Toast skagen purkissa
Toast skagen -tanskalainen klassikko: katkarapu-mätileipä on tällä kertaa tehty annospurkkiin. Tarjoa alkuruokana tai noutopöydässä.
- 4 annosta
- alle 30 min
- 190 kcal / annos (130g)
Ainekset
4 annosta
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1/2(50 g)punasipuli
- 1tlk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1/4dlPirkka Kevyt majoneesia
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- 1rklsitruunanmehua
- 1tlsitruunan raastettua kuorta
- ripausmustapippuria
- 2viipaletta(n. 50 g)Pirkka saaristolaisleipää
- 50gPirkka kirjolohenmätiä, käsinlypsettyä
Valmistus
alle 30 min- Sulata katkaravut, valuta ne hyvin ja hienonna veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli.
- Sekoita ranskankerma, majoneesi, tilli, sitruunanmehu ja -kuori sekä pippuri kulhossa. Lisää katkaravut ja sipuli. (Jätä hieman sipulia koristeeksi.)
- Leikkaa leipäviipaleet isohkoiksi muruiksi tai pieniksi kuutioiksi.
- Lado leipämuruja ja katkarapuseosta kerroksittain pieniin annospurkkeihin (esim. lastenruokapurkki) tai laseihin. Voit myös latoa ainekset yhteen isoon purkkiin. Lusikoi pinnalle mätiä. Koristele punasipulilla ja tillillä. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 130g100 g
- 190 kcal810 kJ
- Proteiinia 11 g
- Hiilihydraatteja7 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Hyvältä maistui mutta tuo tekoaika 30 minuuttia rokottaa yhden tähden. Maustumisaika olisi hyvä ilmoittaa myös :)
höntsöl, valmistusajaksi on merkitty aktiivinen valmistusaika, ei siis erikseen maustumiseen käytettyä aikaa.
Tästä tuli uusi suosikki joulupöydän alkupaloihin. Helppo ja nopea tehdä valmiiksi jo edellisiltana.