Hyppää sisältöön
Vadelma-sitruunajuustokakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-sitruunajuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Uunissa kypsennettävä vadelma-sitruunajuustokakku on suussa sulava ja raikas jälkiruoka tai kahvipöydän herkku.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    • 100 g voita
    • 1 dl sokeria
    • 1 kananmuna
    • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1 1/2 dl Pirkka mantelijauhetta
    • 1 tl leivinjauhetta

    Täyte

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 112 kJ / 266 kcal
    • Rasva
      14,8 g
    • josta tyydyttynyttä
      8,2 g
    • Hiilihydraatit
      26,2 g
    • josta sokereita
      18,2 g
    • Proteiini
      6,2 g
    • Suola
      0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti taikina tasaiseksi. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
    2. Vatkaa tuorejuusto, rahka, kerma, sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Mausta seos vanilliinisokerilla, sitruunankuoriraasteella ja -mehulla. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
    3. Ripottele puolet vadelmista pohjataikinan päälle. Kaada rahkaseos vuokaan ja ripottele loput vadelmat kakun pinnalle.
    4. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi.
    5. Irrota juustokakku vuoasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa jääkaappikylmänä. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (204 arviota)

    • Bansku
      2 kuukautta sitten
      Hei! Voiko pohjan korvata vain perus digestive+voi -pohjalla?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 kuukautta sitten
      Bansku, resepti on testattu ohjeen pohjalla, mutta se todennäköisesti onnistuu hyvin myös digestivekekseistä ja voista tehdyllä pohjalla. Mallia pohjaan voit katsoa esimerkiksi reseptihausta löytyvästä paistetun appelsiinijuustokakun reseptistä.
    • K.s
      3 kuukautta sitten
      Voiko mantelijauheen jättää pois ja korvata jauhoilla
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 kuukautta sitten
      K.s Valitettavasti reseptiä ei ole testattu ilman mantelijauhetta. Todennäköisesti kakku kuitenkin onnistuu, jos korvaat mantelijauheen vehnäjauhoilla.
    • Salainen Kakku rakastaja
      3 kuukautta sitten
      Nami
    • VS
      5 kuukautta sitten
      Voiko vadelmat laittaa pakkasesta sellaisenaan vai olisiko hyvä sulattaa ne ensin?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 kuukautta sitten
      VS, vadelmia ei tarvitse erikseen sulattaa.
    • Leipuri
      1 vuosi sitten
      Voiko kakun pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Leipuri, kakun voi pakastaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että pakastaminen vaikuttaa jonkin verran kakun rakenteeseen (rakenne voi muuttua kuivemmaksi). Pakastettu kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan tarjoilua edeltävänä iltana.
    • MN
      1 vuosi sitten
      EM: Onnistuu mainiosti, vuosikausia olen tehnyt gluteenittomana versiona. Pohjassa ihana mantelin maku!
    • EM
      1 vuosi sitten
      Onnistuukohan jos vehnäjauhon korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella esim. Pirkka vaalea?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      EM, reseptiä ei ole testattu muilla kuin siinä mainituilla raaka-aineilla. Halutessasi voit kuitenkin korvata vehnäjauhon gluteenittomalla jauhoseoksella.
    • Syöminen on iloni
      2 vuotta sitten
      Ikisuosikkini!
    • Nina
      3 vuotta sitten
      Todella hyvä kakku! Tätä täytyy tehdä uudestaankin ja resepti meni myös jakoon.
    • Mummo
      6 vuotta sitten
      Tosi hyvää hävisi äkkiä pöydästä parempiin suihin!
    • Aki
      6 vuotta sitten
      Loistava resepti, tullut tehtyä moneen kertaan, tosin aina korvannut vadelmat jollakin muulla, tai jättänyt kokonaan pois, kun en mikään vadelmien ystävä ole. Nyt on uunissa kirsikkaversio.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Anni, ohjetta ei ole testattu muilla jauhoilla, mutta halutessasi voit korvata mantelijauhon vehnäjauhoilla (n. 1 dl).
    • Anni
      6 vuotta sitten
      Millä pohjan mantelijauheen voisi korvata?
    • Leipurihiiva
      8 vuotta sitten
      Oikein toimiva resepti. Helppo ja nopea toteuttaa, kakusta tuli maukas ja hyvää vaihtelua hyydytettäville juustokakuille! Kerran käytin mustikoita vadelmien tilalla, hyvin toimi niinkin.
    • Mari
      8 vuotta sitten
      Hyvä resepti, jota olen käyttänyt useasti. Kakusta riittää isommallekin porukalle.
    • Herkkusuu
      8 vuotta sitten
      Oli erinomainen teen toistenkin