• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Marinoitu punajuurisalaatti

Marinoitu punajuurisalaatti tehdään tuoreista punajuurista ja tarjotaan sinihomejuustokastikkeen kanssa. N. 0,60€/annos*.
Marinoitu punajuurisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 annosta
  • yli 60 min
  • 106 kcal / 100 g

Ainekset

n. 10 annosta
    • 1/2sitruunan mehu
    • 2rklöljyä
    • n. 1rkljuoksevaa hunajaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4-1/2tlsambal oelek chilitahnaa
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna

Koristeeksi

    • sitruunalohkoja tai -viipaleita

Sinihomejuustokastike

Koristeeksi

    • persiljaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Harjaa punajuuret puhtaiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi koosta riippuen 45-60 minuuttia. Kuori ja kuutioi punajuuret.
  2. Sekoita sitruunan mehu, öljy, hunaja, suola ja chilitahna keskenään. Kaada marinadi punajuurien päälle ja anna marinoitua vähintään tunti, mielellään yön yli jääkaapissa.
  3. Sekoita joukkoon persilja. Koristele sitruunalohkoilla tai -viipaleilla.
  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Koristele kastike persiljalla. Tarjoa lisäksi Pirkka kiviuunisämpylöitä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 106 kcal444 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja7,03 g
  • Rasvaa7,72 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille