Appelsiinijuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 pkt (260 g) 1 pkt (260 g) | tai tai |
100 g | voita tai |
Täyte | |
---|---|
6 | liivatelehteä tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
1–2 (1 1/2 rkl) | appelsiinin kuori raastettuna tai |
2 tl | tai |
1/2 dl | appelsiininmehua tai |
Kiille | |
2–3 (2 1/2 dl) | appelsiinin mehu tai |
3 | liivatelehteä tai |
2 rkl | sokeria tai |
Kandeeratut appelsiininkuoret | |
1 | appelsiinin kuori tai |
1 1/2 dl | vettä tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 342 kJ / 322 kcal |
Rasva | 19,7 g |
josta tyydyttynyttä | 12,6 g |
Hiilihydraatit | 31,7 g |
josta sokereita | 27,2 g |
Proteiini | 3,7 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Valmista ensin kandeeratut appelsiininkuoret. Pese appelsiini huolellisesti. Kuori terävällä kuorimaveitsellä appelsiinin oranssista kuoriosasta suikaleita ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi nauhoiksi.
Pane appelsiininkuoret kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kaksi minuuttia. Valuta appelsiininkuoret. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä kunnes sokeri sulaa. Lisää appelsiininkuoret ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 30 minuuttia.
Nosta appelsiininkuoret pois sokeriliemestä ja levitä kuivumaan erilleen toisistaan leivinpaperin päälle.
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
Pane täytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Pese appelsiinit huolellisesti. Raasta appelsiineista kuori (1 1/2 rkl) ja purista 1/2 dl mehua. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita keskenään notkistettu tuorejuusto, jogurtti, sokerit ja appelsiininkuoriraaste. Kiehauta appelsiininmehu (1/2 dl) mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos täytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Purista appelsiineista 2 1/2 dl mehua. Kuumenna appelsiininmehu kiehuvaksi mikrossa tai pienessä kattilassa. Sekoita puristellut liivatelehdet kuumaan mehuun. Sekoita sokeri joukkoon. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Levitä jäähtynyt kiille varovasti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kandeeratuilla appelsiininkuorilla.
Vinkki! Voit koristella kakun kandeerattujen appelsiininkuorten sijaan myös appelsiiniviipaleilla tai marjoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Meira liivatelehti 20g pussiHinta 1,39/kpl69,50/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositonHinta 1,39/kpl6,95/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka appelsiiniHinta n. 0,21/kpl0,79/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,21/kpl0,79/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Plussa-etu −20 %Valio palavoi 500g normaalisuolainenPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kplEnintään 2 kpl/asiakas5,98/kgIlman Plussa-korttia 3,75/kpl
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka Elise kandisokerikeksi 260 gHinta 2,59/kpl9,96/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka turkkilainen jogurtti 1kg laktoositonHinta 4,49/kpl4,49/kg
- Valio Hyvä suomalainen Arki turkkilainen jogurtti 400g laktoositonHinta 1,85/kpl4,63/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,45/kpl28,82/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(66 arviota)
- yli 60 min4,5(20 arviota)
- yli 60 min4,0(113 arviota)
- yli 60 min3,5(51 arviota)
- yli 60 min4,0(877 arviota)
- yli 60 min3,6(78 arviota)
- yli 60 min4,5(168 arviota)
- yli 60 min3,9(51 arviota)
Arvostele resepti
- Kaisa3 kuukautta sittenOikein makkaukkaan tuntuisia kakkuja!
- Anni2 vuotta sittenOli hyvä ja kaunis kakku, pidimme myös appelsiininkuorista!
- prinsessa2 vuotta sittenTosi keväinen. Maistui hyvälle ja onnistui hyvin! Appelsiinin kuoret olisi voinut jättää pois, mutta muuten se oli hyvä!