Jouluinen piparijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jouluinen piparijuustokakku

Jouluisen juustokakun jujuna ovat piparinen pohja, appelsiinilla maustettu täyte sekä syvänpunainen luumuhilloke.

  • 15 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

15 annosta

Pohja

Täyte

Luumuhilloke

    • 1dlluumusosetta (esim. Bonne)
    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 1/2dlappelsiininmehua
    • 1-2kanelitankoa
    • 2tähtianista
    • 8(300 g)luumua
    • 1 1/2dlhillosokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Murenna piparit tehosekoittimessa. Sulata voi. Sekoita sulatettu voi ja piparimurut tasaiseksi massaksi. Laita irtopohjavuoan (⌀ 20 tai 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele piparimassa vuokaan aivan ylös reunoille asti.
  2. Pese luomuappelsiini hyvin ja raasta kuori. Vatkaa tuorejuustot, kermaviili ja puristettu appelsiinin mehu yleiskoneessa. Lisää appelsiinin kuori. Sekoita erillisessä kulhossa maissitärkkelys, sokeri ja suola. Lisää tuorejuustoseokseen ja sekoita huolellisesti. Halkaise vaniljatanko keskeltä, viillä auki pituussuunnassa ja kaavi siemenet täytteen joukkoon. Lisää lopuksi kerma sekä kanamunat yksitellen. Sekoita hyvin.
  3. Kaada täyte pohjan päälle. Sen tulisi jäädä noin sentin vuoan reunan alapuolelle, sillä täyte kohoaa uunissa hieman.
  4. Paista kakkua 170 asteessa ensin 40 minuuttia, ja asettele kakun päälle varovasti ja kevyesti folio, joka estää kakkua tummumasta liikaa. Jatka sitten paistamista vielä noin 20 minuuttia. Paiston jälkeen sammuta uuni, jätä luukku raolleen ja anna kakun seistä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia. Jäähdytä kakku ja siirrä jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
  5. Valmista luumuhilloke. Lisää pieneen kattilaan puristetut sitruunan- ja appelsiininmehut, luumusose sekä kanelitangot ja tähtianikset. Kiehauta 5 minuuttia. Puolita luumut ja poista kivet. Lisää luumut ja hillosokeri kattilaan ja keitä noin 15-20 minuuttia, välillä käännelleen. Jäähdytä hilloke, poista kanelitangot ja tähtianikset ja siirrä jääkaappiin.
  6. Poista jääkaappikylmä kakku vuoasta varovasti. Tarjoa hilloketta juustokakun rinnalla tai koristele kakku päältä luumunpuolikkailla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 69 arvostelua
  • Kakkuu jouluksi23.12.2017

    En tiedä mitä meni väärin vai menikö teillä, mutta kakku täytteineen ei todellakaan mahdu 20cm vuokaan, mulla oli 21 cm ja ois noin puolet täytteestä mahtunut sinne ja kuoresta olisi tullut todella paksu. Vaihdoin sitten 26-27 cm vuokaan niin oli juuri sopiva!

  • K-Kuluttajapalvelu23.12.2017

    Kakkuu jouluksi, kiitos kommentistasi. Harmi kuulla, ettei kakun valmistus sujunut odotuksien mukaan. Välitämme huomiosi tiedoksi koekeittiölle.

  • Joululeipuri20.12.2017

    Hei, maizena määrä kuulostaa todella suurelta. Onko siis ihan oikein ohjeessa? Normaalisti tulee n. 2rkl muihin aineisiin verrattuna.

  • K-Kuluttajapalvelu20.12.2017

    Joululeipuri, resepti on testattu ohjeen mukaan siinä mainitulla maizenan määrällä.

  • Jeps kyllä17.12.2017

    Juu, olen ihan samaa mieltä nimimerkin Terveys kanssa. Minäkään en jaksa lukea noin pitkiä rimpsuja ja ohjeita sillä luen yleisesti ainoastaan sarjakuvia ja niitäkin vain silloin, jos niissä on enintään kolme kuvaa. Muista lehtien artikkeleista ja teksteistä katselenkin vain kuvat. Ja kyllä, tuo appelsiini on todella vaarallista ihmisille. Uskokaa tai älkää! Tosin en ala perustella sitä nyt tässä, mutta vaarallista on, tosi vaarallista.

  • Terveys15.12.2017

    Kiitos ei noin mo.imutkaista kakkua ja vielä haitallinen appelsiini mehuineen kuorineen. Johan menee munuaiset tukkoon! Luota tai älä! En nyt perustele tässä.

  • Kokeilija14.12.2017

    Onko tähtianis välttämätön? Voiko korvata tavallisella aniksella?

  • K-Kuluttajapalvelu14.12.2017

    Kokeilija, tavallisen aniksen maku on hieman eri kuin tähtianiksen ja lisäksi voimakkuudessa on eroa, sillä kyse on eri mausteista. Tähtianis ei ole välttämätön ja halutessaan hillokkeen voi toki maustaa pelkällä kanelillakin.

  • Elmeri13.12.2017

    Voikohan tämän pakastaa kypsänä?

  • K-Kuluttajapalvelu13.12.2017

    Elmeri, tämän kakun pakastamista ei harmillisesti ole testattu, joten emme varmuudella voi suositella sitä. Juustokakun rakenne saattaa jonkin verran vetistyä pakastimessa.