Upside down -juustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Rengasvuoassa paistettu juustokakku näyttää perinteiseltä kuivakakulta, mutta leikatessa sisältä paljastuu ihanan mehevä juustokakku.
Ainekset
12 annosta
300 g | tai |
1 dl | vehnäjauhoja tai |
125 g | voita tai |
n. 1/2 rkl | öljyä tai |
Täyte | |
---|---|
3 rs (à 180 g) | tai |
1 prk (150 g) | tai |
3 | kananmunaa tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
3 rkl | appelsiinin mehua tai |
2 tl | appelsiinin raastettua kuorta tai |
1/2 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 984 kJ / 235 kcal |
Rasva | 14 g |
josta tyydyttynyttä | 7,7 g |
Hiilihydraatit | 22,3 g |
josta sokereita | 12,7 g |
Proteiini | 4 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon vehnäjauhot sekä sulatettu voi. Painele seos öljytyn rengasvuoan (tilavuus 2l) pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella tai tukevalla kierrevatkaimella. Kaada seos vuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Kumoa kakku vasta täysin jäähtyneenä. Jätä kumottu kakku hetkeksi huoneenlämpöön ennen vuoan irrottamista, jolloin se irtoaa helpommin. (Kakun irrottaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta onnistuu veitsen avulla sekä kopauttamalla vuokaa varovasti.)
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta