Upside down -juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Upside down -juustokakku

Rengasvuoassa paistettu juustokakku näyttää perinteiseltä kuivakakulta, mutta leikatessa sisältä paljastuu ihanan mehevä juustokakku.

  • yli 60 min
  • 282 kcal / 100 g

Ainekset

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon vehnäjauhot sekä sulatettu voi. Painele seos öljytyn rengasvuoan (tilavuus 2l) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella tai tukevalla kierrevatkaimella. Kaada seos vuokaan.
  3. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
  4. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Kumoa kakku vasta täysin jäähtyneenä. Jätä kumottu kakku hetkeksi huoneenlämpöön ennen vuoan irrottamista, jolloin se irtoaa helpommin. (Kakun irrottaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta onnistuu veitsen avulla sekä kopauttamalla vuokaa varovasti.)

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 282 kcal1 180 kJ
  • Proteiinia5,14 g
  • Hiilihydraatteja26,6 g
  • Rasvaa17,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 117 arvostelua
  • toivotaan30.12.2017

    Täytettä jäi hirveeesti yli,kun ei kai ollut tarkoitus kaataa täytettä yli piparitaikinan..... Videossa ei näytetty vehnäjauhojen lisäystä ollenkaan piparivoimössöön ? Olen pettynyt. Toivottavasti on edes syötävää....uunissa vielä.

  • K-Kuluttajapalvelu30.12.2017

    toivotaan, harmillista kuulla ettei kakku ole onnistunut. Täytettä ei kuuluisi jäädä suurta määrää yli. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.

  • Suski26.12.2017

    Tämä oli oikein maistuvaa, jouluista mutta silti raikasta. En tehnyt ohjeen mukaista keksipohjaa vaan Paraisten pipariohjeella taikinan minkä yritin mahdollisimman hyvin saada rengasvuoan reunoille. Sitten vaan täyte mukaan (johon lisäsin vähän jauhettua pomeranssinkuorta) ja uuniin. Annoin kakun vetäytyä päivän kylmässä. Kakku irtosi hyvin vuoasta, kun sitä hetken lämmitti vesihauteessa. Koristeeksi sulaa suklaata, pipareita ja tomusokeria. Nam!

  • Miltsi22.12.2017

    Voiko tehdä silikonivuoassa?

  • K-Kuluttajapalvelu22.12.2017

    Miltsi, valitettavasti kakkua ei ole testattu silikonivuoassa, joten emme osaa varmuudella sanoa, miten se toimii.

  • Hellu7.12.2017

    Hei Miksei videolla näytetty kumoamista, minusta se olisi aika olennainen osa tämän kakun valmistusta.

  • K-Kuluttajapalvelu7.12.2017

    Hellu, valitettavasti videoilla joudutaan välillä jättämään osa työvaiheista pois. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.

  • paavola27.1.2017

    sairaan hyvää

  • Tanj30.12.2016

    Millä voisin korvata täytteeseen tulevan Maitzenan?

  • K-Kuluttajapalvelu30.12.2016

    Hei Tanj, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan. Maizenan voi halutessan kokeilla korvata esim. perunajauhoilla.

  • Paljon leiponut28.12.2016

    Keksipohja ei pysynyt rengasvuoan reunoilla ollenkaan. Ei tarttunut vuokaan ollenkaan, jäi käsiin kiinni. Kokeilin kahteen eri vuokaan turhaan. Lopulta päätin laittaa irtopohjavuokaan pohjan ja täytteen siihen päälle. Paistoaika oli sama ja uunin lämpötila. Maistui ihan hyvältä kuitenkin. En ymmärrä miten pohjan saa pysymään reunoilla.

  • anni26.12.2016

    Ei ollut toimiva resepti. Keksipohja juuttui vuoan pohjaan ja kumotessa ainoastaan 1/3 kakkua lösähti vuoasta pois. Täyte jäi myös löysäksi. Ehkä annoin olla liian vähän aikaa uunissa (tunnin oli), mutta toisaalta pinta tummui jo. Valitettavasti roskiin meni.

  • Muse20.12.2016

    Minulle on aina epäselvää, kun ohjeessa on paisto ala- tai ylätasolla. Säädetäänkö uuni myös niille tasoille vai keskitasolla? Jospa nyt selviää tämäkin minulle :)

  • K-Kuluttajapalvelu20.12.2016

    Muse, kiitos kysymyksestäsi. Jos ohjeessa ei erikseen neuvota säätämään uunia ala- tai ylälämmölle, säädetään uuni tavallisesti paistolle ja tuote vain laitetaan paistumaan ilmoitetulle korkeudelle. Esimerkiksi tässä ohjeessa uuni siis lämmitetään tavallisesti 175 asteeseen ja kakku asetetaan uuniin paistumaan alimmalle tasolle.

  • Teija16.12.2016

    Voiko tämän pakastaa?

  • K-Kuluttajapalvelu16.12.2016

    Teija, kakun voi kyllä pakastaa, mutta sen rakenne saattaa jonkin verran kärsiä pakastuksen aikana.

  • Tumpelo -6516.12.2016

    Ohjeen kohdat 3 ja 4 ovat hiukan ristiriidassa. 3 :Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. 4: Anna kakun vetäytyä...Kumoa kakku vasta täysin jäähtyneenä...Sehän on ollut jo jääkaapissa! Vai ymmärränkö jonkin kohdan väärin??

  • K-Kuluttajapalvelu16.12.2016

    Tumpelo -65, pahoittelut, että resepti on ollut epäselvä. Reseptissä tarkoitetaan, että kakku saa vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli ennen kumoamista.

  • Nam15.12.2016

    Voisiko tämän tehdä myös pyöreässä kakkuvuuassa?

  • K-Kuluttajapalvelu15.12.2016

    nam, resepti on testattu rengasvuoalla. Pyöreässä kakkuvuoassa kakusta ei tule samanlaista ja myös raaka-ainesuhteet sekä kypsennysaika voivat olla erilaisia.

  • Leipoja 201615.12.2016

    Voiko upside down -juustokakun pakastaa?

  • K-Kuluttajapalvelu15.12.2016

    Sara, Leipoja 2016 ja muut, kakun voi kyllä pakastaa, mutta sen rakenne saattaa jonkin verran kärsiä pakastuksen aikana.

  • Sara14.12.2016

    Hei! Voiko tämän kakun myös pakastaa?

  • g11.12.2016

    Hei! Millaisessa rengasvuoassa kakku on tehty? Miten saa piparkakkumurut myös pohjalle ei vaan pelkästään reunoille ja päälle?

  • K-Kuluttajapalvelu11.12.2016

    Hei g, kakku on tehty 2 L rengasvuoassa. K-Koekeittiöllä testatussa ohjeessa piparkakkumurut on laitettu vain reunoille ja päälle.

  • leipoja3.12.2016

    mahtuuko 1,8 l vuokaan?

  • K-Kuluttajapalvelu3.12.2016

    Leipoja, reseptikokeilumme perusteella 2 litran vuoka ei täyty aivan piripintaan, joten myös 1,8 litran vuoka voi riittää. Varmuuden vuoksi kannattaa asettaa vuoan alle leivinpaperi, ettei juustokakkumassa vaan pääse sotkemaan uunia.