Upside down -juustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Upside down -juustokakku

  • Annosmäärä annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Rengasvuoassa paistettu juustokakku näyttää perinteiseltä kuivakakulta, mutta leikatessa sisältä paljastuu ihanan mehevä juustokakku.

    Ainekset

    annosta
    300 g
     
    tai
    1 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    125 g
     
    voita
    tai
    n. 1/2 rkl
     
    öljyä
    tai

    Täyte

    3 rs (à 180 g)
     
    tai
    1 prk (150 g)
     
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    maissitärkkelystä (Maizena)
    tai
    3 rkl
     
    appelsiinin mehua
    tai
    2 tl
     
    appelsiinin raastettua kuorta
    tai
    1/2 tl
     
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Hienonna piparkakut monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon vehnäjauhot sekä sulatettu voi. Painele seos öljytyn rengasvuoan (tilavuus 2l) pohjalle ja reunoille.
    Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella tai tukevalla kierrevatkaimella. Kaada seos vuokaan.
    Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
    Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Kumoa kakku vasta täysin jäähtyneenä. Jätä kumottu kakku hetkeksi huoneenlämpöön ennen vuoan irrottamista, jolloin se irtoaa helpommin. (Kakun irrottaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta onnistuu veitsen avulla sekä kopauttamalla vuokaa varovasti.)

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka piparkakku 350g
      Pirkka piparkakku 350g
      1,99/kpl
      5,69/kg
    • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
      2,19/kpl
      12,17/kg
    • Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
      Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositon
      0,99/kpl
      6,60/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      0,69/kpl
      46,00/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • K-Menu Kaneli jauhettu 250g
      K-Menu Kaneli jauhettu 250g
      3,09/kpl
      12,36/kg
    • Meira kaneli jauhettu 85g
      Meira kaneli jauhettu 85g
      1,89/kpl
      22,24/kg
    • Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      Maizena maissitärkkelys jauho 400 g
      2,69/kpl
      6,73/kg
    • Pirkka Ohut piparkakku 375g
      Pirkka Ohut piparkakku 375g
      2,89/kpl
      7,71/kg
    • Auran Helmipiparkakku 230g
      Auran Helmipiparkakku 230g
      4,29/kpl
      18,65/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Pirkka rypsiöljy 450ml
      2,29/kpl
      5,09/l
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Pirkka rypsiöljy 900ml
      3,99/kpl
      4,43/l
    • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
      Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
      3,49/kpl
      6,98/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
      2,39/kpl
      11,95/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      2,15/kpl
      2,15/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      2,79/kpl
      2,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      2,25/kpl
      1,13/kg
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      3,99/kpl
      7,98/kg
    • Valio voi 500g voimakassuolainen
      Valio voi 500g voimakassuolainen
      4,75/kpl
      9,50/kg
    • Pirkka appelsiini
      Pirkka appelsiini
      0,62/kpl
      2,29/kg
    • Jaffa Appelsiini kg
      Jaffa Appelsiini kg
      0,80/kpl
      2,95/kg
    • Appelsiini
      Appelsiini
      0,35/kpl
      1,29/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (219 arviota)

    • Tosi hyvä ohje
      3 vuotta sitten
      Hyvä ja toimiva ohje. Lopputulos herkkua. Kannattaa punnita rasvan määrä, kun se on täsmälleen oikea, "taikina seoksella" helppo vuorata kakkuvuoka.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      toivotaan, harmillista kuulla ettei kakku ole onnistunut. Täytettä ei kuuluisi jäädä suurta määrää yli. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
    • toivotaan
      5 vuotta sitten
      Täytettä jäi hirveeesti yli,kun ei kai ollut tarkoitus kaataa täytettä yli piparitaikinan..... Videossa ei näytetty vehnäjauhojen lisäystä ollenkaan piparivoimössöön ? Olen pettynyt. Toivottavasti on edes syötävää....uunissa vielä.
    • Suski
      5 vuotta sitten
      Tämä oli oikein maistuvaa, jouluista mutta silti raikasta. En tehnyt ohjeen mukaista keksipohjaa vaan Paraisten pipariohjeella taikinan minkä yritin mahdollisimman hyvin saada rengasvuoan reunoille. Sitten vaan täyte mukaan (johon lisäsin vähän jauhettua pomeranssinkuorta) ja uuniin. Annoin kakun vetäytyä päivän kylmässä. Kakku irtosi hyvin vuoasta, kun sitä hetken lämmitti vesihauteessa. Koristeeksi sulaa suklaata, pipareita ja tomusokeria. Nam!
    • Miltsi
      5 vuotta sitten
      Voiko tehdä silikonivuoassa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Miltsi, valitettavasti kakkua ei ole testattu silikonivuoassa, joten emme osaa varmuudella sanoa, miten se toimii.
    • Hellu
      5 vuotta sitten
      Hei Miksei videolla näytetty kumoamista, minusta se olisi aika olennainen osa tämän kakun valmistusta.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Hellu, valitettavasti videoilla joudutaan välillä jättämään osa työvaiheista pois. Välitän palautteesi tiedoksi eteenpäin.
    • paavola
      6 vuotta sitten
      sairaan hyvää
    • Tanj
      6 vuotta sitten
      Millä voisin korvata täytteeseen tulevan Maitzenan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Hei Tanj, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaan. Maizenan voi halutessan kokeilla korvata esim. perunajauhoilla.
    • Paljon leiponut
      6 vuotta sitten
      Keksipohja ei pysynyt rengasvuoan reunoilla ollenkaan. Ei tarttunut vuokaan ollenkaan, jäi käsiin kiinni. Kokeilin kahteen eri vuokaan turhaan. Lopulta päätin laittaa irtopohjavuokaan pohjan ja täytteen siihen päälle. Paistoaika oli sama ja uunin lämpötila. Maistui ihan hyvältä kuitenkin. En ymmärrä miten pohjan saa pysymään reunoilla.
    • anni
      6 vuotta sitten
      Ei ollut toimiva resepti. Keksipohja juuttui vuoan pohjaan ja kumotessa ainoastaan 1/3 kakkua lösähti vuoasta pois. Täyte jäi myös löysäksi. Ehkä annoin olla liian vähän aikaa uunissa (tunnin oli), mutta toisaalta pinta tummui jo. Valitettavasti roskiin meni.
    • Muse
      6 vuotta sitten
      Minulle on aina epäselvää, kun ohjeessa on paisto ala- tai ylätasolla. Säädetäänkö uuni myös niille tasoille vai keskitasolla? Jospa nyt selviää tämäkin minulle :)
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Muse, kiitos kysymyksestäsi. Jos ohjeessa ei erikseen neuvota säätämään uunia ala- tai ylälämmölle, säädetään uuni tavallisesti paistolle ja tuote vain laitetaan paistumaan ilmoitetulle korkeudelle. Esimerkiksi tässä ohjeessa uuni siis lämmitetään tavallisesti 175 asteeseen ja kakku asetetaan uuniin paistumaan alimmalle tasolle.
    • Teija
      6 vuotta sitten
      Voiko tämän pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Teija, kakun voi kyllä pakastaa, mutta sen rakenne saattaa jonkin verran kärsiä pakastuksen aikana.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Tumpelo -65, pahoittelut, että resepti on ollut epäselvä. Reseptissä tarkoitetaan, että kakku saa vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli ennen kumoamista.
    • Tumpelo -65
      6 vuotta sitten
      Ohjeen kohdat 3 ja 4 ovat hiukan ristiriidassa. 3 :Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin. 4: Anna kakun vetäytyä...Kumoa kakku vasta täysin jäähtyneenä...Sehän on ollut jo jääkaapissa! Vai ymmärränkö jonkin kohdan väärin??
    • Nam
      6 vuotta sitten
      Voisiko tämän tehdä myös pyöreässä kakkuvuuassa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      nam, resepti on testattu rengasvuoalla. Pyöreässä kakkuvuoassa kakusta ei tule samanlaista ja myös raaka-ainesuhteet sekä kypsennysaika voivat olla erilaisia.
    • Leipoja 2016
      6 vuotta sitten
      Voiko upside down -juustokakun pakastaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Sara, Leipoja 2016 ja muut, kakun voi kyllä pakastaa, mutta sen rakenne saattaa jonkin verran kärsiä pakastuksen aikana.
    • Sara
      6 vuotta sitten
      Hei! Voiko tämän kakun myös pakastaa?
    • g
      6 vuotta sitten
      Hei! Millaisessa rengasvuoassa kakku on tehty? Miten saa piparkakkumurut myös pohjalle ei vaan pelkästään reunoille ja päälle?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Hei g, kakku on tehty 2 L rengasvuoassa. K-Koekeittiöllä testatussa ohjeessa piparkakkumurut on laitettu vain reunoille ja päälle.
    • leipoja
      6 vuotta sitten
      mahtuuko 1,8 l vuokaan?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Leipoja, reseptikokeilumme perusteella 2 litran vuoka ei täyty aivan piripintaan, joten myös 1,8 litran vuoka voi riittää. Varmuuden vuoksi kannattaa asettaa vuoan alle leivinpaperi, ettei juustokakkumassa vaan pääse sotkemaan uunia.