• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vadelmaneliöt

Vadelmaneliöt
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 40 palaa
  • 30 - 60 min
  • 133 kcal / annos (40g)

Ainekset

40 palaa

Täyte

Muruseos

Sokerikuorrutus

    • 2dltomusokeria
    • n. 1rklvettä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita kattilassa kohmeiset vadelmat, vesi, sokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
  3. Muruseosta varten sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Levitä vadelmatäyte puolikypsälle piirakalle. Ripottele pinnalle muruseos. Paista edelleen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi notkeaksi tahnaksi. Valuta sokerikuorrutetta ohuina nauhoina jäähtyneen piirakan pintaan. Paloittele piirakka, kun sokerikuorrutus on täysin kuivunut.

Ravintosisältö perannos 40g100 g

  • 133 kcal558 kJ
  • Proteiinia1,1 g
  • Hiilihydraatteja18,5 g
  • Rasvaa6,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille