• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Raparperitosca, pellillinen

Toscapiirakka, jossa reilusti raikasta raparperia ihanan rapean toscan alla. Piirakka maistuu vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Raparperitosca, pellillinen
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 30 palaa
  • 30 - 60 min
  • 286 kcal / 100 g

Ainekset

n. 30 palaa

Pohjataikina

Tosca

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Ripottele päälle raparperinpalat. (Jos käytät pakastettuja raparpereja, sulata ja valuta raparperit hyvin). Paista piirakka 200 asteessa alimmalla tasolla 20 minuuttia.
  3. Valmista sillä aikaa tosca. Sulata kattilassa rasva, sekoita joukkoon sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta tosca. Levitä seos kuumana piirakan pinnalle. Paista edelleen noin 10 minuuttia toiseksi ylimmällä tasolla. Anna raparperitoscan hieman jäähtyä ennen paloittelua.

Tiesitkö että...

Vinkki! Raparperien tilalla voit käyttää happamia omenoita.

Ravintosisältö per 100 g

  • 286 kcal1 200 kJ
  • Proteiinia4,71 g
  • Hiilihydraatteja28,6 g
  • Rasvaa16,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille17