Marinoitu kaali-juuressalaatti
Grillattujen makkaroiden ja muun grilliruoan kanssa maistuu herkullinen kaali-juuressalaatti. Helppoa ja herkullista.
- 4 annosta
- alle 30 min
- 110 kcal / annos (225g)
Ainekset
4 annosta
- 250g(3/4 l)keräkaalia suikaloituna
- 50g(1 dl)selleriä raastettuna
- 1dlPirkka maustekurkkuviipaleiden lientä
- 1dlvettä
- 50gpurjoa suikaleina
- 1rklrypsiöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 2(150 g)porkkanaa raastettuna
- 1(160 g)punainen paprika
- 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
Kastike
- 1/2dlmaustamatonta jogurttia
- 1/2rklPirkka tulista sinappia
Valmistus
alle 30 min- Lohko kaali ja poista kanta. Leikkaa kaali terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Raasta kuorittu selleri karkeaksi raasteeksi. Kuumenna kattilassa kurkkuliemi ja vesi. Sekoita selleri ja kaali joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä käännellen minuutin ajan. Kaada lävikköön ja valuta.
- Sekoita tilavan kulhon pohjalla öljy ja suola. Kääntele kaalit kuumana joukkoon. Leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kuuman kaalin kanssa. Anna jäähtyä.
- Raasta kuoritut porkkanat. Poista paprikasta siemenet ja kalvot. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi. Suikaloi kurkkuviipaleet. Hienonna huuhdottu persilja.
- Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita kaikki ainekset jäähtyneen kaalisalaatin joukkoon ja anna maustua kylmässä. Tarjoa paistettujen braatvurstien kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 225g100 g
- 110 kcal461 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja8 g
- Rasvaa7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi