• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Unkarilainen kasvispata

Unkarilainen kasvispata maistuu herkulliselta vaalean leivän kanssa. Maukkaat kasvikset hautuvat padassa meheviksi. Tämäkin kasvisruokaresepti vain noin 0,70 €/annos.
Unkarilainen kasvispata
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 3(300 g)sipulia
    • (n. 50 g)selleriä
    • 2vihreää paprikaa
    • 3rklöljyä
    • 1rklpaprikajauhetta
    • 5(n. 400 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
    • 2dlvettä
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja suikaloi sipulit ja selleri. Pese ja suikaloi paprikat.
  2. Kuumenna laakeassa padassa tai kattilassa öljy ja sekoita siihen lastalla paprikajauhe. Lisää pataan vihannessuikaleet ja kuullota hetki.
  3. Lohko kuoritut perunat pituussuunnassa ja lisää ne sekä vesi pataan. Keitä kannen alla 20-25 minuuttia.
  4. Mausta puristetulla valkosipulilla ja suolalla. Valuta tomaattitölkin liemi pataan. Lohko tomaatit, lisää pataan ja kiehauta. Tarjoa unkarilainen kasvispata vaalean leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 252 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia5,6 g
  • Hiilihydraatteja27,6 g
  • Rasvaa13,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5