Vaalea glögijuustokakku
- Annosmäärä12 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Tee glögijuustokakku vaihteeksi vaaleasta glögistä! Piparipohja, pehmeä valkosuklaatäyte ja kanelinen glögikiille maistuvat ihanalta yhdessä.
- Kananmunaton
Ainekset
12 palaa
200 g | tai |
100 g | voita tai |
Täyte | |
---|---|
2 rs (à 180 g) | tai |
2 dl | tai |
150 g | tai |
1 dl | tomusokeria tai |
2 tl | vaniljasokeria tai |
4 | liivatelehteä tai |
2 rkl | tai |
Kiille | |
4 dl | tai |
4 | liivatelehteä tai |
Koristeluun | |
valkosuklaata tai | |
tai | |
tai | |
kuivattuja omenarenkaita tai | |
manteleita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 281 kJ / 307 kcal |
Rasva | 19,8 g |
josta tyydyttynyttä | 12,1 g |
Hiilihydraatit | 27,3 g |
josta sokereita | 21,7 g |
Proteiini | 4 g |
Suola | 0,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut pakastepussissa kaulimella.
Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.
Notkista tuorejuustot. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustot ja kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.
Liota täytteeseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna glögi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan glögiin. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se täytteeseen ohuena nauhana. Levitä täyte pohjalle ja tasoita pinta. Nosta juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Mittaa 1 dl glögiä kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseokseen loppu glögi. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle.
Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi tai yön yli.
Koristele glögijuustokakku rouhitulla valkosuklaalla, valkosuklaamakeisilla, omenarenkailla ja manteleilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- K-Menu piparkakku 400gHinta 1,49/kpl3,72/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,19/kpl11,90/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100gHinta 3,29/kpl32,90/kg
- Pirkka kuorrutettu manteli 100g kinuskiHinta 2,35/kpl23,50/kg
- Pirkka valkosuklaa rusina 150g RFAHinta 2,99/kpl19,93/kg
- FRUUT Punainen Omenalastu 20gHinta 1,75/kpl87,50/kg
- Meira manteli 100g kuorittuHinta 2,99/kpl29,90/kg
- Töysäläinen piparkakkuja 400 gHinta 2,69/kpl6,73/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamatonHinta 3,49/kpl11,63/kg
- K-Menu maustamaton tuorejuusto 300gHinta 1,89/kpl6,30/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl