KahvijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kahvijuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
Pilven pehmä maitokahvin makuinen kahvikakku saa makunsa kahvisiirapista ja pikakahvijauheesta. Muutaman raaka-aineen hyydytettävä kakku on helppo valmistaa.
  • Laktoositon

Ainekset

12 annosta

Kahvisiirappi

2 1/2 dl
 
sokeria
tai
2 dl
 
vettä
tai
4 rkl
 
Pirkka pikakahvijauhetta
tai

Pohja

1 pkt (260 g)
 
tai
100 g
 
voita
tai

Täyte

4
 
liivatelehteä
tai
4 rs (á 180 g)
 
tai
3/4 dl
 
tomusokeria
tai
1/2 dl
 
tai
1 rkl
 
tai
2 tlk (à 2 dl)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 347 kJ / 322 kcal
Rasva
21,5 g
josta tyydyttynyttä
13,9 g
Hiilihydraatit
28,1 g
josta sokereita
22,7 g
Proteiini
4 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Mittaa kahvisiirapin ainekset kattilaan ja keitä matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes siirappi alkaa hieman paksuuntua. Siirappi jähmettyy vielä jäähtyessään. Jäähdytä huoneenlämmössä.

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.

Anna liivatelehtien liota runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Mittaa pieneen kattilaan 2 rkl kahvisiirappia ja kuumenna. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan siirappiin. Pidä kattila lieden reunalla odottamassa.

Kaavi tuorejuustot kulhoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja pikakahvijauhe. Lisää 1 dl kahvisiirappia.

Vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimen pienintä tehoa käyttäen. Lisää kermat tuorejuuston joukkoon ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes seos on paksua.

Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kahvivaahdon joukkoon ja sekoita.

Kaavi täyte vuokaan ja levitä tasaisesti. Tee lusikalla kakun pintaan aaltomaisia kuvioita. Peitä foliolla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi tai yön yli.

Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Valuta pinnalle kahvisiirappia ja tarjoa loput siirapista kakun kanssa.

Täyte valmistuu yhdessä kulhossa, sillä kermaa ei tarvitse erikseen vaahdottaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka pikakahvi 100g pussi RFA
    Hinta 3,09/kpl
    30,90/kg
  • Pirkka Elise kandisokerikeksi 260 g
    Hinta 2,59/kpl
    9,96/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/kg
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Hinta 1,39/kpl
    69,50/kg
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,89/kpl
    5,78/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Hinta 1,99/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Kulta Katriina Pikakahvi RFA 100g
    Hinta 3,99/kpl
    39,90/kg
  • Nescafé Brasero 100g pikakahvi
    Hinta 2,99/kpl
    29,90/kg
  • Lotus biscoff keksi 250g
    Hinta 2,29/kpl
    9,16/kg
  • LU Bastogne kandisokerikeksi 200g
    Hinta 2,69/kpl
    13,45/kg
  • Oivariini 400g normaalisuolainen
    Hinta 3,29/kpl
    8,23/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
    Hinta 2,89/kpl
    152,11/kg
  • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    Hinta 2,35/kpl
    138,24/kg
  • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
    Hinta 2,25/kpl
    11,25/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    Hinta 2,55/kpl
    12,75/kg
  • Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,75/kpl
    3,50/kg
  • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/kg
  • Fazer kaakaojauhe 200g
    Hinta 3,09/kpl
    15,45/kg
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (86 arviota)

  • Unnukka
    11 kuukautta sitten
    Toivoisin, että nykyään tehtäis reseptit ILMAN LIIVATELEHTIÄ!
  • K-Kuluttajapalvelu
    11 kuukautta sitten
    Unnukka, kiitos palautteestasi. Palautteesi välittyy reseptien tekijöille. Halutessaan ohjeesta voi muokata liivatteettoman esimerkiksi mukailemalla tätä vegaanisen juustokakun ohjetta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-juustokakku
  • Liisa taas
    11 kuukautta sitten
    Kahvisiirappi kannattaa keittämisen jälkeen siivilöidä toiseen astiaan jäähtymään! Ekan kerran kun tein tämän kakun en siivilöinyt, ja siirapista tuli kokkareista jäähdyttyään. Nyt siivilöin ja siirappi on juoksevaa ja sileää. Ps. Itse suosin tuorejuustoista Philadelphiaa.
  • Kaakao
    1 vuosi sitten
    Ei ollut kovin hyvää, liian raskas ja makea. Maistui enemmän kaakaolta, kahvia en maistanut ollenkaan. Lisäksi siirappi kovettui jäähtyessään aivan kovaksi kokkareiksi, joskin uudelleen osissa lämmitettäessä tuli hyväksi eikä enää kovettunut. Nätin näköinen kakku oli silti.
  • MariaO
    1 vuosi sitten
    Tuleeko ohjeeseen tosiaan neljä (!) rasiaa tuorejuustoa? Ja kaksi purkkia vispikermaa? Kuulostaa todella hurjalta määrältä ottaen huomioon, että liivatelehtiä ohjeessa on ainoastaan neljä. Mahtaako hyytyä näillä sekoitussuhteilla. Söin tätä äitini tekemänä ja hän laittoi kaksi 200 G rasiaa tuorejuustoa. Todella maukas kakku eikä yhtään liian tuorejuustoinen. Itse lisäisin vielä hieman appelsiinia raikastamaan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    MariaO, kahvijuustokakku on testattu K-koekeittiössä reseptissä ilmoitetuilla määrillä.
  • Pia
    1 vuosi sitten
    Ihanan tuntuinen resepti, mutta petyin lopputulokseen. Omituisen hapanta, lienee Pirkka tuorejuuston ansiota. 😜
  • Katja
    1 vuosi sitten
    Raikas, sopivan kahvin makuinen, ei liian makea. Vähensin kahvisiirapista sokeria 1/2 dl ohjeeseen verrattuna.
  • Ulla
    1 vuosi sitten
    Kahvin maku peittyi tuorejuuston happaman maun alle. Laitoin tomusokeria enemmän kuin ohjeessa, silti maistui turhan juustoiselta.
  • Liisa
    1 vuosi sitten
    Tämäpä olikin hyvä resepti, kakusta tuli todella hyvää! Henkilötkin, jotka eivät juo kahvia, kehuivat kakkua. Ei siis ole liian vahvasti kahvinen. Itse vatkasin joukkoon vielä ihan lopuksi 50g sulatettua tummaa suklaata ja oli mielestäni hyvä lisä, varmaan myös vähän tukevoitti kakkumassaa eikä siitä siltikään tullut yhtään liian kiinteää vaan juuri sopiva, ainakin syöjien mielestä.
  • Pirkka
    1 vuosi sitten
    Olisi mukavaa jos resepteistä poistettaisiin "Pirkka"merkki, hankaloittaa reseptien lukua