Vaalea glögijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaalea glögijuustokakku

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Tee glögijuustokakku vaihteeksi vaaleasta glögistä! Piparipohja, pehmeä valkosuklaatäyte ja kanelinen glögikiille maistuvat ihanalta yhdessä.
  • Kananmunaton

Ainekset

12 palaa
200 g
 
tai
100 g
 
voita
tai

Täyte

2 rs (à 180 g)
 
tai
2 dl
 
tai
150 g
 
tai
1 dl
 
tomusokeria
tai
2 tl
 
vaniljasokeria
tai
4
 
liivatelehteä
tai
2 rkl
 
tai

Kiille

4 dl
 
tai
4
 
liivatelehteä
tai

Koristeluun

 
valkosuklaata
tai
 
tai
 
tai
 
kuivattuja omenarenkaita
tai
 
manteleita
tai

Ravintosisältö

Energia
1 295 kJ / 310 kcal
Rasva
20,1 g
josta tyydyttynyttä
13 g
Hiilihydraatit
28,1 g
josta sokereita
22,1 g
Proteiini
4,2 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut pakastepussissa kaulimella.

Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.

Notkista tuorejuustot. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustot ja kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.

Liota täytteeseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna glögi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan glögiin. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se täytteeseen ohuena nauhana. Levitä täyte pohjalle ja tasoita pinta. Nosta juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Mittaa 1 dl glögiä kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseokseen loppu glögi. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle.

Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4–5 tunniksi tai yön yli.

Koristele glögijuustokakku rouhitulla valkosuklaalla, valkosuklaamakeisilla, omenarenkailla ja manteleilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFA
    Hinta 1,19/kpl
    11,90/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    Hinta 2,35/kpl
    138,24/kg
  • Pirkka kuorrutettu manteli 100g kinuski
    Hinta 2,19/kpl
    21,90/kg
  • Pirkka valkosuklaa rusina 150g RFA
    Hinta 2,29/kpl
    15,27/kg
  • FRUUT Punainen Omenalastu 20g
    Hinta 1,69/kpl
    84,50/kg
  • Pirkka Luomu kuorellinen manteli 100g
    Hinta 2,99/kpl
    29,90/kg
  • K-Menu piparkakku 400g
    Hinta 1,19/kpl
    2,97/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,29/kpl
    8,58/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    Hinta 3,49/kpl
    11,63/kg
  • K-Menu maustamaton tuorejuusto 300g
    Hinta 1,89/kpl
    6,30/kg
  • Arla kuohukerma 2dl luomu
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/l
  • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/l
  • Fazer leivontasuklaa 100g Valkoinen
    Hinta 2,39/kpl
    23,90/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,75/kpl
    3,50/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Hinta 1,45/kpl
    85,29/kg
  • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
    Hinta 2,89/kpl
    152,11/kg
  • Pirkka kuorrutettu manteli 100g passion
    Hinta 2,19/kpl
    21,90/kg
  • Pirkka kuorrutettu manteli 100g appelsiini valkoinen suklaa
    Hinta 2,19/kpl
    21,90/kg
  • Pirkka kuorittu manteli 150g
    Hinta 2,39/kpl
    15,93/kg
  • Pirkka Manteli 200g
    Hinta 2,69/kpl
    13,45/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (219 arviota)

  • Hansu
    5 kuukautta sitten
    Liivatteen määrä kannattaa tarkistaa tuotteen omista ohjeista. Esim. Meiran liivatetta pitää laittaa useampia kuin tässä reseptissä sanotaan. Valitettavasti tajusin tämän vasta liian myöhään.
  • Hk
    1 vuosi sitten
    Samanlainen kokemus kuin Paulalla. Kiille valahti lautaselle ja lopputulos ei todellakaan vastannut odotuksia! Tähän ei kannata käyttää Valion vaaleaa glögiä. Jos saisit kiilteen jollain tavalla jäämään kakun pinnalle, niin se on Valion glögistä tehtynä lähes väritön.
  • Jonsku
    3 vuotta sitten
    Hyvin onnistui ohjeen mukaan. Maku parani ja syveni ajan kanssa.
  • Kissat
    3 vuotta sitten
    Glögiin tuleva liivatemäärä on liian pieni, ei hyydy. Lisäsin 4 liivatetta eli 8 yhteensä. Tuli hyvä ja leikattava kiille.
  • E.T
    3 vuotta sitten
    Hyvin onnistui, tein ihan ohjeen mukaan ja tuli kuvan mukainen, paitsi koristelut eivät noin meillä noin hienot😁
  • Miksu
    3 vuotta sitten
    Käytin tuota Valion vaaleaa glögiä ja kiille näyttää 4 tunnin hyytymisen jäälkeen todella vaalealta, ei kuvalta ollenkaan, jos näissä oli nyt jotakin eroja olisin valinnut toisen vaalean glögin. Muuten onnistunut, väritys vain mitään sanomaton.
  • Paula
    3 vuotta sitten
    Tein tämän vaalean glögijuustokakun ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Kaikki sujui hyvin, kunnes oli aika lisätä kiille. Annoin juustotäytteen seistä n. 4-5t, kuten reseptissä kehoitettiin. Kun oli aika lisätä vielä 3 dl glögiä liivatemössöön, niin silloin alkoi kellot soida. Olisi pitänyt kuunnella itseään, mutta päätin lorauttaa loput 3 dl glögiä lisää kiillemössöön. Tuntui, kuin olisin yrittänyt hukuttaa koko kakun liemeen. Sitä tuliyhteensä 4 dl. Se pursuili ulos jopa kakkuvuoasta ja osa valui lautaselle, vaikka kuinka varovasti yritin kaataa sen juustotäytteen päälle. Nyt ei auttanut muu, kuin odottaa kiilteen hyytymistä. Hyytyminen itse asiassa tapahtui lautaselle valuneen mössön päälle, mutta itse juuston päältä se oli valunut alle ja sivuille. Kakusta tuli kostea ihan varmasti, mutta oli kaukana kuvassa ja ohjeessa annetusta tavoitteesta. En mielestäni tehnyt mitään ohjeista poiketen, mutta menetin kakkuun hankkimani tarvikkeet plus edellisenä päivänä aloittamani jälkiruoka meni täysin pieleen. Harmikseni jouduin lähtemään kauppaan ostamaan valmiin kakun jälkiruokaa varten, sillä halusin yllättää vieraani itse valmistamalla glögikakulla, mutta haaveeksi jäi- En voi suositella tätä reseptiä kenellekään valitettavasti.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Paula, ikävää, ettei kakku ole onnistunut toivotulla tavalla. Resepti on testattu K-Koekeittiöllä. Kiilteen kannattaa antaa jäähtyä haaleaksi ennen kuin sen valuttaa valkosuklaamoussen päälle.