• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Toast skagen purkissa

Toast skagen -tanskalainen klassikko: katkarapu-mätileipä on tällä kertaa tehty annospurkkiin. Tarjoa alkuruokana tai noutopöydässä.
Toast skagen purkissa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 190 kcal / annos (130g)

Ainekset

4 annosta
    • 1ps(180 g)Pirkka katkarapuja (pakaste)
    • 1/2(50 g)punasipuli
    • 1/4dlPirkka Kevyt majoneesia
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1tlsitruunan raastettua kuorta
    • mustapippuria
    • 2viipaletta(n. 50 g)Pirkka saaristolaisleipää
    • 50gPirkka kirjolohenmätiä, käsinlypsettyä

Valmistus

alle 30 min
  1. Sulata katkaravut, valuta ne hyvin ja hienonna veitsellä. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Sekoita ranskankerma, majoneesi, tilli, sitruunanmehu ja -kuori sekä pippuri kulhossa. Lisää katkaravut ja sipuli. (Jätä hieman sipulia koristeeksi.)
  3. Leikkaa leipäviipaleet ihohkoiksi muruiksi tai pieniksi kuutioiksi.
  4. Lado leipämuruja ja katkarapuseosta kerroksittain pieniin annospurkkeihin (esim. lastenruokapurkki) tai laseihin. Voit myös latoa ainekset yhteen isoon purkkiin. Lusikoi pinnalle mätiä. Koristele punasipulilla ja tillillä. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 190 kcal810 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7