Mehevä appelsiini-sitruunakakku
Mehevän kostea appelsiini-sitruunakku on gluteeniton. Siinä on appelsiinimarmeladista tuttu bitteraromi ja mukavan tahmea suutuntuma.
12 annostayli 60 min190 kcal / annos (70g)
Ainekset
12 annosta
- 1(200 g)Luomu appelsiini
- 1(200 g)Luomu sitruuna
- 3kananmunaa
- 3dlsokeria
- 2ps(à 100 g)Pirkka mantelijauhetta
- 2tlleivinjauhetta
- 1/4tlsuolaa
Koristeeksi
- tomusokeria
Valmistus
yli 60 min- Pese appelsiini ja sitruuna huolellisesti. Kiehauta kattilassa noin 2 litraa vettä. Keitä kokonaista appelsiinia kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää sitruuna ja jatka keittämistä vielä noin 30 minuuttia. Kaada keitinvesi sitruksista ja jäähdytä ne kylmällä vedellä.
- Puolita sitrukset, poista siemenet ja sitkeät välikalvot. Voit irrottaa halkaistuista sitruksista sisuksen lusikalla suoraan kulhoon ja poistaa lohkojen välikalvot käsin. Lisää kulhoon myös sitruksien kuoret. Soseuta sauvasekoittimella.
- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja voitele reunat.
- Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää seos vaahdon joukkoon kevyesti sekoittaen. Kääntele sitrussose lopuksi taikinaan. Kaada vuokaan.
- Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, jos pinta näyttää tummuvan liikaa. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä ja siirrä jääkaappiin. Anna tekeytyä mielellään yön yli.
- Koristele kakku tomusokerilla. Tarjoa kermavaahdon, mascarponen tai vaniljajäätelön kanssa. Kakku säilyy jääkaapissa pitkään ja paranee vanhetessaan.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 70g100 g
- 190 kcal805 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja18 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kakusta tuli ystäväpiirin suosikki. Katoaa päydästä pikavauhtia. Moni on jo tehnyt. Kitkerän sitruksen ystäville. En erottele kalvoja. Muussaan kaiken ja lisään taikinaan.
Tykkäsin kakusta vaniljajäätelön kanssa, teen toistekkin.
Minusta sitrussose kuorineen oli kitkerän makuista ja niin oli kakkukin, vaikka en kaikkea sosetta siihen pannutkaan. Kuoren alla oleva valkoinen osa tekee siitä kitkerän. Ei ollut minun mieleinen kakku, enkä tee sitä toiste.
Hei! Voiko mascarponea tarjota kakun kanssa sellaisenaan vai olisiko siihen tarkoitus lisätä jotain? Kiitos!
"Kahvivuorossa", ennen tarjoilua mascarpone on hyvä pehmittää ja sekoittaa tasaiseksi lusikalla. Halutessasi voit lisätä joukkoon hiukan vaniljasokeria ja sokeria.
Kakku jäi todella kosteaksi ja laski keskeltä.Vain reunoista pystyin leikkaamaan syötäväksi kelpaavat viipaleet.Sitrussosetta en lisännyt koko annosta taikinaan.Maku oli hyvä,mehevä.
Hei sipriina, kakku on mehevä ja kostea. Mikäli kakkua ei lainkaan ole voinut leikata keskeltä, on mahdollista, että se on jäänyt hiukan raa'aksi. Uuneissa on eroja ja jotkut uunit saattavat vaatia pidemmän tai lyhyemmän paistoajan.
Sitrukset menivät ihan mössöksi keittämisen jälkeen, joten eipä siinä paljoa enään ollut mitään kalvoja poistettavana. Ja kysymys: eli sitrusten kuoret heitetään sellaisenaan soseutettavaksi kulhoon..? Kun hedelmälihat on kaivettu yms. Vai raastetaanko sitruksien kuorien pintaa ?
Hei "Sitrus", sitrusten kuoret on myös tarkoitus soseuttaa kulhossa.
Mehevä Appelsiini-sitruunakakku, puuttuuko reseptistä "taikina" johon sekoitetaan sitrusseos ja muna-vaahtoseos ynnä mausteet?
Taitamaton, reseptiin ei lisätä mantelijauhon lisäksi muuta jauhoa, ja resepti on oikein. Mantelijauhoseos siis sekoitetaan muna-sokerivaahtoon, jolloin muodostuu taikina. Lopuksi lisätään vielä sitrussose. Lopputuloksena on hyvin mehevä ja kostea kakku.