Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
KahvijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kahvijuustokakku

Pilven pehmä maitokahvin makuinen kahvikakku saa makunsa kahvisiirapista ja pikakahvijauheesta. Muutaman raaka-aineen hyydytettävä kakku on helppo valmistaa. Noin 1,25€/annos.*

Ainekset

12 annosta

    Kahvisiirappi

      • 2 1/2dlsokeria
      • 2dlvettä
      • 4rklPirkka pikakahvijauhetta

    Pohja

    Täyte

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Mittaa kahvisiirapin ainekset kattilaan ja keitä matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes siirappi alkaa hieman paksuuntua. Siirappi jähmettyy vielä jäähtyessään. Jäähdytä huoneenlämmössä.
    2. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
    3. Anna liivatelehtien liota runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Mittaa pieneen kattilaan 2 rkl kahvisiirappia ja kuumenna. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota ne kuumaan siirappiin. Pidä kattila lieden reunalla odottamassa.
    4. Kaavi tuorejuustot kulhoon. Siivilöi joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja pikakahvijauhe. Lisää 1 dl kahvisiirappia.
    5. Vatkaa seos tasaiseksi sähkövatkaimen pienintä tehoa käyttäen. Lisää kermat tuorejuuston joukkoon ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes seos on paksua.
    6. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos kahvivaahdon joukkoon ja sekoita.
    7. Kaavi täyte vuokaan ja levitä tasaisesti. Tee lusikalla kakun pintaan aaltomaisia kuvioita. Peitä foliolla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 8 tunniksi tai yön yli.
    8. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille. Valuta pinnalle kahvisiirappia ja tarjoa loput siirapista kakun kanssa.

    Tiesitkö että...

    Täyte valmistuu yhdessä kulhossa, sillä kermaa ei tarvitse erikseen vaahdottaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

    Kategoriat

    Kommentoi

    Arvosana reseptille38 arvostelua
    • KatjaEilen

      Raikas, sopivan kahvin makuinen, ei liian makea. Vähensin kahvisiirapista sokeria 1/2 dl ohjeeseen verrattuna.

    • Ulla22.11.2022

      Kahvin maku peittyi tuorejuuston happaman maun alle. Laitoin tomusokeria enemmän kuin ohjeessa, silti maistui turhan juustoiselta.

    • Liisa14.11.2022

      Tämäpä olikin hyvä resepti, kakusta tuli todella hyvää! Henkilötkin, jotka eivät juo kahvia, kehuivat kakkua. Ei siis ole liian vahvasti kahvinen. Itse vatkasin joukkoon vielä ihan lopuksi 50g sulatettua tummaa suklaata ja oli mielestäni hyvä lisä, varmaan myös vähän tukevoitti kakkumassaa eikä siitä siltikään tullut yhtään liian kiinteää vaan juuri sopiva, ainakin syöjien mielestä.

    • Pirkka3.11.2022

      Olisi mukavaa jos resepteistä poistettaisiin "Pirkka"merkki, hankaloittaa reseptien lukua