Puolukka-suklaakääretorttu
Gluteeniton kääretorttu valmistetaan mantelijauheesta ja perunajauhoista. Täytteessä maistuvat puolukat ja suklaa.
- n. 12 palaa
- alle 30 min
- 270 kcal / annos (95g)
Ainekset
n. 12 palaa
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1/2dlperunajauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Täyte
- 1tlk(250 g)Pirkka rasvatonta, mietoa maitorahkaa
- 200g(4 dl)Pirkka puolukoita (pakaste)
- 1/2dlsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
Kuorrutus
- 1dl(n. 60 g)Fazer taloussuklaarouhetta
Koristeeksi
- puolukoita
Valmistus
alle 30 min- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5-6 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
- Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, kohmeiset puolukat (jätä 1/2 dl koristeeksi) ja sokerit. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle. Kietaise kääretorttu leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin mehevöitymään.
- Vaahdota kuorrutuksen kerma ja lisää suklaarouhe joukkoon. Levitä kerma-suklaaseos kääretortun päälle ja koristele pinta puolukoilla juuri ennen tarjoamista.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 95g100 g
- 270 kcal1 130 kJ
- Proteiinia 6 g
- Hiilihydraatteja25 g
- Rasvaa16 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Onko tämä gluteeniton
Mä, puolukka-suklaakääretorttu on gluteeniton.