Kahvijuustokakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Laktoositon
Ainekset
Kahvisiirappi | |
---|---|
2 1/2 dl | sokeria tai |
2 dl | vettä tai |
4 rkl | Pirkka pikakahvijauhetta tai |
Pohja | |
1 pkt (260 g) | tai |
100 g | voita tai |
Täyte | |
4 | liivatelehteä tai |
4 rs (á 180 g) | tai |
3/4 dl | tomusokeria tai |
1/2 dl | tai |
1 rkl | tai |
2 tlk (à 2 dl) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 347 kJ / 322 kcal |
Rasva | 21,5 g |
josta tyydyttynyttä | 13,9 g |
Hiilihydraatit | 28,1 g |
josta sokereita | 22,7 g |
Proteiini | 4 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Mittaa kahvisiirapin ainekset kattilaan ja keitä matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes siirappi alkaa hieman paksuuntua. Siirappi jähmettyy vielä jäähtyessään. Jäähdytä huoneenlämmössä.
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Anna liivatelehtien liota runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Mittaa pieneen kattilaan 2 rkl kahvisiirappia ja kuumenna. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan siirappiin. Pidä kattila lieden reunalla odottamassa.
Kaavi tuorejuustot kulhoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja pikakahvijauhe. Lisää 1 dl kahvisiirappia.
Vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimen pienintä tehoa käyttäen. Lisää kermat tuorejuuston joukkoon ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes seos on paksua.
Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kahvivaahdon joukkoon ja sekoita.
Kaavi täyte vuokaan ja levitä tasaisesti. Tee lusikalla kakun pintaan aaltomaisia kuvioita. Peitä foliolla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Valuta pinnalle kahvisiirappia ja tarjoa loput siirapista kakun kanssa.
Täyte valmistuu yhdessä kulhossa, sillä kermaa ei tarvitse erikseen vaahdottaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Kulta Katriina Pikakahvi RFA 100gHinta 4,75/kpl47,50/kg
- Pirkka Elise kandisokerikeksi 260 gHinta 2,59/kpl9,96/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,89/kpl5,78/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Pirkka pikakahvi 100g pussi RFAHinta 2,99/kpl29,90/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Nescafé Brasero 100g pikakahviHinta 3,29/kpl32,90/kg
- Nescafé Original 100gHinta 3,89/kpl38,90/kg
- LU Cafe au Lu Bastogne Duo 260gHinta 2,99/kpl11,50/kg
- Lotus biscoff keksi 250gHinta 2,39/kpl9,56/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamatonHinta 3,49/kpl11,63/kg
- K-Menu maustamaton tuorejuusto 300gHinta 1,89/kpl6,30/kg
- Dansukker Tomusokeri 500gHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 3,89/kpl31,12/kg
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,19/kpl8,76/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(122 arviota)
- yli 60 min4,0(68 arviota)
- yli 60 min4,5(177 arviota)
- yli 60 min4,6(98 arviota)
- yli 60 min3,9(51 arviota)
- yli 60 min3,9(152 arviota)
- yli 60 min4,6(555 arviota)
- yli 60 min4,0(241 arviota)
Arvostele resepti
- Pirjo15 tuntia sittenPitää huomioida, että siirappi jähmettyy hyvin nopeasti vaikeasti käsiteltäväksi.
- herkkusuu6 päivää sittenHei! Ihana näköinen kakku, on pakko kokeilla, kunhan saan ainekset ostettua
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenUnnukka, kiitos palautteestasi. Palautteesi välittyy reseptien tekijöille. Halutessaan ohjeesta voi muokata liivatteettoman esimerkiksi mukailemalla tätä vegaanisen juustokakun ohjetta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vegaaninen-juustokakku
- Unnukka1 vuosi sittenToivoisin, että nykyään tehtäis reseptit ILMAN LIIVATELEHTIÄ!
- Liisa taas1 vuosi sittenKahvisiirappi kannattaa keittämisen jälkeen siivilöidä toiseen astiaan jäähtymään! Ekan kerran kun tein tämän kakun en siivilöinyt, ja siirapista tuli kokkareista jäähdyttyään. Nyt siivilöin ja siirappi on juoksevaa ja sileää. Ps. Itse suosin tuorejuustoista Philadelphiaa.
- Kaakao1 vuosi sittenEi ollut kovin hyvää, liian raskas ja makea. Maistui enemmän kaakaolta, kahvia en maistanut ollenkaan. Lisäksi siirappi kovettui jäähtyessään aivan kovaksi kokkareiksi, joskin uudelleen osissa lämmitettäessä tuli hyväksi eikä enää kovettunut. Nätin näköinen kakku oli silti.
- MariaO1 vuosi sittenTuleeko ohjeeseen tosiaan neljä (!) rasiaa tuorejuustoa? Ja kaksi purkkia vispikermaa? Kuulostaa todella hurjalta määrältä ottaen huomioon, että liivatelehtiä ohjeessa on ainoastaan neljä. Mahtaako hyytyä näillä sekoitussuhteilla. Söin tätä äitini tekemänä ja hän laittoi kaksi 200 G rasiaa tuorejuustoa. Todella maukas kakku eikä yhtään liian tuorejuustoinen. Itse lisäisin vielä hieman appelsiinia raikastamaan.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenMariaO, kahvijuustokakku on testattu K-koekeittiössä reseptissä ilmoitetuilla määrillä.
- Pia1 vuosi sittenIhanan tuntuinen resepti, mutta petyin lopputulokseen. Omituisen hapanta, lienee Pirkka tuorejuuston ansiota. 😜
- Katja2 vuotta sittenRaikas, sopivan kahvin makuinen, ei liian makea. Vähensin kahvisiirapista sokeria 1/2 dl ohjeeseen verrattuna.
- Ulla2 vuotta sittenKahvin maku peittyi tuorejuuston happaman maun alle. Laitoin tomusokeria enemmän kuin ohjeessa, silti maistui turhan juustoiselta.
- Liisa2 vuotta sittenTämäpä olikin hyvä resepti, kakusta tuli todella hyvää! Henkilötkin, jotka eivät juo kahvia, kehuivat kakkua. Ei siis ole liian vahvasti kahvinen. Itse vatkasin joukkoon vielä ihan lopuksi 50g sulatettua tummaa suklaata ja oli mielestäni hyvä lisä, varmaan myös vähän tukevoitti kakkumassaa eikä siitä siltikään tullut yhtään liian kiinteää vaan juuri sopiva, ainakin syöjien mielestä.
- Pirkka2 vuotta sittenOlisi mukavaa jos resepteistä poistettaisiin "Pirkka"merkki, hankaloittaa reseptien lukua