• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gulassikeitto

Gulassikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • n. 500gluutonta lampaan tai naudan paistia
    • 2rklöljyä
    • 2isoa sipulia
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 1rklvehnäjauhoja
    • 1rklpaprikajauhetta
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/2tlchilijauhetta, esim. jalapenoa
    • n. 1llihalientä (esim. 1 l vettä + 3 rkl lihafondia)
    • 4-5keskikokoista perunaa
    • 1iso vihreä tai keltainen paprika
    • 1-2pihvitomaattia
    • (suolaa)

Pinnalle

    • tuoretta kirveliä tai timjamia

Lisäksi

    • smetanaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Lohko kuoritut sipulit, hienonna valkosipulin kynnet, kuutioi tai suikaloi paisti. Ruskista lihakuutiot kuumassa öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kattilaan sipulilohkot ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Hauduta hetki.
  2. Sekoita lihan ja sipulin joukkoon jauhot, paprika ja muut mausteet. Kaada päälle puolet lihaliemestä ja hauduta keittoa kannen alla miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes liha alkaa olla mureaa.
  3. Kuutioi perunat ja suikaloi paprika. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Lisää keittoon perunat ja loput lihaliemestä. Anna kiehua edelleen noin 10 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi paprikasuikaleet ja tomaattikuutiot ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.
  5. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna pinnalle tuoretta timjamia tai kirveliä. Tarjoa keiton kanssa smetanaa ja lämmintä Pirkka valkosipuli- tai yrttivoipatonkia.

Ravintosisältö perannos 430g100 g

  • 301 kcal1 260 kJ
  • Proteiinia24,9 g
  • Hiilihydraatteja13,8 g
  • Rasvaa14,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille