Vadelmaneliöt
Herkulliset vadelmaneliöt maistuvat kahvipöydässä.
40 palaa30 - 60 min133 kcal / annos (40g)
Ainekset
40 palaa
- 1kananmuna
- 1tlleivinjauhetta
- 2dlPirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
Täyte
- 2ps(à 200 g)vadelmia (pakaste)
- 2rklvettä
- 3/4dlsokeria
Muruseos
- 1/2dlsokeria
- 1dlvehnäjauhoja
Sokerikuorrutus
- 2dltomusokeria
- n. 1rklvettä
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
- Sekoita kattilassa kohmeiset vadelmat, vesi, sokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
- Muruseosta varten sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Levitä vadelmatäyte puolikypsälle piirakalle. Ripottele pinnalle muruseos. Paista edelleen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
- Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi notkeaksi tahnaksi. Valuta sokerikuorrutetta ohuina nauhoina jäähtyneen piirakan pintaan. Paloittele piirakka, kun sokerikuorrutus on täysin kuivunut.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 40g100 g
- 133 kcal558 kJ
- Proteiinia 1,1 g
- Hiilihydraatteja18,5 g
- Rasvaa6,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi