• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Matruusin tomaattinen peruna-makkarapata

Matruusin tomaattinen peruna-makkarapata on erittäin helppo ja nopea ruoka. Chilitahna tuo makuun mukavan terän.
Matruusin tomaattinen peruna-makkarapata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 117 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 500gHK Kabanossi -grillimakkaraa
    • 8keitettyä perunaa
    • 2isohkoa sipulia
    • 1rklöljyä
    • 1lihaliemikuutio
    • 3/4tlSambal oelek chilitahnaa

Lisäksi

    • vihreää salaattia
    • sinappia

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja leikkaa makkara noin 1/2 cm:n viipaleiksi. Kuori edellisenä päivänä keitetyt perunat ja viipaloi ne. Kuori ja viipaloi sipulit.
  2. Kiehauta sipuli öljyssä paistokasarissa. Kaada kokonaiset tomaatit mehuineen kasariin. Murenna joukkoon liemikuutio ja lisää sambal oelekia. Lisää vuorotellen makkara- ja perunaviipaleet.
  3. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia kannella peitettynä. Ripottele persiljaa runsaasti peruna-makkarapadan pinnalle ja tarjoa lisänä raikasta salaattia ja sinappia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 117 kcal491 kJ
  • Proteiinia4,42 g
  • Hiilihydraatteja7,9 g
  • Rasvaa7,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille