Mehevä appelsiini-sitruunakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mehevä appelsiini-sitruunakakku

Mehevän kostea appelsiini-sitruunakku on gluteeniton. Siinä on appelsiinimarmeladista tuttu bitteraromi ja mukavan tahmea suutuntuma.

12 annostayli 60 min190 kcal / annos (70g)

Ainekset

12 annosta

Koristeeksi

    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese appelsiini ja sitruuna huolellisesti. Kiehauta kattilassa noin 2 litraa vettä. Keitä kokonaista appelsiinia kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää sitruuna ja jatka keittämistä vielä noin 30 minuuttia. Kaada keitinvesi sitruksista ja jäähdytä ne kylmällä vedellä.
  2. Puolita sitrukset, poista siemenet ja sitkeät välikalvot. Voit irrottaa halkaistuista sitruksista sisuksen lusikalla suoraan kulhoon ja poistaa lohkojen välikalvot käsin. Lisää kulhoon myös sitruksien kuoret. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja voitele reunat.
  4. Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää seos vaahdon joukkoon kevyesti sekoittaen. Kääntele sitrussose lopuksi taikinaan. Kaada vuokaan.
  5. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, jos pinta näyttää tummuvan liikaa. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä ja siirrä jääkaappiin. Anna tekeytyä mielellään yön yli.
  6. Koristele kakku tomusokerilla. Tarjoa kermavaahdon, mascarponen tai vaniljajäätelön kanssa. Kakku säilyy jääkaapissa pitkään ja paranee vanhetessaan.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 70g100 g

  • 190 kcal805 kJ
  • Proteiinia 5 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Pirkka mantelijauhe 100g
    2,15/kpl
    21,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,95/kpl
    9,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,60/kpl
    12,00/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,35/kpl
    23,50/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl
    24,59/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    2,29/kpl
    14,31/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,25/kpl
    2,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille45 arvostelua
  • Inksu11.8.2022

    Kakusta tuli ystäväpiirin suosikki. Katoaa päydästä pikavauhtia. Moni on jo tehnyt. Kitkerän sitruksen ystäville. En erottele kalvoja. Muussaan kaiken ja lisään taikinaan.

  • Ape28.5.2022

    Tykkäsin kakusta vaniljajäätelön kanssa, teen toistekkin.

  • Pettynyt18.12.2017

    Minusta sitrussose kuorineen oli kitkerän makuista ja niin oli kakkukin, vaikka en kaikkea sosetta siihen pannutkaan. Kuoren alla oleva valkoinen osa tekee siitä kitkerän. Ei ollut minun mieleinen kakku, enkä tee sitä toiste.

  • Kahvivuorossa...8.11.2017

    Hei! Voiko mascarponea tarjota kakun kanssa sellaisenaan vai olisiko siihen tarkoitus lisätä jotain? Kiitos!

  • K-Kuluttajapalvelu8.11.2017

    "Kahvivuorossa", ennen tarjoilua mascarpone on hyvä pehmittää ja sekoittaa tasaiseksi lusikalla. Halutessasi voit lisätä joukkoon hiukan vaniljasokeria ja sokeria.

  • sipriina15.4.2017

    Kakku jäi todella kosteaksi ja laski keskeltä.Vain reunoista pystyin leikkaamaan syötäväksi kelpaavat viipaleet.Sitrussosetta en lisännyt koko annosta taikinaan.Maku oli hyvä,mehevä.

  • K-Kuluttajapalvelu15.4.2017

    Hei sipriina, kakku on mehevä ja kostea. Mikäli kakkua ei lainkaan ole voinut leikata keskeltä, on mahdollista, että se on jäänyt hiukan raa'aksi. Uuneissa on eroja ja jotkut uunit saattavat vaatia pidemmän tai lyhyemmän paistoajan.

  • *sitrus*28.3.2017

    Sitrukset menivät ihan mössöksi keittämisen jälkeen, joten eipä siinä paljoa enään ollut mitään kalvoja poistettavana. Ja kysymys: eli sitrusten kuoret heitetään sellaisenaan soseutettavaksi kulhoon..? Kun hedelmälihat on kaivettu yms. Vai raastetaanko sitruksien kuorien pintaa ?

  • K-Kuluttajapalvelu28.3.2017

    Hei "Sitrus", sitrusten kuoret on myös tarkoitus soseuttaa kulhossa.

  • taitamaton!5.12.2016

    Mehevä Appelsiini-sitruunakakku, puuttuuko reseptistä "taikina" johon sekoitetaan sitrusseos ja muna-vaahtoseos ynnä mausteet?

  • K-Kuluttajapalvelu5.12.2016

    Taitamaton, reseptiin ei lisätä mantelijauhon lisäksi muuta jauhoa, ja resepti on oikein. Mantelijauhoseos siis sekoitetaan muna-sokerivaahtoon, jolloin muodostuu taikina. Lopuksi lisätään vielä sitrussose. Lopputuloksena on hyvin mehevä ja kostea kakku.