Raparperitosca, pellillinen
- Annosmäärän. 30 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
Toscapiirakka, jossa reilusti raikasta raparperia ihanan rapean toscan alla. Piirakka maistuu vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ainekset
n. 30 palaa
Pohjataikina | |
---|---|
150 g | tai |
5 | kananmunaa tai |
3 dl | sokeria tai |
4 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 1/2 tl | tai |
2 tl | tai |
n. 1 1/2 l | raparperinpaloja tai |
Tosca | |
200 g | Pirkka leivontamargariinia tai |
2 dl | sokeria tai |
2 ps (200 g) | tai |
1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | maitoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 346 kJ / 323 kcal |
Rasva | 18,5 g |
josta tyydyttynyttä | 6,4 g |
Hiilihydraatit | 32,5 g |
josta sokereita | 21,4 g |
Proteiini | 5,3 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sula rasva. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos sihdin läpi taikinaan. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Ripottele päälle raparperinpalat. (Jos käytät pakastettuja raparpereja, sulata ja valuta raparperit hyvin). Paista piirakka 200 asteessa alimmalla tasolla 20 minuuttia.
Valmista sillä aikaa tosca. Sulata kattilassa rasva, sekoita joukkoon sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta tosca. Levitä seos kuumana piirakan pinnalle. Paista edelleen noin 10 minuuttia toiseksi ylimmällä tasolla. Anna raparperitoscan hieman jäähtyä ennen paloittelua.
Vinkki! Raparperien tilalla voit käyttää happamia omenoita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,65/kpl3,30/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositonHinta 3,99/kpl9,98/l
- Pirkka mantelilastu 100gHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositonHinta 2,65/kpl5,30/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,15/kpl1,15/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Meira Mantelilastu 140gHinta 4,29/kpl30,64/kg
- Sallinen Mantelilastu 70gHinta 1,59/kpl22,71/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(116 arviota)
- 30 - 60 min2,0(8 arviota)
- 30 - 60 min4,1(26 arviota)
- yli 60 min4,1(55 arviota)
- yli 60 min4,3(24 arviota)
- 30 - 60 min4,6(56 arviota)
- 30 - 60 min4,0(14 arviota)
- yli 60 min4,7(63 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (160 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenUris, valmistusohje löytyy sivulta aineksien vierestä.
- Katri7 kuukautta sittenEhdottomasti paras kaakku mitä oon koskaan tehnyt😋
- Teetux1 vuosi sittenKannattaa kokeilla pohjassa rypsiöljyä rasvan sijaan. Tulee taivaallisen pehmeä pohja!!
- Tarja1 vuosi sittenTein tämän sekoituksella kaapista löytyneitä gluteenittomia jauhoja, hyvää tuli!
- Päivi1 vuosi sittenKohta hakemaan aineet ja sitten teen. Varmasti hyvää ei epäilystäkään.😋
- Tanja2 vuotta sittenKohta 30-vuotta käytetty ohje eli täydellinen resepti 😅 alkuperäinen k-market printti edelleen käytössä. Hyvä, että ohje myös sähköisenä tallessa
- Milla2 vuotta sittenTein tänään 1.7.kun sain ystävältäni raparperia. Hyvä resepti.
- Vipsukissa3 vuotta sittenKyllä oli hyvää
- Parasta raparperista5 vuotta sittenAivan taivaallista, en tee enää mitään muuta raparperipiirakkaa. Ohje on just eikä melkein.
- Täydellistä6 vuotta sittenAivan ihanaa piirakkaa ja se miten hyvin tuo raparperi sopii tähän mainiosti toscakuorrutteen kanssa on mitä mainiointa, kiitos k ruoka.
- Joku Tyttö6 vuotta sittenIhan Super Hyvää Oli!😋
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei, ikävä kuulla. Uunin lämpötilat voivat vaihdella. Tästä syystä paistamista on hyvä tarkastella tietyn ajan välein.
- K-ruoka tykkää palaneesta piirakasta6 vuotta sittenPiirakkani paloi pohjasta 😣😨👿
- 58 vuotta sittenSuper hyvää!!! Kiitos.
- Jaana8 vuotta sittenHelppotekoinen ja näyttävä kahvi tai jälkiruokatarjottava.