Mehevä appelsiini-sitruunakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mehevä appelsiini-sitruunakakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Mehevän kostea appelsiini-sitruunakku on gluteeniton. Siinä on appelsiinimarmeladista tuttu bitteraromi ja mukavan tahmea suutuntuma.
  • Gluteeniton

Ainekset

12 annosta
1 (200 g)
 
tai
1 (200 g)
 
Pirkka Luomu sitruuna
tai
3
 
kananmunaa
tai
3 dl
 
sokeria
tai
2 ps (à 100 g)
 
tai
2 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 tl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai

Koristeeksi

 
tomusokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 269 kJ / 303 kcal
Rasva
13,7 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
35,3 g
josta sokereita
33,8 g
Proteiini
7,6 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pese appelsiini ja sitruuna huolellisesti. Kiehauta kattilassa noin 2 litraa vettä. Keitä kokonaista appelsiinia kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää sitruuna ja jatka keittämistä vielä noin 30 minuuttia. Kaada keitinvesi sitruksista ja jäähdytä ne kylmällä vedellä.

Puolita sitrukset, poista siemenet ja sitkeät välikalvot. Voit irrottaa halkaistuista sitruksista sisuksen lusikalla suoraan kulhoon ja poistaa lohkojen välikalvot käsin. Lisää kulhoon myös sitruksien kuoret. Soseuta sauvasekoittimella.

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja voitele reunat.

Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää seos vaahdon joukkoon kevyesti sekoittaen. Kääntele sitrussose lopuksi taikinaan. Kaada vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, jos pinta näyttää tummuvan liikaa. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä ja siirrä jääkaappiin. Anna tekeytyä mielellään yön yli.

Koristele kakku tomusokerilla. Tarjoa kermavaahdon, mascarponen tai vaniljajäätelön kanssa. Kakku säilyy jääkaapissa pitkään ja paranee vanhetessaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sitruuna
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Hinta 2,15/kpl
    21,50/kg
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Appelsiini luomu
    Hinta n. 1,07/kpl
    4,29/kg
  • Pirkka appelsiini
    Hinta n. 0,59/kpl
    2,19/kg
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,75/kpl
    3,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (48 arviota)

  • Inksu
    1 vuosi sitten
    Kakusta tuli ystäväpiirin suosikki. Katoaa päydästä pikavauhtia. Moni on jo tehnyt. Kitkerän sitruksen ystäville. En erottele kalvoja. Muussaan kaiken ja lisään taikinaan.
  • Ape
    1 vuosi sitten
    Tykkäsin kakusta vaniljajäätelön kanssa, teen toistekkin.
  • Pettynyt
    6 vuotta sitten
    Minusta sitrussose kuorineen oli kitkerän makuista ja niin oli kakkukin, vaikka en kaikkea sosetta siihen pannutkaan. Kuoren alla oleva valkoinen osa tekee siitä kitkerän. Ei ollut minun mieleinen kakku, enkä tee sitä toiste.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    "Kahvivuorossa", ennen tarjoilua mascarpone on hyvä pehmittää ja sekoittaa tasaiseksi lusikalla. Halutessasi voit lisätä joukkoon hiukan vaniljasokeria ja sokeria.
  • Kahvivuorossa...
    6 vuotta sitten
    Hei! Voiko mascarponea tarjota kakun kanssa sellaisenaan vai olisiko siihen tarkoitus lisätä jotain? Kiitos!
  • sipriina
    6 vuotta sitten
    Kakku jäi todella kosteaksi ja laski keskeltä.Vain reunoista pystyin leikkaamaan syötäväksi kelpaavat viipaleet.Sitrussosetta en lisännyt koko annosta taikinaan.Maku oli hyvä,mehevä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Hei sipriina, kakku on mehevä ja kostea. Mikäli kakkua ei lainkaan ole voinut leikata keskeltä, on mahdollista, että se on jäänyt hiukan raa'aksi. Uuneissa on eroja ja jotkut uunit saattavat vaatia pidemmän tai lyhyemmän paistoajan.
  • *sitrus*
    7 vuotta sitten
    Sitrukset menivät ihan mössöksi keittämisen jälkeen, joten eipä siinä paljoa enään ollut mitään kalvoja poistettavana. Ja kysymys: eli sitrusten kuoret heitetään sellaisenaan soseutettavaksi kulhoon..? Kun hedelmälihat on kaivettu yms. Vai raastetaanko sitruksien kuorien pintaa ?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Hei "Sitrus", sitrusten kuoret on myös tarkoitus soseuttaa kulhossa.
  • taitamaton!
    7 vuotta sitten
    Mehevä Appelsiini-sitruunakakku, puuttuuko reseptistä "taikina" johon sekoitetaan sitrusseos ja muna-vaahtoseos ynnä mausteet?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Taitamaton, reseptiin ei lisätä mantelijauhon lisäksi muuta jauhoa, ja resepti on oikein. Mantelijauhoseos siis sekoitetaan muna-sokerivaahtoon, jolloin muodostuu taikina. Lopuksi lisätään vielä sitrussose. Lopputuloksena on hyvin mehevä ja kostea kakku.