• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Smetana-sitruunasilli

Smetana-sitruunasilli
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 179 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta
    • 2pkt(noin 300 g)kevytsuolattuja islannin sillifileitä

Mausteliemi

    • 2dlvettä
    • 1dlsokeria
    • 10maustepippuria
    • 2laakerinlehteä
    • 1/2dletikkaa

Kastike

    • 1tlk(120 g)smetanaa
    • 1/2sitruunan raastettu kuori ja mehu
    • 1/2pientä punasipulia
    • 1dltilliä hienonnettuna

Koristeluun

    • tilliä
    • punasipulia
    • sitruunaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kiehauta mausteliemen ainekset ja lisää lopuksi etikka. Anna liemen jäähtyä.
  2. Huuhtele sillifileet ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa vinottain noin parin sentin viipaleiksi. Lado sillipalat hyvin pestyyn tölkkiin ja kaada päälle jäähtynyt mausteliemi. Anna maustua kylmässä 1-2 päivää.
  3. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu. Hienonna kuorittu sipuli. Sekoita kastikeainekset.
  4. Valuta sillipalat mausteliemestä ja sekoita smetana-sitruunakastikkeeseen. Pane silli tarjolle pieneen laakeaan kulhoon. Koristele tillillä, punasipulilla ja sitruunaviipaleilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 179 kcal749 kJ
  • Proteiinia4,41 g
  • Hiilihydraatteja16,1 g
  • Rasvaa10,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1