• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Gulassikeitto

Gulassi on unkarilainen perinneruoka ja reseptejäkin on monenlaisia. Tärkeintä on maukas, pitkään hauduttamalla syntyvä sakea liemi. Noin 3,50€/annos.
Gulassikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 301 kcal / annos (430g)

Ainekset

5 annosta

Lisäksi

    • smetanaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista lihakuutiot kuumassa rasvassa kattilan pohjalla. Lisää kattilaan sipulit ja hauduta hetki.
  2. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, paprikajauhe ja muut mausteet. Kaada päälle 5 dl vettä ja lisää annosfondit. Hauduta keittoa kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha alkaa olla mureaa.
  3. Kuori ja kuutioi perunat. Puhdista ja kuutioi paprikat. Lisää kasvikset ja loppu vesi (3 dl) kattilaan. Anna kiehua edelleen noin 10 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi kuoritut tomaatit liemineen sekä tomaattisose. Jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.
  5. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna pinnalle halutessasi tuoretta persiljaa ja tarjoa keitto smetanan kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 430g100 g

  • 301 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia24,9 g
  • Hiilihydraatteja13,8 g
  • Rasvaa14,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua