Vegaaninen glögijuustokakku
Glögijuustokakku on monille se joulun hittikakku. Nyt siitä pääsevät nauttimaan kaikki, sillä tämä versio on vegaaninen.
12 viipalettayli 60 min
Ainekset
12 viipaletta
Pohja
- 2pkt(à 128 g)Pirkka gluteenittomia appelsiini-kaakaotäytekeksejä
- 100gleivontamargariinia
Täyte
- 2rs(à 150 g)Oatly påMackan maustamatonta levitettä
- 1 1/2dltomusokeria
- 1tlkanelia
- 1/2tlinkivääriä
- 4mandariinia
- 1tlk(2 1/2 dl)Fazer Aito kauravispiä
- 2psDr. Oetker vegegeliä
Kiille
- 2dlglögitiivistettä
- 1dlvettä
- 1psDr. Oetker vegegeliä
Koristeeksi
- 3kanelitankoa
- 3tähtianista
- (mandariinin kuorisuikaleita)
Valmistus
yli 60 min- Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Voitele vuoan reunat kevyesti rypsiöljyllä.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
- Vatkaa kauravispi vaahdoksi.
- Laita levitteet kulhoon. Sekoita joukkoon tomusokeri, kaneli ja inkivääri. Pese yksi mandariini huolellisesti ja raasta sen kuori kulhoon.
- Purista mandariineista mehu. Mehua tulisi olla 2 dl. Laita mehu kattilaan ja lisää vegegelit sekoittaen. Kuumenna, kunnes seos saostuu ja väri muuttuu kirkkaammaksi.
- Sekoita vegel-mehuseos heti levitteen joukkoon. Ole rivakka, sillä vegegel jähmettyy nopeasti. Kääntele lopuksi joukkoon kauravaahto.
- Kaavi täyte vuokaan. Tasoita kakun pinta lusikalla ja siisti vuoan reunat tarvittaessa. Peitä vuoka foliolla ja nosta jääkaappiin. Anna jähmettyä 3-4 tuntia.
- Laita pieneen kattilaan glögitiiviste, vesi ja vegegel. Kuumenna, kunnes seos kirkastuu. Kiille on tässä vaiheessa hyvin löysä, nestemäinen.
- Valuta hieman jäähtynyt kiille lusikalla kakun pinnalle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin jähmettymään noin 2 tunniksi.
- Koristele kanelitangoilla ja tähtianiksilla, ja halutessasi mandariinin kuorella.
Tiesitkö että...
Huom! Käytä kiilteeseen glögitiivistettä, ei glögijuomaa. Tällöin kiilteen väri ja maku ovat vahvemmat.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Keliaakikko, kiitos huomiostasi, välitän palautteesi tiedoksi reseptin tekijöille.
Oatly kertoo nettisivuillaan tuotteidensa gluteenipitoisuudesta: "Oatly-tuotteet sisältävät vähemmän kuin 100 ppm (100 mg/kg per tuote) gluteenia vehnästä, ohrasta tai rukiista. Se on rinnastettavissa tuotteisiin, joihin saa merkitä ”Erittäin alhainen gluteenipitoisuus” ja jotka saavat sisältää korkeintaan 100 ppm gluteenia. Takaamme saman raja-arvon kaikille valikoimamme tuotteille. Tuotteet, joihin on merkitty ”gluteeniton”, saavat sisältää korkeintaan 20 ppm gluteenia, ja aivan niin alhainen ei gluteenipitoisuus Oatlyn tuotteissa ole." Påmackan ei siis ole gluteenitonta.
Kakkuun tuli tosi hyvä rakenne, loistava resepti!