• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Appelsiinimarinoitu juuressalaatti

Tarjoa joulupöydässä appelsiinimarinoitua juuressalaattia perinteisen rosollin sijaan.
Appelsiinimarinoitu juuressalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 8 annosta
  • yli 60 min
  • 145 kcal / annos (180g)

Ainekset

n. 8 annosta
    • 4-5(n. 1/2 kg)punajuurta
    • 4-5(n. 1/2 kg)porkkanaa
    • 1pienisipuli
    • 1isoomena

Marinadi

    • 2appelsiinia
    • (n. 2 1/2 dl mehua ja 1 rkl kuoriraastetta)
    • 1/2dlomena- tai valkoviinietikkaa
    • 1/2dlöljyä
    • 2rklsinappia
    • 2rkljuoksevaa hunajaa
    • 1tlinkivääritahnaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Lisäksi

    • n. 2dlpersiljaa hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä pestyt punajuuret ja porkkanat kuorineen lähes kypsiksi. Jäähdytä. Kuori juurekset. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja punajuuret ohuiksi lohkoiksi. Viipaloi kuorittu, halkaistu sipuli. Suikaloi omena.
  2. Raasta yhden hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista kahden appelsiinin mehu. Sekoita mehuun kuoriraaste, omenaviinietikka, öljy, sinappi, hunaja ja inkivääritahna. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lado juurekset kerroksittain laakeaan vuokaan: pohjalle punajuurilohkot, sitten sipuli- ja omenasuikaleet ja päälle porkkanaviipaleet. Paina juurekset tiiviisti vuokaan ja kaada päälle marinadi. Anna maustua yön yli.
  4. Nosta juurekset marinadista. Sekoita joukkoon hienonnettua persiljaa. Kaada juuressalaatti tarjoilukulhoon. Koristele persiljalla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 145 kcal607 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille