Raparperitosca, pellillinenTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperitosca, pellillinen

  • Annosmäärän. 30 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
Toscapiirakka, jossa reilusti raikasta raparperia ihanan rapean toscan alla. Piirakka maistuu vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

    Ainekset

    n. 30 palaa

    Pohjataikina

    150 g
     
    tai
    5
     
    kananmunaa
    tai
    3 dl
     
    sokeria
    tai
    4 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 1/2 tl
     
    tai
    2 tl
     
    tai
    n. 1 1/2 l
     
    raparperinpaloja
    tai

    Tosca

    200 g
     
    Pirkka leivontamargariinia
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 ps (200 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 rkl
     
    maitoa
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 346 kJ / 323 kcal
    Rasva
    18,5 g
    josta tyydyttynyttä
    6,4 g
    Hiilihydraatit
    32,5 g
    josta sokereita
    21,4 g
    Proteiini
    5,3 g
    Suola
    0,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
    Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Ripottele päälle raparperinpalat. (Jos käytät pakastettuja raparpereja, sulata ja valuta raparperit hyvin). Paista piirakka 200 asteessa alimmalla tasolla 20 minuuttia.
    Valmista sillä aikaa tosca. Sulata kattilassa rasva, sekoita joukkoon sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta tosca. Levitä seos kuumana piirakan pinnalle. Paista edelleen noin 10 minuuttia toiseksi ylimmällä tasolla. Anna raparperitoscan hieman jäähtyä ennen paloittelua.
    Vinkki! Raparperien tilalla voit käyttää happamia omenoita.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 1,65/kpl
      3,30/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositon
      Hinta 3,99/kpl
      9,98/l
    • Pirkka mantelilastu 100g
      Hinta 1,69/kpl
      16,90/kg
    • Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositon
      Hinta 2,65/kpl
      5,30/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 1,15/kpl
      1,15/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Hinta 1,59/kpl
      9,94/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Meira Mantelilastu 140g
      Hinta 4,29/kpl
      30,64/kg
    • Sallinen Mantelilastu 70g
      Hinta 1,59/kpl
      22,71/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (160 arviota)

    • K-Kuluttajapalvelu
      6 kuukautta sitten
      Uris, valmistusohje löytyy sivulta aineksien vierestä.
    • Katri
      7 kuukautta sitten
      Ehdottomasti paras kaakku mitä oon koskaan tehnyt😋
    • Teetux
      1 vuosi sitten
      Kannattaa kokeilla pohjassa rypsiöljyä rasvan sijaan. Tulee taivaallisen pehmeä pohja!!
    • Tarja
      1 vuosi sitten
      Tein tämän sekoituksella kaapista löytyneitä gluteenittomia jauhoja, hyvää tuli!
    • Päivi
      1 vuosi sitten
      Kohta hakemaan aineet ja sitten teen. Varmasti hyvää ei epäilystäkään.😋
    • Tanja
      2 vuotta sitten
      Kohta 30-vuotta käytetty ohje eli täydellinen resepti 😅 alkuperäinen k-market printti edelleen käytössä. Hyvä, että ohje myös sähköisenä tallessa
    • Milla
      2 vuotta sitten
      Tein tänään 1.7.kun sain ystävältäni raparperia. Hyvä resepti.
    • Vipsukissa
      3 vuotta sitten
      Kyllä oli hyvää
    • Parasta raparperista
      5 vuotta sitten
      Aivan taivaallista, en tee enää mitään muuta raparperipiirakkaa. Ohje on just eikä melkein.
    • Täydellistä
      6 vuotta sitten
      Aivan ihanaa piirakkaa ja se miten hyvin tuo raparperi sopii tähän mainiosti toscakuorrutteen kanssa on mitä mainiointa, kiitos k ruoka.
    • Joku Tyttö
      6 vuotta sitten
      Ihan Super Hyvää Oli!😋
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Hei, ikävä kuulla. Uunin lämpötilat voivat vaihdella. Tästä syystä paistamista on hyvä tarkastella tietyn ajan välein.
    • K-ruoka tykkää palaneesta piirakasta
      6 vuotta sitten
      Piirakkani paloi pohjasta 😣😨👿
    • 5
      8 vuotta sitten
      Super hyvää!!! Kiitos.
    • Jaana
      8 vuotta sitten
      Helppotekoinen ja näyttävä kahvi tai jälkiruokatarjottava.