Punajuuri-kvinoasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuuri-kvinoasalaatti

Punajuuri-kvinoasalaatissa kvinoa värjätään punajuurella kauniin värikseksi. Raikas ja ruokaisa salaatti maistuu sellaisenaan tai lisäkkeenä. Noin 2,90€/annos*

  • 4-6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4-6 annosta

Marinadi

    • 1-2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 2rkllimetin- tai sitruunanmehua
    • 2tljuoksevaa hunajaa
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1dltuoretta basilikaa hienonnettuna

Minttukastike

    • 1/2dltuoretta minttua hienonnettuna
    • 1tlPirkka juoksevaa hunajaa
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori punajuuret. Raasta kaksi punajuurista hienoksi raasteeksi ja leikkaa loput lohkoiksi.
  2. Pyörittele punajuurilohkot öljyssä, suolassa (1/2 tl) ja yrttisekoituksessa ja paahda 200-asteisessa uunissa pellillä leivinpaperin päällä noin 50 minuuttia. Punajuuret saavat jäädä hieman napakoiksi. Jäähdytä punajuuret.
  3. Huuhtele kvinoa kiehuvalla vedellä. Kiehauta vesi ja keitä kvinoaa ja punajuuriraastetta suolalla maustetussa (1/2 tl) vedessä noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sekoita marinadi sekä puolet paahdetuista punajuurista kvinoan joukkoon. Anna tekeytyä vähintään tunti jääkaapissa, jotta väri tasaantuu.
  5. Leikkaa klementiinit kuorestaan kalvottomiksi, viipaloi ja leikkaa paloiksi.
  6. Sekoita punajuuri-kvinoan joukkoon pinaatinlehdet (poista halutessasi pitkät varret) ja klementiinipalat. Nosta salaatti tarjolle ja koristele lopuilla paahdetuilla punajuurilla.
  7. Sekoita minttukastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu
  • Villimauste10.1.2019

    Tein salaatin suomalaisesta kvinoasta. Se turposi niin, että 6 dl vettä ei riittänyt, joten lisäsin pari desiä. Marinadiakin tein määrän nähtyäni 1,5 kertaisen määrän ja sitä olisi saanut olla eehkä enemmänkin. Annos riittää hyvin 10:lle. Kastike riitti 2 suursyömärille hyvin. Mutta todella hyvää oli, teen toistekin! Paahdetut auringonkukan siemenet antoivat mukavasti lisää purutuntumaa! Suosittelen!