AppelsiinijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Appelsiinijuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Raikkaan appelsiininen juustokakku koristellaan kandeeratuilla appelsiinin kuorilla. Reilun kokoisesta kakusta riittää tarjottavaa useammallekin vieraalle.

    Ainekset

    12 annosta
    1 pkt (260 g)
     
    tai
    100 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    6
     
    liivatelehteä
    tai
    2 tlk (à 2 dl)
     
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    1 prk (200 g)
     
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1–2 (1 1/2 rkl)
     
    appelsiinin kuori raastettuna
    tai
    2 tl
     
    tai
    1/2 dl
     
    appelsiininmehua
    tai

    Kiille

    2–3 (2 1/2 dl)
     
    appelsiinin mehu
    tai
    3
     
    liivatelehteä
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai

    Kandeeratut appelsiininkuoret

    1
     
    appelsiinin kuori
    tai
    1 1/2 dl
     
    vettä
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 324 kJ / 316 kcal
    Rasva
    19,3 g
    josta tyydyttynyttä
    12,2 g
    Hiilihydraatit
    31,6 g
    josta sokereita
    26,7 g
    Proteiini
    3,6 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista ensin kandeeratut appelsiininkuoret. Pese appelsiini huolellisesti. Kuori terävällä kuorimaveitsellä appelsiinin oranssista kuoriosasta suikaleita ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi nauhoiksi.

    Pane appelsiininkuoret kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kaksi minuuttia. Valuta appelsiininkuoret. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä kunnes sokeri sulaa. Lisää appelsiininkuoret ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 30 minuuttia.

    Nosta appelsiininkuoret pois sokeriliemestä ja levitä kuivumaan erilleen toisistaan leivinpaperin päälle.

    Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.

    Pane täytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Pese appelsiinit huolellisesti. Raasta appelsiineista kuori (1 1/2 rkl) ja purista 1/2 dl mehua. Vatkaa kerma vaahdoksi.

    Sekoita keskenään notkistettu tuorejuusto, jogurtti, sokerit ja appelsiininkuoriraaste. Kiehauta appelsiininmehu (1/2 dl) mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos täytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

    Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Purista appelsiineista 2 1/2 dl mehua. Kuumenna appelsiininmehu kiehuvaksi mikrossa tai pienessä kattilassa. Sekoita puristellut liivatelehdet kuumaan mehuun. Sekoita sokeri joukkoon. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Levitä jäähtynyt kiille varovasti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

    Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kandeeratuilla appelsiininkuorilla.

    Vinkki! Voit koristella kakun kandeerattujen appelsiininkuorten sijaan myös appelsiiniviipaleilla tai marjoilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Elise kandisokerikeksi 260 g
      Hinta 2,59/kpl
      9,96/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Lotus biscoff keksi 250g
      Hinta 1,95/kpl
      7,80/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,45/kpl
      85,29/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 2,19/kpl
      8,76/l
    • Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
      Hinta 3,49/kpl
      11,63/kg
    • K-Menu maustamaton tuorejuusto 300g
      Hinta 1,89/kpl
      6,30/kg
    • Arla Lempi turkkilainen 10% jogurtti 150g laktoositon
      Hinta 0,99/kpl
      6,60/kg
    • Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositon
      Hinta 1,85/kpl
      4,63/kg
    • Plussa-etu
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,89/2 kpl
      1,45/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (1,55/kg)
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (163 arviota)

    • Öö
      3 kuukautta sitten
      Tein Pirkka appelsiinimehusta. Ilman appelsiineja ja kuoria. Katotaan mitä tullee.
    • Kotileipuri
      5 kuukautta sitten
      Edelliseen kommenttiini liittyen: kakkua kannattaa tehdä. Kandeeratutuista kuorista ei väliä, ne eivät vaikuta itse kakun makuun ja ovat sitä paitsi aikaa vievä juttu.
    • Kotileipuri
      5 kuukautta sitten
      Hyvä resepti. Olen tehnyt tätä nyt kun appelsiinit ovat parhaimmillaan. Päälle en ole kandeerannut kuoria, olen koristellut muuten. Kannattaa tehdä!
    • Tarkkana
      6 kuukautta sitten
      K-ruokasovelluksen ainesluettelosta puuttuu TAI-sana kekseistä. Nettireseptissä lukee 260g Pirkka kandisokerikeksejä tai 260g Bastogne-keksejä
    • J
      7 kuukautta sitten
      Ihanan raikas
    • Sanna
      7 kuukautta sitten
      Tehty pienin epäilyksin ilman appelsiinin kuoria. Herkullinen kakku! Appelsiini maistuu miedon ihanasti. Suosittelen.
    • dan
      8 kuukautta sitten
      kakkulla ei ole kiillettä.... sillä on kokonainen meri päällä... ihan hyvä mutta aika kirpeä maku.
    • Kaisa
      1 vuosi sitten
      Oikein makkaukkaan tuntuisia kakkuja!
    • Anni
      3 vuotta sitten
      Oli hyvä ja kaunis kakku, pidimme myös appelsiininkuorista!
    • prinsessa
      3 vuotta sitten
      Tosi keväinen. Maistui hyvälle ja onnistui hyvin! Appelsiinin kuoret olisi voinut jättää pois, mutta muuten se oli hyvä!