Mausteinen perunakakku
Peruna tuo perinteiseen kahvikakkuun mehevyyttä. Mausteinen perunakakku on maustettu vaniljalla, kanelilla ja kardemummalla.
20 annostayli 60 min276 kcal / 100 g
Ainekset
20 annosta
- 3kananmunaa
- 2dlsokeria
- 3(n. 200 g)Pirkka perunaa, keitettynä (vihreä pussi)
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlPirkka kanelia
- 2tlkardemummaa
- 2 1/2dlPirkka kaurahiutaleita
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen (tilavuus 1 l) kakkuvuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Raasta perunat. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja kardemumma.
- Lisää muna-sokerivaahtoon hyvin sekoittaen perunaraaste ja rasva. Kaada joukkoon kaurahiutaleet ja sekoita. Lisää jauhoseos sihdin läpi nopeasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kumoa melkein kokonaan jäähtynyt kakku vadille. Perunakakku on parhaimmillaan päivän parin päästä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per 100 g
- 276 kcal1 150 kJ
- Proteiinia 5,1 g
- Hiilihydraatteja35,1 g
- Rasvaa12,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi