• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Marjahyve ja vaniljakastike

Marengilla kuorrutetusta marjahyveestä saat juhlavan jälkiruoan, kun valmistat hyveen annosvuokiin.
Marjahyve ja vaniljakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 205 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Pohja

Täyte

    • 1ps(400 g)Pirkka marjasekoitusta (pakaste)
    • 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
    • 1dlvettä
    • 1/2dlsokeria
    • 4rklPirkka perunajauhoja

Marenki

    • 3valkuaista
    • 1dlsokeria

Kastike

    • 3keltuaista
    • 3rklsokeria
    • 2tlPirkka perunajauhoja
    • 2dlkevytmaitoa
    • 1tlvanilliinisokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin täyte jäähtymään. Mittaa vesi pinnoitettuun laakeaan kattilaan. Lisää perunajauhot ja sokeri ja sekoita hyvin. Lisää marjat ja kuumenna hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu ja kiehahtaa. Kiisselistä tulee hyvin sakeaa, joten vedä kattila välillä pois liedeltä, jotta ehdit sekoittaa sen kunnolla, kun saostuminen alkaa. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmään vesialtaaseen.
  2. Painele taikina tiiviisti lasisen piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka kylmään mielellään pakastimeen kovettumaan. Paista pohjaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.
  3. Erottele valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähitellen voimakkaasti vatkaten. Kun pohja on paistunut, levitä täytekiisseli kuumalle pohjalle. Lusikoi tai pursota marenki täytteen päälle. Jatka paistamista 8-10 minuuttia, kunnes marenki on kauttaaltaan kauniin väristä ja piirakan pohja kypsä. Nosta piirakka jäähtymään ritilän päälle ja myöhemmin kylmään.
  4. Vatkaa keltuaiset ja sokeri sekaisin pinnoitetussa kasarissa muovivatkaimella tai puuhaarukalla. Lisää maito ja perunajauho. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Kun kastikepohja saostuu ja höyryää kuumana, mutta ei vielä kiehu, nosta se vesialtaaseen jäähtymään. Jäähdytä kastikepohja välillä vatkaten ja lisää lopuksi joukkoon vanilliinisokerilla maustettu vatkattu kerma. Tarjoa kastike hyvin jäähdytetyn marjahyveen kanssa jälkiruoaksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa marjahyveen myös annosvuokiin.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 205 kcal859 kJ
  • Proteiinia3,4 g
  • Hiilihydraatteja24,5 g
  • Rasvaa10,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille