Vadelma-sitruunajuustokakku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-sitruunajuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Uunissa kypsennettävä vadelma-sitruunajuustokakku on suussa sulava ja raikas jälkiruoka tai kahvipöydän herkku.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    100 g
     
    voita
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 1/2 dl
     
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 tlk (250 g)
     
    tai
    2 dl
     
    vispikermaa
    tai
    1 dl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    1 3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    2 tl
     
    sitruunan raastettua kuorta
    tai
    1 ps (200 g)
     
    vadelmia (pakaste)
    tai
    1/2 dl
     
    sitruunanmehua
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 112 kJ / 266 kcal
    Rasva
    14,8 g
    josta tyydyttynyttä
    8,2 g
    Hiilihydraatit
    26,2 g
    josta sokereita
    18,2 g
    Proteiini
    6,2 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita varovasti taikina tasaiseksi. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.

    Vatkaa tuorejuusto, rahka, kerma, sokeri ja maissitärkkelys keskenään. Mausta seos vanilliinisokerilla, sitruunankuoriraasteella ja -mehulla. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.

    Ripottele puolet vadelmista pohjataikinan päälle. Kaada rahkaseos vuokaan ja ripottele loput vadelmat kakun pinnalle.

    Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Kakku saa jäädä keskeltä hieman pehmeäksi.

    Irrota juustokakku vuoasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa jääkaappikylmänä. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,99/kpl
      1,99/kg
    • Pirkka mantelijauhe 100g
      Hinta 1,59/kpl
      15,90/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Hinta 1,39/kpl
      5,56/kg
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Hinta 2,99/kpl
      7,48/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,76/kpl
      4,49/kg
    • Pirkka vadelma 200 g pakaste
      Hinta 1,85/kpl
      9,25/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Plussa-etu
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,89/2 kpl
      1,45/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (1,55/kg)
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Plussa-etu −14 %
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,79/kpl
      0,90/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,09/kpl (1,05/kg)
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositon
      Hinta 2,35/kpl
      13,43/kg
    • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
      Hinta 2,39/kpl
      11,95/kg
    • Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 2,29/kpl
      11,45/l
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Sitruuna luomu
      Hinta n. 0,93/kpl
      5,49/kg
    • Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
      Hinta 4,99/kpl
      28,51/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,3 (191 arviota)

    • Leipuri
      1 kuukausi sitten
      Voiko kakun pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 kuukausi sitten
      Leipuri, kakun voi pakastaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että pakastaminen vaikuttaa jonkin verran kakun rakenteeseen (rakenne voi muuttua kuivemmaksi). Pakastettu kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan tarjoilua edeltävänä iltana.
    • MN
      3 kuukautta sitten
      EM: Onnistuu mainiosti, vuosikausia olen tehnyt gluteenittomana versiona. Pohjassa ihana mantelin maku!
    • EM
      11 kuukautta sitten
      Onnistuukohan jos vehnäjauhon korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella esim. Pirkka vaalea?
    • K-Kuluttajapalvelu
      11 kuukautta sitten
      EM, reseptiä ei ole testattu muilla kuin siinä mainituilla raaka-aineilla. Halutessasi voit kuitenkin korvata vehnäjauhon gluteenittomalla jauhoseoksella.
    • Syöminen on iloni
      1 vuosi sitten
      Ikisuosikkini!
    • Nina
      2 vuotta sitten
      Todella hyvä kakku! Tätä täytyy tehdä uudestaankin ja resepti meni myös jakoon.
    • Mummo
      5 vuotta sitten
      Tosi hyvää hävisi äkkiä pöydästä parempiin suihin!
    • Aki
      5 vuotta sitten
      Loistava resepti, tullut tehtyä moneen kertaan, tosin aina korvannut vadelmat jollakin muulla, tai jättänyt kokonaan pois, kun en mikään vadelmien ystävä ole. Nyt on uunissa kirsikkaversio.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Anni, ohjetta ei ole testattu muilla jauhoilla, mutta halutessasi voit korvata mantelijauhon vehnäjauhoilla (n. 1 dl).
    • Anni
      5 vuotta sitten
      Millä pohjan mantelijauheen voisi korvata?
    • Leipurihiiva
      7 vuotta sitten
      Oikein toimiva resepti. Helppo ja nopea toteuttaa, kakusta tuli maukas ja hyvää vaihtelua hyydytettäville juustokakuille! Kerran käytin mustikoita vadelmien tilalla, hyvin toimi niinkin.
    • Mari
      7 vuotta sitten
      Hyvä resepti, jota olen käyttänyt useasti. Kakusta riittää isommallekin porukalle.
    • Herkkusuu
      7 vuotta sitten
      Oli erinomainen teen toistenkin