Vaalea glögijuustokakku
- Annosmäärä12 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
200 g | tai |
100 g | voita tai |
Täyte | |
---|---|
2 rs (à 180 g) | tai |
2 dl | tai |
150 g | tai |
1 dl | tomusokeria tai |
2 tl | vaniljasokeria tai |
4 | liivatelehteä tai |
2 rkl | tai |
Kiille | |
4 dl | tai |
4 | liivatelehteä tai |
Koristeluun | |
valkosuklaata tai | |
tai | |
tai | |
kuivattuja omenarenkaita tai | |
manteleita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 295 kJ / 310 kcal |
Rasva | 20,1 g |
josta tyydyttynyttä | 13 g |
Hiilihydraatit | 28,1 g |
josta sokereita | 22,1 g |
Proteiini | 4,2 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut pakastepussissa kaulimella.
Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.
Notkista tuorejuustot. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustot ja kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.
Liota täytteeseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna glögi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan glögiin. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se täytteeseen ohuena nauhana. Levitä täyte pohjalle ja tasoita pinta. Nosta juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Mittaa 1 dl glögiä kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseokseen loppu glögi. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle.
Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi tai yön yli.
Koristele glögijuustokakku rouhitulla valkosuklaalla, valkosuklaamakeisilla, omenarenkailla ja manteleilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,15/kpl11,50/kg
- FRUUT Punainen Omenalastu 20gHinta 1,69/kpl84,50/kg
- Pirkka kuorittu manteli 150gHinta 2,39/kpl15,93/kg
- Pirkka piparkakku 350gHinta 2,09/kpl5,97/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka kuorrutettu manteli 100g kinuskiHinta 2,19/kpl21,90/kg
- Pirkka valkosuklaa rusina 150g RFAHinta 2,49/kpl16,60/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,45/kpl28,82/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Fazer leivontasuklaa 100g ValkoinenHinta 2,09/kpl20,90/kg
- FRUUT Kanelilla Maustetut Omenalastut 20gHinta 1,79/kpl89,50/kg
- Pirkka Luomu kuorellinen manteli 100gHinta 2,99/kpl29,90/kg
- Pirkka Manteli 200gHinta 2,69/kpl13,45/kg
- Töysäläinen piparkakkuja 400 gHinta 2,59/kpl6,48/kg
- K-Menu piparkakku 400gHinta 1,65/kpl4,12/kg
- Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(600 arviota)
- yli 60 min4,1(284 arviota)
- yli 60 min4,1(117 arviota)
- yli 60 min3,9(53 arviota)
- yli 60 min3,8(348 arviota)
- yli 60 min3,9(86 arviota)
- yli 60 min4,0(255 arviota)
- yli 60 min3,6(66 arviota)
Arvostele resepti
- Hk9 kuukautta sittenSamanlainen kokemus kuin Paulalla. Kiille valahti lautaselle ja lopputulos ei todellakaan vastannut odotuksia! Tähän ei kannata käyttää Valion vaaleaa glögiä. Jos saisit kiilteen jollain tavalla jäämään kakun pinnalle, niin se on Valion glögistä tehtynä lähes väritön.
- Jonsku2 vuotta sittenHyvin onnistui ohjeen mukaan. Maku parani ja syveni ajan kanssa.
- Kissat2 vuotta sittenGlögiin tuleva liivatemäärä on liian pieni, ei hyydy. Lisäsin 4 liivatetta eli 8 yhteensä. Tuli hyv ä ja leikattava kiille.
- E.T2 vuotta sittenHyvin onnistui, tein ihan ohjeen mukaan ja tuli kuvan mukainen, paitsi koristelut eivät noin meillä noin hienot😁
- Miksu2 vuotta sittenKäytin tuota Valion vaaleaa glögiä ja kiille näyttää 4 tunnin hyytymisen jäälkeen todella vaalealta, ei kuvalta ollenkaan, jos näissä oli nyt jotakin eroja olisin valinnut toisen vaalean glögin. Muuten onnistunut, väritys vain mitään sanomaton.
- Paula2 vuotta sittenTein tämän vaalean glögijuustokakun ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Kaikki sujui hyvin, kunnes oli aika lisätä kiille. Annoin juustotäytteen seistä n. 4-5t, kuten reseptissä kehoitettiin. Kun oli aika lisätä vielä 3 dl glögiä liivatemössöön, niin silloin alkoi kellot soida. Olisi pitänyt kuunnella itseään, mutta päätin lorauttaa loput 3 dl glögiä lisää kiillemössöön. Tuntui, kuin olisin yrittänyt hukuttaa koko kakun liemeen. Sitä tuliyhteensä 4 dl. Se pursuili ulos jopa kakkuvuoasta ja osa valui lautaselle, vaikka kuinka varovasti yritin kaataa sen juustotäytteen päälle. Nyt ei auttanut muu, kuin odottaa kiilteen hyytymistä. Hyytyminen itse asiassa tapahtui lautaselle valuneen mössön päälle, mutta itse juuston päältä se oli valunut alle ja sivuille. Kakusta tuli kostea ihan varmasti, mutta oli kaukana kuvassa ja ohjeessa annetusta tavoitteesta. En mielestäni tehnyt mitään ohjeista poiketen, mutta menetin kakkuun hankkimani tarvikkeet plus edellisenä päivänä aloittamani jälkiruoka meni täysin pieleen. Harmikseni jouduin lähtemään kauppaan ostamaan valmiin kakun jälkiruokaa varten, sillä halusin yllättää vieraani itse valmistamalla glögikakulla, mutta haaveeksi jäi- En voi suositella tätä reseptiä kenellekään valitettavasti.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPaula, ikävää, ettei kakku ole onnistunut toivotulla tavalla. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä. Kiilteen kannattaa antaa jäähtyä haaleaksi ennen kuin sen valuttaa valkosuklaamoussen päälle.