UunikuhaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Uunikuha

Uunikuha smetanakuorrutuksella on helppo vaihtoehto uunilohelle. Kokeile myös muita vaaleita kaloja, esimerkiksi siikaa. Uunikala saa jäädä meheväksi.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 600gnahatonta kuhafileetä
    • n. 1tlsuolaa
    • n. 1/2tlmustapippuria
    • 1rklöljyä

Smetanakuorrutus

    • 1prk(120 g)smetanaa
    • 3/4dltilliä hienonnettuna
    • 1/2rklsitruunanmehua
    • (1/2 tlsitruunankuorta)
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Lisäksi

    • tilliä

Valmistus

alle 30 min
  1. Mausta kalafileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Öljyä uunivuoka ja lado kalafileet vuokaan lähekkäin toisiaan.
  2. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä tasaisesti kalafileiden pinnalle.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa uunikuha keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa. Koristele tuoreella tillillä.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua
  • Nina24.11.2018

    Voiko laittaa tilalle ranskakermaa kuha uuniin?!?

  • K-Kuluttajapalvelu24.11.2018

    Nina, smetanan tilalla voi hyvin käyttää myös ranskankermaa.