Raparperitosca, pellillinen
Toscapiirakka, jossa reilusti raikasta raparperia ihanan rapean toscan alla. Piirakka maistuu vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
n. 30 palaa30 - 60 min286 kcal / 100 g
Ainekset
n. 30 palaa
Pohjataikina
- 5kananmunaa
- 3dlsokeria
- 4 1/2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlPirkka leivinjauhetta
- n. 1 1/2lraparperinpaloja
Tosca
- 200gPirkka leivontamargariinia
- 2dlsokeria
- 2ps(200 g)Pirkka mantelilastuja
- 1/2dlvehnäjauhoja
- 2rklmaitoa
Valmistus
30 - 60 min- Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Ripottele päälle raparperinpalat. (Jos käytät pakastettuja raparpereja, sulata ja valuta raparperit hyvin). Paista piirakka 200 asteessa alimmalla tasolla 20 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa tosca. Sulata kattilassa rasva, sekoita joukkoon sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta tosca. Levitä seos kuumana piirakan pinnalle. Paista edelleen noin 10 minuuttia toiseksi ylimmällä tasolla. Anna raparperitoscan hieman jäähtyä ennen paloittelua.
Tiesitkö että...
Vinkki! Raparperien tilalla voit käyttää happamia omenoita.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per 100 g
- 286 kcal1 200 kJ
- Proteiinia 4,71 g
- Hiilihydraatteja28,6 g
- Rasvaa16,5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Kohta 30-vuotta käytetty ohje eli täydellinen resepti 😅 alkuperäinen k-market printti edelleen käytössä. Hyvä, että ohje myös sähköisenä tallessa
Tein tänään 1.7.kun sain ystävältäni raparperia. Hyvä resepti.
Kyllä oli hyvää
Aivan taivaallista, en tee enää mitään muuta raparperipiirakkaa. Ohje on just eikä melkein.
Aivan ihanaa piirakkaa ja se miten hyvin tuo raparperi sopii tähän mainiosti toscakuorrutteen kanssa on mitä mainiointa, kiitos k ruoka.
Ihan Super Hyvää Oli!😋
Hei, ikävä kuulla. Uunin lämpötilat voivat vaihdella. Tästä syystä paistamista on hyvä tarkastella tietyn ajan välein.
Piirakkani paloi pohjasta 😣😨👿
Super hyvää!!! Kiitos.
Helppotekoinen ja näyttävä kahvi tai jälkiruokatarjottava.