• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kalavati

Kaunis kalavati sopii esimerkiksi vappubrunssin tarjottavaksi tai juhannuksen tai joulun kalapöytään.
Kalavati
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • alle 30 min
  • 103 kcal / annos (65g)

Ainekset

10 annosta
    • 1/2-1tlk(à 580 g)Pirkka sipuli-, mauste- tai tillisilliä
    • 3kananmunaa
    • nipputilliä
    • 1punasipuli
    • 1pkt(150 g)Pirkka graavisuolattua kirjolohifileetä
    • 1-2prksmetanaa tai crème fraîchea (ranskankerma)
    • ruukkuruohosipulia

Valmistus

alle 30 min
  1. Valuta sillipalat liemestään. Keitä munat koviksi, 8-10 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä. Hienonna kuoritut munat kuutioiksi esimerkiksi munaleikkurilla. Hienonna tilli ja kuorittu punasipuli.
  2. Kokoa kaikki ainekset matalareunaiselle kulmikkaalle vadille ruuduiksi. Koristele ruohosipulilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää myös mätiä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 103 kcal433 kJ
  • Proteiinia5,3 g
  • Hiilihydraatteja4,8 g
  • Rasvaa6,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille