Vaalea glögijuustokakku
Tee glögijuustokakku vaihteeksi vaaleasta glögistä! Piparipohja, pehmeä valkosuklaatäyte ja kanelinen glögikiille maistuvat ihanalta yhdessä. Noin 1,00€/annos.*
12 palaayli 60 min
Ainekset
12 palaa
- 100gvoita
Täyte
- 2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1dltomusokeria
- 2tlvaniljasokeria
- 4liivatelehteä
Kiille
- 4liivatelehteä
Koristeluun
- valkosuklaata
- irtokarkkeja
- valkosuklaarusinoita
- kuivattuja omenarenkaita
- manteleita
Valmistus
yli 60 min- Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut pakastepussissa kaulimella.
- Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.
- Notkista tuorejuustot. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustot ja kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.
- Liota täytteeseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna glögi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan glögiin. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se täytteeseen ohuena nauhana. Levitä täyte pohjalle ja tasoita pinta. Nosta juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Mittaa 1 dl glögiä kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseokseen loppu glögi. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle.
- Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi tai yön yli.
- Koristele glögijuustokakku rouhitulla valkosuklaalla, valkosuklaamakeisilla, omenarenkailla ja manteleilla.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittainKategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kommentoi
Hyvin onnistui ohjeen mukaan. Maku parani ja syveni ajan kanssa.
Glögiin tuleva liivatemäärä on liian pieni, ei hyydy. Lisäsin 4 liivatetta eli 8 yhteensä. Tuli hyvä ja leikattava kiille.
Hyvin onnistui, tein ihan ohjeen mukaan ja tuli kuvan mukainen, paitsi koristelut eivät noin meillä noin hienot😁
Käytin tuota Valion vaaleaa glögiä ja kiille näyttää 4 tunnin hyytymisen jäälkeen todella vaalealta, ei kuvalta ollenkaan, jos näissä oli nyt jotakin eroja olisin valinnut toisen vaalean glögin. Muuten onnistunut, väritys vain mitään sanomaton.
Tein tämän vaalean glögijuustokakun ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Kaikki sujui hyvin, kunnes oli aika lisätä kiille. Annoin juustotäytteen seistä n. 4-5t, kuten reseptissä kehoitettiin. Kun oli aika lisätä vielä 3 dl glögiä liivatemössöön, niin silloin alkoi kellot soida. Olisi pitänyt kuunnella itseään, mutta päätin lorauttaa loput 3 dl glögiä lisää kiillemössöön. Tuntui, kuin olisin yrittänyt hukuttaa koko kakun liemeen. Sitä tuliyhteensä 4 dl. Se pursuili ulos jopa kakkuvuoasta ja osa valui lautaselle, vaikka kuinka varovasti yritin kaataa sen juustotäytteen päälle. Nyt ei auttanut muu, kuin odottaa kiilteen hyytymistä. Hyytyminen itse asiassa tapahtui lautaselle valuneen mössön päälle, mutta itse juuston päältä se oli valunut alle ja sivuille. Kakusta tuli kostea ihan varmasti, mutta oli kaukana kuvassa ja ohjeessa annetusta tavoitteesta. En mielestäni tehnyt mitään ohjeista poiketen, mutta menetin kakkuun hankkimani tarvikkeet plus edellisenä päivänä aloittamani jälkiruoka meni täysin pieleen. Harmikseni jouduin lähtemään kauppaan ostamaan valmiin kakun jälkiruokaa varten, sillä halusin yllättää vieraani itse valmistamalla glögikakulla, mutta haaveeksi jäi- En voi suositella tätä reseptiä kenellekään valitettavasti.
Paula, ikävää, ettei kakku ole onnistunut toivotulla tavalla. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä. Kiilteen kannattaa antaa jäähtyä haaleaksi ennen kuin sen valuttaa valkosuklaamoussen päälle.