• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mätisydämet

Mätisydämet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 21 annosta
  • 30 - 60 min
  • 219 kcal / 100 g

Ainekset

21 annosta
    • 150gkirjolohenmätiä
    • 1dlvispikermaa
    • 1pieni (30 g)sipuli
    • 1tlk(120 g)smetanaa
    • 1rklsitruunanmehua
    • tilliä hienonnettuna
    • ripausmustapippuria

Koristeeksi

    • 50gkirjolohenmätiä
    • mustapippuria
    • tilliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pane mäti valumaan esimerkiksi suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen. Vaahdota kerma ja silppua sipuli mahdollisimman hienoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon smetana, sipulisilppu, sitruunanmehu, tilli, mustapippuri ja varovaisesti mäti. Pane seos hetkeksi jääkaappiin.
  2. Valuta myös koristeeksi tuleva mäti. Ota jokaisesta leipäviipaleesta sydänmuotilla kolme sydäntä eli yhteensä 21 kpl. Levitä mätitäyte sydänleiville. Koristele mätinokareella, mustapippurilla ja tillillä.
  3. Pane leivät jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoa joulun kalapöydässä tai alkupalana.

Ravintosisältö per 100 g

  • 219 kcal916 kJ
  • Proteiinia8,6 g
  • Hiilihydraatteja22,6 g
  • Rasvaa10,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3