Vaalea glögijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaalea glögijuustokakku

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
Tee glögijuustokakku vaihteeksi vaaleasta glögistä! Piparipohja, pehmeä valkosuklaatäyte ja kanelinen glögikiille maistuvat ihanalta yhdessä.

    Ainekset

    12 palaa
    200 g
     
    tai
    100 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    2 dl
     
    tai
    150 g
     
    tai
    1 dl
     
    tomusokeria
    tai
    2 tl
     
    vaniljasokeria
    tai
    4
     
    liivatelehteä
    tai
    2 rkl
     
    tai

    Kiille

    4 dl
     
    tai
    4
     
    liivatelehteä
    tai

    Koristeluun

     
    valkosuklaata
    tai
     
    tai
     
    tai
     
    kuivattuja omenarenkaita
    tai
     
    manteleita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 295 kJ / 310 kcal
    Rasva
    20,1 g
    josta tyydyttynyttä
    13 g
    Hiilihydraatit
    28,1 g
    josta sokereita
    22,1 g
    Proteiini
    4,2 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut pakastepussissa kaulimella.

    Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.

    Notkista tuorejuustot. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustot ja kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.

    Liota täytteeseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna glögi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan glögiin. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se täytteeseen ohuena nauhana. Levitä täyte pohjalle ja tasoita pinta. Nosta juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

    Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Mittaa 1 dl glögiä kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseokseen loppu glögi. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle.

    Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi tai yön yli.

    Koristele glögijuustokakku rouhitulla valkosuklaalla, valkosuklaamakeisilla, omenarenkailla ja manteleilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • FRUUT Punainen Omenalastu 20g
      Hinta 1,69/kpl
      84,50/kg
    • Pirkka kuorittu manteli 150g
      Hinta 2,39/kpl
      15,93/kg
    • Pirkka piparkakku 350g
      Hinta 2,09/kpl
      5,97/kg
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 2,19/kpl
      12,17/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka kuorrutettu manteli 100g kinuski
      Hinta 2,19/kpl
      21,90/kg
    • Pirkka valkosuklaa rusina 150g RFA
      Hinta 2,49/kpl
      16,60/kg
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,65/kpl
      3,30/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,45/kpl
      28,82/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • FRUUT Kanelilla Maustetut Omenalastut 20g
      Hinta 1,79/kpl
      89,50/kg
    • Pirkka Luomu kuorellinen manteli 100g
      Hinta 2,99/kpl
      29,90/kg
    • Pirkka Manteli 200g
      Hinta 2,69/kpl
      13,45/kg
    • Töysäläinen piparkakkuja 400 g
      Hinta 2,59/kpl
      6,48/kg
    • K-Menu piparkakku 400g
      Hinta 1,65/kpl
      4,12/kg
    • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
      Hinta 2,75/kpl
      5,50/l
    • Valio kuohukerma 0,5 l
      Hinta 4,09/kpl
      8,18/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,6 (210 arviota)

    • Hk
      9 kuukautta sitten
      Samanlainen kokemus kuin Paulalla. Kiille valahti lautaselle ja lopputulos ei todellakaan vastannut odotuksia! Tähän ei kannata käyttää Valion vaaleaa glögiä. Jos saisit kiilteen jollain tavalla jäämään kakun pinnalle, niin se on Valion glögistä tehtynä lähes väritön.
    • Jonsku
      2 vuotta sitten
      Hyvin onnistui ohjeen mukaan. Maku parani ja syveni ajan kanssa.
    • Kissat
      2 vuotta sitten
      Glögiin tuleva liivatemäärä on liian pieni, ei hyydy. Lisäsin 4 liivatetta eli 8 yhteensä. Tuli hyvä ja leikattava kiille.
    • E.T
      2 vuotta sitten
      Hyvin onnistui, tein ihan ohjeen mukaan ja tuli kuvan mukainen, paitsi koristelut eivät noin meillä noin hienot😁
    • Miksu
      2 vuotta sitten
      Käytin tuota Valion vaaleaa glögiä ja kiille näyttää 4 tunnin hyytymisen jäälkeen todella vaalealta, ei kuvalta ollenkaan, jos näissä oli nyt jotakin eroja olisin valinnut toisen vaalean glögin. Muuten onnistunut, väritys vain mitään sanomaton.
    • Paula
      2 vuotta sitten
      Tein tämän vaalean glögijuustokakun ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Kaikki sujui hyvin, kunnes oli aika lisätä kiille. Annoin juustotäytteen seistä n. 4-5t, kuten reseptissä kehoitettiin. Kun oli aika lisätä vielä 3 dl glögiä liivatemössöön, niin silloin alkoi kellot soida. Olisi pitänyt kuunnella itseään, mutta päätin lorauttaa loput 3 dl glögiä lisää kiillemössöön. Tuntui, kuin olisin yrittänyt hukuttaa koko kakun liemeen. Sitä tuliyhteensä 4 dl. Se pursuili ulos jopa kakkuvuoasta ja osa valui lautaselle, vaikka kuinka varovasti yritin kaataa sen juustotäytteen päälle. Nyt ei auttanut muu, kuin odottaa kiilteen hyytymistä. Hyytyminen itse asiassa tapahtui lautaselle valuneen mössön päälle, mutta itse juuston päältä se oli valunut alle ja sivuille. Kakusta tuli kostea ihan varmasti, mutta oli kaukana kuvassa ja ohjeessa annetusta tavoitteesta. En mielestäni tehnyt mitään ohjeista poiketen, mutta menetin kakkuun hankkimani tarvikkeet plus edellisenä päivänä aloittamani jälkiruoka meni täysin pieleen. Harmikseni jouduin lähtemään kauppaan ostamaan valmiin kakun jälkiruokaa varten, sillä halusin yllättää vieraani itse valmistamalla glögikakulla, mutta haaveeksi jäi- En voi suositella tätä reseptiä kenellekään valitettavasti.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Paula, ikävää, ettei kakku ole onnistunut toivotulla tavalla. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä. Kiilteen kannattaa antaa jäähtyä haaleaksi ennen kuin sen valuttaa valkosuklaamoussen päälle.