• Erityisruokavaliot

Vadelma-sitruunajuustokakku

Uunissa kypsennettävä vadelma-sitruunajuustokakku on suussa sulava ja raikas jälkiruoka tai kahvipöydän herkku.
Vadelma-sitruunajuustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 380 kcal / annos (130g)

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 100gvoita
    • 1dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1 1/2dlmantelijauhetta
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

    • 1tlk(250 g)Pirkka maitorahkaa
    • 2dlvispikermaa
    • 1dlmaissitärkkelysjauhoa (Maizena)
    • 3kananmunaa
    • 1 3/4dlsokeria
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 2tlsitruunan raastettua kuorta
    • 1ps(200 g)vadelmia (pakaste)
    • 1/2dlsitruunanmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti taikina tasaiseksi. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Vatkaa tuorejuusto, rahka, kerma, sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Mausta seos vanilliinisokerilla, sitruunankuoriraasteella ja -mehulla. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
  3. Ripottele puolet vadelmista pohjataikinan päälle. Kaada rahkaseos vuokaan ja ripottele loput vadelmat kakun pinnalle.
  4. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi.
  5. Irrota juustokakku vuoasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa jääkaappikylmänä. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 380 kcal1 590 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja35 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille49