Smetana-sitruunasilli
Kesäinen smetana-sitruunasilli on kalapöydän herkku! Ennakoi ja laita sillit maustumaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Nauti uusien perunoiden kanssa.
8 annostayli 60 min179 kcal / 100 g
Ainekset
8 annosta
- n. 300gkevytsuolattuja sillifileitä
Mausteliemi
- 2dlvettä
- 1dlsokeria
- 10maustepippuria
- 2laakerinlehteä
- 1/2dletikkaa
Kastike
- 1tlk(120 g)smetanaa
- 1/2sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1/2pientä punasipulia
- 1dltilliä hienonnettuna
Koristeluun
- tilliä
- punasipulia
- sitruunaa
Valmistus
yli 60 min- Kiehauta mausteliemen ainekset ja lisää lopuksi etikka. Anna liemen jäähtyä.
- Huuhtele sillifileet ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa vinottain noin parin sentin viipaleiksi. Lado sillipalat hyvin pestyyn tölkkiin ja kaada päälle jäähtynyt mausteliemi. Anna maustua kylmässä 1-2 päivää.
- Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Hienonna kuorittu sipuli. Sekoita kastikeainekset.
- Valuta sillipalat mausteliemestä ja sekoita smetana-sitruunakastikkeeseen. Pane silli tarjolle pieneen laakeaan kulhoon. Koristele tillillä, punasipulilla ja sitruunaviipaleilla.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 179 kcal749 kJ
- Proteiinia 4,41 g
- Hiilihydraatteja16,1 g
- Rasvaa10,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi