• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suussasulava suklaamoussetorttu

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin gluteeniton resepti vain noin 0,60 €/annos.*
Suussasulava suklaamoussetorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

12 annosta

Pohja

    • 150gmantelimassaa
    • 2valkuaista
    • 1kananmuna
    • 2rklkaakaojauhetta

Moussetäyte

    • 200gtummaa suklaata
    • 2keltuaista
    • 3dlvispikermaa

Koristeeksi

    • kaakaojauhetta
    • tuoreita mansikoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa leivinpaperista pala irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24 cm)ja voitele vuoan reunat.
  2. Raasta mantelimassa hienoksi raasteeksi. Vatkaa valkuaiset, muna ja mantelimassa sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa. (Varo, että suklaan joukkoon ei pääse vettä.) Ota kulho vesihauteesta. Sekoita keltuaiset ja 1/2 dl kermaa keskenään ja vatkaa seos sulatetun, vähän jäähtyneen suklaan joukkoon.
  4. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti jäähtyneeseen suklaaseokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä torttua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
  5. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta. Koristele torttu tuoreilla mansikoilla. Tarjoa torttu halutessasi mansikkaliköörillä maustetun kermavaahdon kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 261 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia4,6 g
  • Hiilihydraatteja16,5 g
  • Rasvaa19,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille