Raparperitosca, pellillinen
- Annosmäärän. 30 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Toscapiirakka, jossa reilusti raikasta raparperia ihanan rapean toscan alla. Piirakka maistuu vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ainekset
n. 30 palaa
Pohjataikina | |
---|---|
150 g | tai |
5 | kananmunaa tai |
3 dl | sokeria tai |
4 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 tl | tai |
2 tl | tai |
n. 1 1/2 l | raparperinpaloja tai |
Tosca | |
200 g | Pirkka leivontamargariinia tai |
2 dl | sokeria tai |
2 ps (200 g) | tai |
1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | maitoa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Huomasithan, että voit vaihenumeroa klikkaamalla merkitä työvaiheet tehdyksi.
Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Ripottele päälle raparperinpalat. (Jos käytät pakastettuja raparpereja, sulata ja valuta raparperit hyvin). Paista piirakka 200 asteessa alimmalla tasolla 20 minuuttia.
Valmista sillä aikaa tosca. Sulata kattilassa rasva, sekoita joukkoon sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta tosca. Levitä seos kuumana piirakan pinnalle. Paista edelleen noin 10 minuuttia toiseksi ylimmällä tasolla. Anna raparperitoscan hieman jäähtyä ennen paloittelua.
Vinkki! Raparperien tilalla voit käyttää happamia omenoita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(103 arvostelua)
- yli 60 min4,0(54 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(25 arvostelua)
- yli 60 min3,7(10 arvostelua)
- yli 60 min4,0(43 arvostelua)
- yli 60 min4,2(21 arvostelua)
- 30 - 60 min4,7(9 arvostelua)
- yli 60 min3,9(55 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (130 arvostelua)
- Tanja8 kuukautta sittenKohta 30-vuotta käytetty ohje eli täydellinen resepti 😅 alkuperäinen k-market printti edelleen käytössä. Hyvä, että ohje myös sähköisenä tallessa
- Milla8 kuukautta sittenTein tänään 1.7.kun sain ystävältäni raparperia. Hyvä resepti.
- Vipsukissa1 vuosi sittenKyllä oli hyvää
- Parasta raparperista3 vuotta sittenAivan taivaallista, en tee enää mitään muuta raparperipiirakkaa. Ohje on just eikä melkein.
- Täydellistä4 vuotta sittenAivan ihanaa piirakkaa ja se miten hyvin tuo raparperi sopii tähän mainiosti toscakuorrutteen kanssa on mitä mainiointa, kiitos k ruoka.
- Joku Tyttö4 vuotta sittenIhan Super Hyvää Oli!😋
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHei, ikävä kuulla. Uunin lämpötilat voivat vaihdella. Tästä syystä paistamista on hyvä tarkastella tietyn ajan välein.
- K-ruoka tykkää palaneesta piirakasta4 vuotta sittenPiirakkani paloi pohjasta 😣😨👿
- 56 vuotta sittenSuper hyvää!!! Kiitos.
- Jaana6 vuotta sittenHelppotekoinen ja näyttävä kahvi tai jälkiruokatarjottava.