Appelsiinijuustokakku
Raikkaan appelsiininen juustokakku koristellaan kandeeratuilla appelsiinin kuorilla. Reilun kokoisesta kakusta riittää tarjottavaa useammallekin vieraalle. Noin 1,00€/annos.*
12 annostayli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 1pkt(260 g)Pirkka Elise kandisokerikeksejä tai
- 1pkt(260 g)Bastogne-keksejä
- 100gvoita
Täyte
- 6liivatelehteä
- 2tlk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 1 1/2dlsokeria
- 1-2(1 1/2 rkl)appelsiinin kuori raastettuna
- 1/2dlappelsiininmehua
Kiille
- 2-3(2 1/2 dl)appelsiinin mehu
- 3liivatelehteä
- 2rklsokeria
Kandeeratut appelsiininkuoret
- 1appelsiinin kuori
- 1 1/2dlvettä
- 1 1/2dlsokeria
Valmistus
yli 60 min- Valmista ensin kandeeratut appelsiininkuoret. Pese appelsiini huolellisesti. Kuori terävällä kuorimaveitsellä appelsiinin oranssista kuoriosasta suikaleita ja leikkaa ne veitsellä ohuiksi nauhoiksi.
- Pane appelsiininkuoret kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kaksi minuuttia. Valuta appelsiininkuoret. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Keitä kunnes sokeri sulaa. Lisää appelsiininkuoret ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 30 minuuttia.
- Nosta appelsiininkuoret pois sokeriliemestä ja levitä kuivumaan erilleen toisistaan leivinpaperin päälle.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle.
- Pane täytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Pese appelsiinit huolellisesti. Raasta appelsiineista kuori (1 1/2 rkl) ja purista 1/2 dl mehua. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita keskenään notkistettu tuorejuusto, jogurtti, sokerit ja appelsiininkuoriraaste. Kiehauta appelsiininmehu (1/2 dl) mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita tasaiseksi. Lisää liivate-mehuseos täytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.
- Pane kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi. Purista appelsiineista 2 1/2 dl mehua. Kuumenna appelsiininmehu kiehuvaksi mikrossa tai pienessä kattilassa. Sekoita puristellut liivatelehdet kuumaan mehuun. Sekoita sokeri joukkoon. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Levitä jäähtynyt kiille varovasti kakun pinnalle. Siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
- Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kandeeratuilla appelsiininkuorilla.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit koristella kakun kandeerattujen appelsiininkuorten sijaan myös appelsiiniviipaleilla tai marjoilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Oli hyvä ja kaunis kakku, pidimme myös appelsiininkuorista!
Tosi keväinen. Maistui hyvälle ja onnistui hyvin! Appelsiinin kuoret olisi voinut jättää pois, mutta muuten se oli hyvä!