Jouluinen piparijuustokakku
- Annosmäärä15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Jouluisen juustokakun jujuna ovat piparinen pohja, appelsiinilla maustettu täyte sekä syvänpunainen luumuhilloke.
Ainekset
15 annosta
Pohja | |
---|---|
1 pkt (350 g) | tai |
100 g | voita tai |
Täyte | |
2 rs (à 180 g) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
1 dl | appelsiininmehua tai |
tai | |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 | halkaistu vaniljatanko tai |
1 dl | tai |
4 | tai |
Luumuhilloke | |
1 dl | luumusosetta (esim. Bonne) tai |
1/2 dl | sitruunanmehua tai |
1/2 dl | appelsiininmehua tai |
1–2 | kanelitankoa tai |
2 | tähtianista tai |
8 (300 g) | luumua tai |
1 1/2 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Murenna piparit tehosekoittimessa. Sulata voi. Sekoita sulatettu voi ja piparimurut tasaiseksi massaksi. Laita irtopohjavuoan (⌀ 20 tai 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele piparimassa vuokaan aivan ylös reunoille asti.
Pese luomuappelsiini hyvin ja raasta kuori. Vatkaa tuorejuustot, kermaviili ja puristettu appelsiinin mehu yleiskoneessa. Lisää appelsiinin kuori. Sekoita erillisessä kulhossa maissitärkkelys, sokeri ja suola. Lisää tuorejuustoseokseen ja sekoita huolellisesti. Halkaise vaniljatanko keskeltä, viillä auki pituussuunnassa ja kaavi siemenet täytteen joukkoon. Lisää lopuksi kerma sekä kanamunat yksitellen. Sekoita hyvin.
Kaada täyte pohjan päälle. Sen tulisi jäädä noin sentin vuoan reunan alapuolelle, sillä täyte kohoaa uunissa hieman.
Paista kakkua 170 asteessa ensin 40 minuuttia, ja asettele kakun päälle varovasti ja kevyesti folio, joka estää kakkua tummumasta liikaa. Jatka sitten paistamista vielä noin 20 minuuttia. Paiston jälkeen sammuta uuni, jätä luukku raolleen ja anna kakun seistä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia. Jäähdytä kakku ja siirrä jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Valmista luumuhilloke. Lisää pieneen kattilaan puristetut sitruunan- ja appelsiininmehut, luumusose sekä kanelitangot ja tähtianikset. Kiehauta 5 minuuttia. Puolita luumut ja poista kivet. Lisää luumut ja hillosokeri kattilaan ja keitä noin 15–20 minuuttia, välillä käännelleen. Jäähdytä hilloke, poista kanelitangot ja tähtianikset ja siirrä jääkaappiin.
Poista jääkaappikylmä kakku vuoasta varovasti. Tarjoa hilloketta juustokakun rinnalla tai koristele kakku päältä luumunpuolikkailla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(132 arvostelua)
- yli 60 min4,5(159 arvostelua)
- yli 60 min4,6(167 arvostelua)
- yli 60 min4,0(63 arvostelua)
- yli 60 min3,9(219 arvostelua)
- yli 60 min4,1(315 arvostelua)
- yli 60 min3,9(600 arvostelua)
- 30 - 60 min2,4(11 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (138 arvostelua)
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKakkuu jouluksi, kiitos kommentistasi. Harmi kuulla, ettei kakun valmistus sujunut odotuksien mukaan. Välitämme huomiosi tiedoksi koekeittiölle.
- Kakkuu jouluksi5 vuotta sittenEn tiedä mitä meni väärin vai menikö teillä, mutta kakku täytteineen ei todellakaan mahdu 20cm vuokaan, mulla oli 21 cm ja ois noin puolet täytteestä mahtunut sinne ja kuoresta olisi tullut todella paksu. Vaihdoin sitten 26-27 cm vuokaan niin oli juuri sopiva!
- Joululeipuri5 vuotta sittenHei, maizena määrä kuulostaa todella suurelta. Onko siis ihan oikein ohjeessa? Normaalisti tulee n. 2rkl muihin aineisiin verrattuna.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJoululeipuri, resepti on testattu ohjeen mukaan siinä mainitulla maizenan määrällä.
- Jeps kyllä5 vuotta sittenJuu, olen ihan samaa mieltä nimimerkin Terveys kanssa. Minäkään en jaksa lukea noin pitkiä rimpsuja ja ohjeita sillä luen yleisesti ainoastaan sarjakuvia ja niitäkin vain silloin, jos niissä on enintään kolme kuvaa. Muista lehtien artikkeleista ja teksteistä katselenkin vain kuvat. Ja kyllä, tuo appelsiini on todella vaarallista ihmisille. Uskokaa tai älkää! Tosin en ala perustella sitä nyt tässä, mutta vaarallista on, tosi vaarallista.
- Terveys5 vuotta sittenKiitos ei noin mo.imutkaista kakkua ja vielä haitallinen appelsiini mehuineen kuorineen. Johan menee munuaiset tukkoon! Luota tai älä! En nyt perustele tässä.
- Kokeilija5 vuotta sittenOnko tähtianis välttämätön? Voiko korvata tavallisella aniksella?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKokeilija, tavallisen aniksen maku on hieman eri kuin tähtianiksen ja lisäksi voimakkuudessa on eroa, sillä kyse on eri mausteista. Tähtianis ei ole välttämätön ja halutessaan hillokkeen voi toki maustaa pelkällä kanelillakin.
- Elmeri5 vuotta sittenVoikohan tämän pakastaa kypsänä?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenElmeri, tämän kakun pakastamista ei harmillisesti ole testattu, joten emme varmuudella voi suositella sitä. Juustokakun rakenne saattaa jonkin verran vetistyä pakastimessa.