Vaalea glögijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaalea glögijuustokakku

Tee glögijuustokakku vaihteeksi vaaleasta glögistä! Piparipohja, pehmeä valkosuklaatäyte ja kanelinen glögikiille maistuvat ihanalta yhdessä. Noin 1,00€/annos.*

  • 12 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

12 palaa

Täyte

Kiille

Koristeluun

    • valkosuklaata
    • irtokarkkeja
    • valkosuklaarusinoita
    • kuivattuja omenarenkaita
    • manteleita

Valmistus

yli 60 min
  1. Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut pakastepussissa kaulimella.
  2. Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.
  3. Notkista tuorejuustot. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustot ja kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.
  4. Liota täytteeseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna glögi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan glögiin. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se täytteeseen ohuena nauhana. Levitä täyte pohjalle ja tasoita pinta. Nosta juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  5. Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Mittaa 1 dl glögiä kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseokseen loppu glögi. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle.
  6. Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi tai yön yli.
  7. Koristele glögijuustokakku rouhitulla valkosuklaalla, valkosuklaamakeisilla, omenarenkailla ja manteleilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka piparkakku 350g
    Pirkka piparkakku 350g
    1,69/kpl4,83/kg
  • Pirkka Ohut piparkakku 375g
    Pirkka Ohut piparkakku 375g
    2,49/kpl6,64/kg
  • Töysäläinen piparkakkuja 400 g
    Töysäläinen piparkakkuja 400 g
    2,09/kpl5,22/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,37/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,72/kg
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    1,69/kpl9,39/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    2,69/kpl8,97/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    1,95/kpl9,75/kg
  • Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    Philadelphia tuorejuusto 200g light original 11%
    1,95/kpl9,75/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,85/kpl4,25/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    2,15/kpl4,30/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,39/kpl4,78/l
  • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g UTZ
    0,99/kpl9,90/kg
  • Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    Fazer Valkoinen leivontasuklaa 100g
    1,59/kpl15,90/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    2,59/kpl5,18/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Dansukker Vaniljasokeri 170g
    Dansukker Vaniljasokeri 170g
    1,90/kpl11,18/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl24,59/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,35/kpl67,50/kg
  • Earth Control 75g Omenalastut
    Earth Control 75g Omenalastut
    5,002 kpl
    2,99/kpl39,87/kg
  • Pirkka kuorittu manteli 150g
    Pirkka kuorittu manteli 150g
    3,09/kpl20,60/kg
  • Pirkka Luomu kuorellinen manteli 100g
    Pirkka Luomu kuorellinen manteli 100g
    3,75/kpl37,50/kg
  • Dr. Oetker Manteli kokonainen kuorittu 50g
    Dr. Oetker Manteli kokonainen kuorittu 50g
    1,65/kpl33,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 169 arvostelua
  • Jonsku27.12.2020

    Hyvin onnistui ohjeen mukaan. Maku parani ja syveni ajan kanssa.

  • Kissat27.12.2020

    Glögiin tuleva liivatemäärä on liian pieni, ei hyydy. Lisäsin 4 liivatetta eli 8 yhteensä. Tuli hyvä ja leikattava kiille.

  • E.T24.12.2020

    Hyvin onnistui, tein ihan ohjeen mukaan ja tuli kuvan mukainen, paitsi koristelut eivät noin meillä noin hienot😁

  • Miksu23.12.2020

    Käytin tuota Valion vaaleaa glögiä ja kiille näyttää 4 tunnin hyytymisen jäälkeen todella vaalealta, ei kuvalta ollenkaan, jos näissä oli nyt jotakin eroja olisin valinnut toisen vaalean glögin. Muuten onnistunut, väritys vain mitään sanomaton.

  • Paula24.11.2020

    Tein tämän vaalean glögijuustokakun ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Kaikki sujui hyvin, kunnes oli aika lisätä kiille. Annoin juustotäytteen seistä n. 4-5t, kuten reseptissä kehoitettiin. Kun oli aika lisätä vielä 3 dl glögiä liivatemössöön, niin silloin alkoi kellot soida. Olisi pitänyt kuunnella itseään, mutta päätin lorauttaa loput 3 dl glögiä lisää kiillemössöön. Tuntui, kuin olisin yrittänyt hukuttaa koko kakun liemeen. Sitä tuliyhteensä 4 dl. Se pursuili ulos jopa kakkuvuoasta ja osa valui lautaselle, vaikka kuinka varovasti yritin kaataa sen juustotäytteen päälle. Nyt ei auttanut muu, kuin odottaa kiilteen hyytymistä. Hyytyminen itse asiassa tapahtui lautaselle valuneen mössön päälle, mutta itse juuston päältä se oli valunut alle ja sivuille. Kakusta tuli kostea ihan varmasti, mutta oli kaukana kuvassa ja ohjeessa annetusta tavoitteesta. En mielestäni tehnyt mitään ohjeista poiketen, mutta menetin kakkuun hankkimani tarvikkeet plus edellisenä päivänä aloittamani jälkiruoka meni täysin pieleen. Harmikseni jouduin lähtemään kauppaan ostamaan valmiin kakun jälkiruokaa varten, sillä halusin yllättää vieraani itse valmistamalla glögikakulla, mutta haaveeksi jäi- En voi suositella tätä reseptiä kenellekään valitettavasti.

  • K-Kuluttajapalvelu24.11.2020

    Paula, ikävää, ettei kakku ole onnistunut toivotulla tavalla. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä. Kiilteen kannattaa antaa jäähtyä haaleaksi ennen kuin sen valuttaa valkosuklaamoussen päälle.