Uunikuha
Uunikuha smetanakuorrutuksella on helppo vaihtoehto uunilohelle. Kokeile myös muita vaaleita kaloja, esimerkiksi siikaa. Uunikala saa jäädä meheväksi.
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 600gnahatonta kuhafileetä
- n. 1tlsuolaa
- n. 1/2tlmustapippuria
- 1rklöljyä
Smetanakuorrutus
- 1prk(120 g)smetanaa
- 3/4dltilliä hienonnettuna
- 1/2rklsitruunanmehua
- (1/2 tlsitruunankuorta)
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
Lisäksi
- tilliä
Valmistus
alle 30 min- Mausta kalafileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Öljyä uunivuoka ja lado kalafileet vuokaan lähekkäin toisiaan.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä tasaisesti kalafileiden pinnalle.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa uunikuha keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. Koristele tuoreella tillillä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tämä on niin maukasta! Voi että!!!
Kun oikein laiskottaa, niin smetanakuorrutuksen sijaan voi laittaa purkillisen Valion valmista sitruuna ja pippuri -ruokakermaa 😊 Tämän helpommaksi tuskin tulee! 🐟🐟🐟
Nina, smetanan tilalla voi hyvin käyttää myös ranskankermaa.
Voiko laittaa tilalle ranskakermaa kuha uuniin?!?