi äkkiä pöydästä parempiin suihin!
- Aki4 vuotta sittenLoistava resepti, tullut tehtyä moneen kertaan, tosin aina korvannut vadelmat jollakin muulla, tai jättänyt kokonaan pois, kun en mikään vadelmien ystävä ole. Nyt on uunissa kirsikkaversio.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAnni, ohjetta ei ole testattu muilla jauhoilla, mutta halutessasi voit korvata mantelijauhon vehnäjauhoilla (n. 1 dl).
- Anni4 vuotta sittenMillä pohjan mantelijauheen voisi korvata?
- Leipurihiiva6 vuotta sittenOikein toimiva resepti. Helppo ja nopea toteuttaa, kakusta tuli maukas ja hyvää vaihtelua hyydytettäville juustokakuille! Kerran käytin mustikoita vadelmien tilalla, hyvin toimi niinkin.
- Mari6 vuotta sittenHyvä resepti, jota olen käyttänyt useasti. Kakusta riittää isommallekin porukalle.
- Herkkusuu7 vuotta sittenOli erinomainen teen toistenkin