Upside down -juustokakku
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Rengasvuoassa paistettu juustokakku näyttää perinteiseltä kuivakakulta, mutta leikatessa sisältä paljastuu ihanan mehevä juustokakku.
Ainekset
annosta
300 g | tai |
1 dl | vehnäjauhoja tai |
125 g | voita tai |
n. 1/2 rkl | öljyä tai |
Täyte | |
---|---|
3 rs (à 180 g) | tai |
1 prk (150 g) | tai |
3 | kananmunaa tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1/2 dl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
3 rkl | appelsiinin mehua tai |
2 tl | appelsiinin raastettua kuorta tai |
1/2 tl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon vehnäjauhot sekä sulatettu voi. Painele seos öljytyn rengasvuoan (tilavuus 2l) pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella tai tukevalla kierrevatkaimella. Kaada seos vuokaan.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Kumoa kakku vasta täysin jäähtyneenä. Jätä kumottu kakku hetkeksi huoneenlämpöön ennen vuoan irrottamista, jolloin se irtoaa helpommin. (Kakun irrottaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta onnistuu veitsen avulla sekä kopauttamalla vuokaa varovasti.)
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,4(36 arviota)
- yli 60 min4,0(234 arviota)
- yli 60 min4,1(138 arviota)
- yli 60 min4,0(63 arviota)
- yli 60 min4,6(95 arviota)
- yli 60 min4,0(72 arviota)
- yli 60 min3,9(286 arviota)
- yli 60 min3,9(600 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (219 arviota)
- Tosi hyvä ohje3 vuotta sittenHyvä ja toimiva ohje. Lopputulos herkkua. Kannattaa punnita rasvan määrä, kun se on täsmälleen oikea, "taikina seoksella" helppo vuorata kakkuvuoka.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittentoivotaan, harmillista kuulla ettei kakku ole onnistunut. Täytettä ei kuuluisi jäädä suurta määrää yli. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
- toivotaan5 vuotta sittenTäytettä jäi hirveeesti yli,kun ei kai ollut tarkoitus kaataa täytettä yli piparitaikinan..... Videossa ei näytetty vehnäjauhojen lisäystä ollenkaan piparivoimössöön ? Olen pettynyt. Toivottavasti on edes syötävää....uunissa vielä.
- Suski5 vuotta sittenTämä oli oikein maistuvaa, jouluista mutta silti raikasta. En tehnyt ohjeen mukaista keksipohjaa vaan Paraisten pipariohjeella taikinan minkä yritin mahdollisimman hyvin saada rengasvuoan reunoille. Sitten vaan täyte mukaan (johon lisäsin vähän jauhettua pomeranssinkuorta) ja uuniin. Annoin kakun vetäytyä päivän kylmässä. Kakku irtosi hyvin vuoasta, kun sitä hetken lämmitti vesihauteessa. Koristeeksi sulaa suklaata, pipareita ja tomusokeria. Nam!
- Miltsi5 vuotta sittenVoiko tehdä silikonivuoassa?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMiltsi, valitettavasti kakkua ei ole testattu silikonivuoassa, joten emme osaa varmuudella sanoa, miten se toimii.
- Hellu5 vuotta sittenHei Miksei videolla näytetty kumoamista, minusta se olisi aika olennainen osa tämän kakun valmistusta.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHellu, valitettavasti videoilla joudutaan välillä jättämään osa työvaiheista pois. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.
- paavola6 vuotta sittensairaan hyvää
- Tanj6 vuotta sittenMillä voisin korvata täytteeseen tulevan Maitzenan?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Tanj, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan. Maizenan voi halutessan kokeilla korvata esim. perunajauhoilla.
- Paljon leiponut6 vuotta sittenKeksipohja ei pysynyt rengasvuoan reunoilla ollenkaan. Ei tarttunut vuokaan ollenkaan, jäi käsiin kiinni. Kokeilin kahteen eri vuokaan turhaan. Lopulta päätin laittaa irtopohjavuokaan pohjan ja täytteen siihen päälle. Paistoaika oli sama ja uunin lämpötila. Maistui ihan hyvältä kuitenkin. En ymmärrä miten pohjan saa pysymään reunoilla.
- anni6 vuotta sittenEi ollut toimiva resepti. Keksipohja juuttui vuoan pohjaan ja kumotessa ainoastaan 1/3 kakkua lösähti vuoasta pois. Täyte jäi myös löysäksi. Ehkä annoin olla liian vähän aikaa uunissa (tunnin oli), mutta toisaalta pinta tummui jo. Valitettavasti roskiin meni.
- Muse6 vuotta sittenMinulle on aina epäselvää, kun ohjeessa on paisto ala- tai ylätasolla. Säädetäänkö uuni myös niille tasoille vai keskitasolla? Jospa nyt selviää tämäkin minulle :)
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenMuse, kiitos kysymyksestäsi. Jos ohjeessa ei erikseen neuvota säätämään uunia ala- tai ylälämmölle, säädetään uuni tavallisesti paistolle ja tuote vain laitetaan paistumaan ilmoitetulle korkeudelle. Esimerkiksi tässä ohjeessa uuni siis lämmitetään tavallisesti 175 asteeseen ja kakku asetetaan uuniin paistumaan alimmalle tasolle.
- Teija6 vuotta sittenVoiko tämän pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTeija, kakun voi kyllä pakastaa, mutta sen rakenne saattaa jonkin verran kärsiä pakastuksen aikana.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTumpelo -65, pahoittelut, että resepti on ollut epäselvä. Reseptissä tarkoitetaan, että kakku saa vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli ennen kumoamista.
- Tumpelo -656 vuotta sittenOhjeen kohdat 3 ja 4 ovat hiukan ristiriidassa. 3 :Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. 4: Anna kakun vetäytyä...Kumoa kakku vasta täysin jäähtyneenä...Sehän on ollut jo jääkaapissa! Vai ymmärränkö jonkin kohdan väärin??
- Nam6 vuotta sittenVoisiko tämän tehdä myös pyöreässä kakkuvuuassa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittennam, resepti on testattu rengasvuoalla. Pyöreässä kakkuvuoassa kakusta ei tule samanlaista ja myös raaka-ainesuhteet sekä kypsennysaika voivat olla erilaisia.
- Leipoja 20166 vuotta sittenVoiko upside down -juustokakun pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenSara, Leipoja 2016 ja muut, kakun voi kyllä pakastaa, mutta sen rakenne saattaa jonkin verran kärsiä pakastuksen aikana.
- Sara6 vuotta sittenHei! Voiko tämän kakun myös pakastaa?
- g6 vuotta sittenHei! Millaisessa rengasvuoassa kakku on tehty? Miten saa piparkakkumurut myös pohjalle ei vaan pelkästään reunoille ja päälle?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei g, kakku on tehty 2 L rengasvuoassa. K-Koekeittiöllä testatussa ohjeessa piparkakkumurut on laitettu vain reunoille ja päälle.
- leipoja6 vuotta sittenmahtuuko 1,8 l vuokaan?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenLeipoja, reseptikokeilumme perusteella 2 litran vuoka ei täyty aivan piripintaan, joten myös 1,8 litran vuoka voi riittää. Varmuuden vuoksi kannattaa asettaa vuoan alle leivinpaperi, ettei juustokakkumassa vaan pääse sotkemaan uunia.