Vadelma-sitruunajuustokakku
Uunissa kypsennettävä vadelma-sitruunajuustokakku on suussa sulava ja raikas jälkiruoka tai kahvipöydän herkku. Noin 0,80€/annos.
12 annostayli 60 min380 kcal / annos (130g)
Ainekset
12 annosta
Pohja
- 100gvoita
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2dlmantelijauhetta
- 1tlleivinjauhetta
Täyte
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1tlk(250 g)Pirkka laktoositonta maitorahkaa
- 2dlvispikermaa
- 1dlmaissitärkkelystä (Maizena)
- 3kananmunaa
- 1 3/4dlsokeria
- 2tlvanilliinisokeria
- 2tlsitruunan raastettua kuorta
- 1ps(200 g)vadelmia (pakaste)
- 1/2dlsitruunanmehua
Valmistus
yli 60 min- Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti taikina tasaiseksi. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Vatkaa tuorejuusto, rahka, kerma, sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Mausta seos vanilliinisokerilla, sitruunankuoriraasteella ja -mehulla. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
- Ripottele puolet vadelmista pohjataikinan päälle. Kaada rahkaseos vuokaan ja ripottele loput vadelmat kakun pinnalle.
- Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi.
- Irrota juustokakku vuoasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa jääkaappikylmänä. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.
Katso video
Tiesitkö että...
Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 130g100 g
- 380 kcal1 590 kJ
- Proteiinia 9 g
- Hiilihydraatteja35 g
- Rasvaa23 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Todella hyvä kakku! Tätä täytyy tehdä uudestaankin ja resepti meni myös jakoon.
Tosi hyvää hävisi äkkiä pöydästä parempiin suihin!
Loistava resepti, tullut tehtyä moneen kertaan, tosin aina korvannut vadelmat jollakin muulla, tai jättänyt kokonaan pois, kun en mikään vadelmien ystävä ole. Nyt on uunissa kirsikkaversio.
Millä pohjan mantelijauheen voisi korvata?
Anni, ohjetta ei ole testattu muilla jauhoilla, mutta halutessasi voit korvata mantelijauhon vehnäjauhoilla (n. 1 dl).
Oikein toimiva resepti. Helppo ja nopea toteuttaa, kakusta tuli maukas ja hyvää vaihtelua hyydytettäville juustokakuille! Kerran käytin mustikoita vadelmien tilalla, hyvin toimi niinkin.
Hyvä resepti, jota olen käyttänyt useasti. Kakusta riittää isommallekin porukalle.
Oli erinomainen teen toistenkin