• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukka-suklaakääretorttu

Puolukka-suklaakääretorttu on gluteeniton. Pohja tehdään mantelijauheesta ja perunajauhoista.
Puolukka-suklaakääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 12 palaa
  • alle 30 min
  • 270 kcal / annos (95g)

Ainekset

n. 12 palaa

Täyte

Kuorrutus

Koristeeksi

    • puolukoita

Valmistus

alle 30 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5-6 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
  2. Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, kohmeiset puolukat (jätä 1/2 dl koristeeksi) ja sokerit. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle. Kietaise kääretorttu leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin mehevöitymään.
  3. Vaahdota kuorrutuksen kerma ja lisää suklaarouhe joukkoon. Levitä kerma-suklaaseos kääretortun päälle ja koristele pinta puolukoilla juuri ennen tarjoamista.

Ravintosisältö perannos 95g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7