• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Mausteinen perunakakku

Peruna tuo perinteiseen kahvikakkuun mehevyyttä. Mausteinen perunakakku on maustettu vaniljalla, kanelilla ja kardemummalla.
Mausteinen perunakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 276 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoinen (tilavuus 1 l) kakkuvuoka. Vaahdota munat ja sokeri. Raasta perunat. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, vanilliinisokeri, kaneli ja kardemumma.
  2. Lisää muna-sokerivaahtoon hyvin sekoittaen perunaraaste ja rasva. Kaada joukkoon kaurahiutaleet ja sekoita. Lisää jauhoseos sihdin läpi nopeasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kumoa melkein kokonaan jäähtynyt kakku vadille. Perunakakku on parhaimmillaan päivän parin päästä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 276 kcal1 150 kJ
  • Proteiinia5,1 g
  • Hiilihydraatteja35,1 g
  • Rasvaa12,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua