Toast skagen purkissa
Toast skagen -tanskalainen klassikko: katkarapu-mätileipä on tällä kertaa tehty annospurkkiin. Tarjoa alkuruokana tai noutopöydässä.
4 annostayli 60 min190 kcal / annos (130g)
Ainekset
4 annosta
- 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
- 1/2(50 g)punasipuli
- 1tlk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1/4dlPirkka Kevyt majoneesia
- 1/2dltilliä hienonnettuna
- 1rklsitruunanmehua
- 1tlsitruunan raastettua kuorta
- ripausmustapippuria
- 2viipaletta(n. 50 g)Pirkka saaristolaisleipää
- 50gPirkka kirjolohenmätiä, käsinlypsettyä
Valmistus
yli 60 min- Sulata katkaravut, valuta ne hyvin ja hienonna veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli.
- Sekoita ranskankerma, majoneesi, tilli, sitruunanmehu ja -kuori sekä pippuri kulhossa. Lisää katkaravut ja sipuli. (Jätä hieman sipulia koristeeksi.)
- Leikkaa leipäviipaleet isohkoiksi muruiksi tai pieniksi kuutioiksi.
- Lado leipämuruja ja katkarapuseosta kerroksittain pieniin annospurkkeihin (esim. lastenruokapurkki) tai laseihin. Voit myös latoa ainekset yhteen isoon purkkiin. Lusikoi pinnalle mätiä. Koristele punasipulilla ja tillillä. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 130g100 g
- 190 kcal810 kJ
- Proteiinia 11 g
- Hiilihydraatteja7 g
- Rasvaa14 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvältä maistui mutta tuo tekoaika 30 minuuttia rokottaa yhden tähden. Maustumisaika olisi hyvä ilmoittaa myös :)
höntsöl, valmistusajaksi on merkitty aktiivinen valmistusaika, ei siis erikseen maustumiseen käytettyä aikaa.
Tästä tuli uusi suosikki joulupöydän alkupaloihin. Helppo ja nopea tehdä valmiiksi jo edellisiltana.