Gulassikeitto
Gulassi on unkarilainen perinneruoka ja reseptejäkin on monenlaisia. Tärkeintä on maukas, pitkään hauduttamalla syntyvä sakea liemi. Noin 3,50€/annos.
5 annostayli 60 min301 kcal / annos (430g)
Ainekset
5 annosta
- 1rs(n. 800 g)Pirkka kuutioitua naudan keittolihaa
- 2rklvoita tai öljyä
- 1iso (150 g)sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1rklvehnäjauhoja
- 1/2tlmustapippuria
- 8dlvettä
- 2Knorr Fond "du Chef" liha-annosfondia
- 3-4(400 g)keskikokoista perunaa
- 1-2(300 g)paprikaa
- 1tlk(400 g)kokonaisia kuorittuja tomaatteja
- (suolaa)
Lisäksi
- smetanaa
- (persiljaa)
Valmistus
yli 60 min- Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista lihakuutiot kuumassa rasvassa kattilan pohjalla. Lisää kattilaan sipulit ja hauduta hetki.
- Sekoita joukkoon vehnäjauhot, paprikajauhe ja muut mausteet. Kaada päälle 5 dl vettä ja lisää annosfondit. Hauduta keittoa kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha alkaa olla mureaa.
- Kuori ja kuutioi perunat. Puhdista ja kuutioi paprikat. Lisää kasvikset ja loppu vesi (3 dl) kattilaan. Anna kiehua edelleen noin 10 minuuttia.
- Lisää lopuksi kuoritut tomaatit liemineen sekä tomaattisose. Jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.
- Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna pinnalle halutessasi tuoretta persiljaa ja tarjoa keitto smetanan kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 430g100 g
- 301 kcal1 260 kJ
- Proteiinia 24,9 g
- Hiilihydraatteja13,8 g
- Rasvaa14,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Lisäsin myös muita ainesosia, esim. porkkanaa ja kuminaa. Persilja puuttui ainesosaluettelosta, joten jäi kaupan hyllylle.
Aika iso fondimäärä, lisäsin muita ainesosia. Hyvä soppa tuli. Tulee tehtyä varmaan uudestaankin.
Oikeassa gulassissa ei kyllä lihaa kuulu ruskistaa.