• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marinoitu kaali-juuressalaatti

Marinoitu kaali-juuressalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 110 kcal / annos (225g)

Ainekset

4 annosta
    • 250g(3/4 l)keräkaalia suikaloituna
    • 50g(1 dl)selleriä raastettuna
    • 1dlPirkka maustekurkkuviipaleiden lientä
    • 1dlvettä
    • 50gpurjoa suikaleina
    • 1rklrypsiöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 2(150 g)porkkanaa raastettuna
    • 1(160 g)punainen paprika
    • 1/2dlpersiljaa hienonnettuna

Kastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Lohko kaali ja poista kanta. Leikkaa kaali terävällä veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Raasta kuorittu selleri karkeaksi raasteeksi. Kuumenna kattilassa kurkkuliemi ja vesi. Sekoita selleri ja kaali joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä käännellen minuutin ajan. Kaada lävikköön ja valuta.
  2. Sekoita tilavan kulhon pohjalla öljy ja suola. Kääntele kaalit kuumana joukkoon. Leikkaa puhdistettu purjo ohuiksi suikaleiksi ja sekoita kuuman kaalin kanssa. Anna jäähtyä.
  3. Raasta kuoritut porkkanat. Poista paprikasta siemenet ja kalvot. Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi. Suikaloi kurkkuviipaleet. Hienonna huuhdottu persilja.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita kaikki ainekset jäähtyneen kaalisalaatin joukkoon ja anna maustua kylmässä. Tarjoa paistettujen braatvurstien kanssa.

Ravintosisältö perannos 225g100 g

  • 110 kcal461 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille