Gulassikeitto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Gulassi on unkarilainen perinneruoka ja reseptejäkin on monenlaisia. Tärkeintä on maukas, pitkään hauduttamalla syntyvä sakea liemi.
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
1 rs (n. 800 g) | tai |
2 rkl | voita tai öljyä tai |
1 iso (150 g) | sipuli tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
1 rkl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
8 dl | vettä tai |
2 | tai |
3–4 (400 g) | keskikokoista perunaa tai |
1–2 (300 g) | paprikaa tai |
1 tlk (400 g) | tai |
1 rkl | tai |
(suolaa) tai | |
Lisäksi | |
---|---|
smetanaa tai | |
(persiljaa) tai |
Valmistus
yli 60 min
Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista lihakuutiot kuumassa rasvassa kattilan pohjalla. Lisää kattilaan sipulit ja hauduta hetki.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot, paprikajauhe ja muut mausteet. Kaada päälle 5 dl vettä ja lisää annosfondit. Hauduta keittoa kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha alkaa olla mureaa.
Kuori ja kuutioi perunat. Puhdista ja kuutioi paprikat. Lisää kasvikset ja loppu vesi (3 dl) kattilaan. Anna kiehua edelleen noin 10 minuuttia.
Lisää lopuksi kuoritut tomaatit liemineen sekä tomaattisose. Jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna pinnalle halutessasi tuoretta persiljaa ja tarjoa keitto smetanan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(61 arviota)
- 30 - 60 min4,8(13 arviota)
- 30 - 60 min3,9(7 arviota)
- 30 - 60 min3,8(28 arviota)
- 30 - 60 min4,2(33 arviota)
- 30 - 60 min4,0(43 arviota)
- yli 60 min3,2(5 arviota)
- 30 - 60 min4,5(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (143 arviota)
- Unkarilainen!!!1 kuukausi sittenEnnen kun julkistat resepti tarkista onko se oikein! Tämä resepti ei ole todellakaan Gulassikeiton resepti! Julkistaa sen oikein Gulassikeiton eli Gulyás leves resepti tai älä mainosta tämä Gulassille ...
- Keittoa1 vuosi sittenLisäsin myös muita ainesosia, esim. porkkanaa ja kuminaa. Persilja puuttui ainesosaluettelosta, joten jäi kaupan hyllylle.
- Curt4 vuotta sittenAika iso fondimäärä, lisäsin muita ainesosia. Hyvä soppa tuli. Tulee tehtyä varmaan uudestaankin.
- Perinteet kunniaan5 vuotta sittenOikeassa gulassissa ei kyllä lihaa kuulu ruskistaa.