Appelsiinijuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Raikas appelsiinijuustokakku viimeistellään kauniilla appelsiinikiilteellä ja makeilla kandeeratuilla appelsiininkuorilla. Tämä kakku on uusi suosikkisi!
Ainekset
12 annosta
1 pkt (260 g) | tai |
100 g | voita tai |
Täyte | |
---|---|
6 | liivatelehteä tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1–2 (1 1/2 rkl) | appelsiinin kuori raastettuna tai |
2 tl | tai |
1/2 dl | appelsiininmehua tai |
Kiille | |
2–3 (2 1/2 dl) | appelsiinin mehu tai |
3 | liivatelehteä tai |
2 rkl | sokeria tai |
Kandeeratut appelsiininkuoret | |
1 | appelsiinin kuori tai |
1 1/2 dl | vettä tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 324 kJ / 316 kcal |
Rasva | 19,3 g |
josta tyydyttynyttä | 12,2 g |
Hiilihydraatit | 31,6 g |
josta sokereita | 26,7 g |
Proteiini | 3,6 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Valmista ensin kandeeratut appelsiininkuoret. Pese appelsiini huolellisesti. Kuori terävällä kuorimaveitsellä appelsiinin oranssista kuoriosasta suikaleita ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi nauhoiksi.
Pane appelsiininkuoret kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kaksi minuuttia. Valuta appelsiininkuoret. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä kunnes sokeri sulaa. Lisää appelsiininkuoret ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 30 minuuttia.
Nosta appelsiininkuoret pois sokeriliemestä ja levitä kuivumaan erilleen toisistaan leivinpaperin päälle.
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
Pane täytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Pese appelsiinit huolellisesti. Raasta appelsiineista kuori (1 1/2 rkl) ja purista 1/2 dl mehua. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita keskenään notkistettu tuorejuusto, jogurtti, sokerit ja appelsiininkuoriraaste. Kiehauta appelsiininmehu (1/2 dl) mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos täytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Purista appelsiineista 2 1/2 dl mehua. Kuumenna appelsiininmehu kiehuvaksi mikrossa tai pienessä kattilassa. Sekoita puristellut liivatelehdet kuumaan mehuun. Sekoita sokeri joukkoon. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Levitä jäähtynyt kiille varovasti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kandeeratuilla appelsiininkuorilla.
Vinkki! Voit koristella kakun kandeerattujen appelsiininkuorten sijaan myös appelsiiniviipaleilla tai marjoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Elise kandisokerikeksi 260 gHinta 2,59/kpl9,96/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositonHinta 1,45/kpl7,25/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Appelsiini luomuHinta n. 1,07/kpl4,29/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- LU Cafe au Lu Bastogne Duo 260gHinta 2,99/kpl11,50/kg
- Lotus biscoff keksi 250gHinta 2,39/kpl9,56/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamatonHinta 3,49/kpl11,63/kg
- K-Menu maustamaton tuorejuusto 300gHinta 1,89/kpl6,30/kg
- Arla Lempi turkkilainen 10% jogurtti 150g laktoositonHinta 0,99/kpl6,60/kg
- Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 1,85/kpl4,63/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka Luomu appelsiiniHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,80/kpl2,95/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(178 arviota)
- yli 60 min3,6(96 arviota)
- yli 60 min3,8(59 arviota)
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- yli 60 min4,2(38 arviota)
- yli 60 min4,0(56 arviota)
- yli 60 min4,5(257 arviota)
- yli 60 min4,0(507 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (171 arviota)
- Emilii1 kuukausi sittenMeidän perheen ja ystävien lempijuustokakku! Raastoin hieman kuorta myös päälliseen, kandeerattujen kuorien tilalle marja-asetelma ;-)
- SofTan3 kuukautta sittenTodella maukas ilman noita kuoriakin päällä. Tekee kauppansa pöydässä paremmin kuin mangojuustokakku. Ihanan raikas.
- Öö10 kuukautta sittenTein Pirkka appelsiinimehusta. Ilman appelsiineja ja kuoria. Katotaan mitä tullee.
- Kotileipuri11 kuukautta sittenEdelliseen kommenttiini liittyen: kakkua kannattaa tehdä. Kandeeratutuista kuorista ei väliä, ne eivät vaikuta itse kakun makuun ja ovat sitä paitsi aikaa vievä juttu.
- Kotileipuri11 kuukautta sittenHyvä resepti. Olen tehnyt tätä nyt kun appelsiinit ovat parhaimmillaan. Päälle en ole kandeerannut kuoria, olen koristellut muuten. Kannattaa tehdä!
- Tarkkana1 vuosi sittenK-ruokasovelluksen ainesluettelosta puuttuu TAI-sana kekseistä. Nettireseptissä lukee 260g Pirkka kandisokerikeksejä tai 260g Bastogne-keksejä
- J1 vuosi sittenIhanan raikas
- Sanna1 vuosi sittenTehty pienin epäilyksin ilman appelsiinin kuoria. Herkullinen kakku! Appelsiini maistuu miedon ihanasti. Suosittelen.
- dan1 vuosi sittenkakkulla ei ole kiillettä.... sillä on kokonainen meri päällä... ihan hyvä mutta aika kirpeä maku.