Kesäinen kaalisalaatti
Kesäinen kaalisalaatti vie alle vartin valmistaa ja on herkullista. Kastikkeeksi voi valita sitruuna-vinaigrette- tai ranskalaista salaattikastikkeen.
4 annostaalle 15 min41 kcal / annos (125g)
Ainekset
4 annosta
- n. 250gvalkokaalia
- 1/2purjoa
- 1/4tuoretta kurkkua
- 1/2nippuatilliä
- 1/2nippuapersiljaa
Kastike
- n. 1/2dlsitruuna-vinaigrette- tai
- ranskalaista salaattikastiketta
Valmistus
alle 15 min- Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä ja hienonna halkaistu huuhdottu purjo. Suikaloi kurkku ja hienonna yrtit.
- Lado ainekset kulhoon kerroksittain ja kaada päälle kastike. Sekoita salaatti ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 125g100 g
- 41 kcal172 kJ
- Proteiinia 1,9 g
- Hiilihydraatteja3,6 g
- Rasvaa0,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kunhan saamme kotimaista varhaiskaalta, niin tämäkin on hyvä resepti tuo sitruuna vinaingrette tuo makua kirpeyttä salaattiin on raikasta, kun aineet ovat kylmiä. Yleensäkin salaattikastikkeet tuovat kypsyyttä ja salaatin vitamiinit imeytyvät paremmin elismistössä.