Mehevä appelsiini-sitruunakakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Mehevän kostea appelsiini-sitruunakku on gluteeniton. Siinä on appelsiinimarmeladista tuttu bitteraromi ja mukavan tahmea suutuntuma.
- Gluteeniton
Ainekset
12 annosta
1 (200 g) | tai |
1 (200 g) | Pirkka Luomu sitruuna tai |
3 | kananmunaa tai |
3 dl | sokeria tai |
2 ps (à 100 g) | tai |
2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
Koristeeksi | |
---|---|
tomusokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 269 kJ / 303 kcal |
Rasva | 13,7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,4 g |
Hiilihydraatit | 35,3 g |
josta sokereita | 33,8 g |
Proteiini | 7,6 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pese appelsiini ja sitruuna huolellisesti. Kiehauta kattilassa noin 2 litraa vettä. Keitä kokonaista appelsiinia kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää sitruuna ja jatka keittämistä vielä noin 30 minuuttia. Kaada keitinvesi sitruksista ja jäähdytä ne kylmällä vedellä.
Puolita sitrukset, poista siemenet ja sitkeät välikalvot. Voit irrottaa halkaistuista sitruksista sisuksen lusikalla suoraan kulhoon ja poistaa lohkojen välikalvot käsin. Lisää kulhoon myös sitruksien kuoret. Soseuta sauvasekoittimella.
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja voitele reunat.
Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään. Lisää seos vaahdon joukkoon kevyesti sekoittaen. Kääntele sitrussose lopuksi taikinaan. Kaada vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, jos pinta näyttää tummuvan liikaa. Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä ja siirrä jääkaappiin. Anna tekeytyä mielellään yön yli.
Koristele kakku tomusokerilla. Tarjoa kermavaahdon, mascarponen tai vaniljajäätelön kanssa. Kakku säilyy jääkaapissa pitkään ja paranee vanhetessaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Luomu appelsiiniHinta n. 0,87/kpl3,49/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka mantelijauhe 100gHinta 1,59/kpl15,90/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
- Appelsiini BrunoHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(143 arviota)
- yli 60 min3,9(60 arviota)
- yli 60 min3,9(57 arviota)
- yli 60 min4,0(26 arviota)
- yli 60 min3,9(48 arviota)
- yli 60 min3,8(77 arviota)
- yli 60 min4,4(455 arviota)
- yli 60 min3,5(38 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (48 arviota)
- Inksu2 vuotta sittenKakusta tuli ystäväpiirin suosikki. Katoaa päydästä pikavauhtia. Moni on jo tehnyt. Kitkerän sitruksen ystäville. En erottele kalvoja. Muussaan kaiken ja lisään taikinaan.
- Ape2 vuotta sittenTykkäsin kakusta vaniljajäätelön kanssa, teen toistekkin.
- Pettynyt7 vuotta sittenMinusta sitrussose kuorineen oli kitkerän makuista ja niin oli kakkukin, vaikka en kaikkea sosetta siihen pannutkaan. Kuoren alla oleva valkoinen osa tekee siitä kitkerän. Ei ollut minun mieleinen kakku, enkä tee sitä toiste.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sitten"Kahvivuorossa", ennen tarjoilua mascarpone on hyvä pehmittää ja sekoittaa tasaiseksi lusikalla. Halutessasi voit lisätä joukkoon hiukan vaniljasokeria ja sokeria.
- Kahvivuorossa...7 vuotta sittenHei! Voiko mascarponea tarjota kakun kanssa sellaisenaan vai olisiko siihen tarkoitus lisätä jotain? Kiitos!
- sipriina7 vuotta sittenKakku jäi todella kosteaksi ja laski keskeltä.Vain reunoista pystyin leikkaamaan syötäväksi kelpaavat viipaleet.Sitrussosetta en lisännyt koko annosta taikinaan.Maku oli hyvä,mehevä.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei sipriina, kakku on mehevä ja kostea. Mikäli kakkua ei lainkaan ole voinut leikata keskeltä, on mahdollista, että se on jäänyt hiukan raa'aksi. Uuneissa on eroja ja jotkut uunit saattavat vaatia pidemmän tai lyhyemmän paistoajan.
- *sitrus*7 vuotta sittenSitrukset menivät ihan mössöksi keittämisen jälkeen, joten eipä siinä paljoa enään ollut mitään kalvoja poistettavana. Ja kysymys: eli sitrusten kuoret heitetään sellaisenaan soseutettavaksi kulhoon..? Kun hedelmälihat on kaivettu yms. Vai raastetaanko sitruksien kuorien pintaa ?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei "Sitrus", sitrusten kuoret on myös tarkoitus soseuttaa kulhossa.
- taitamaton!8 vuotta sittenMehevä Appelsiini-sitruunakakku, puuttuuko reseptistä "taikina" johon sekoitetaan sitrusseos ja muna-vaahtoseos ynnä mausteet?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenTaitamaton, reseptiin ei lisätä mantelijauhon lisäksi muuta jauhoa, ja resepti on oikein. Mantelijauhoseos siis sekoitetaan muna-sokerivaahtoon, jolloin muodostuu taikina. Lopuksi lisätään vielä sitrussose. Lopputuloksena on hyvin mehevä ja kostea kakku.