• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-puolukka-marenkitorttu

N. 0,25€/annos.
Omena-puolukka-marenkitorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 283 kcal / annos (120g)

Ainekset

10 annosta

Täyte

    • 4-5(n. 700 g)hapanta omenaa (kotimaista tai Jonagold)
    • 1 1/2dlpuolukoita
    • 1/2dlfariinisokeria

Marenki

    • 3kananmunan valkuaista
    • 1dlsokeria

Pinnalle

    • 1dlpuolukoita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi. Sekoita sen verran, että taikina on juuri ja juuri sekaisin. Taputtele taikina jauhotetuin käsin voidellun vuoan (⌀ n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Kuori ja lohko omenat. Täytä piirakan pohja omenoilla ja ripottele päälle puolukat sekä fariinisokeri. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 25 minuuttia.
  3. Vaahdota valkuaiset ja lisää joukkoon vähitellen sokeri koko ajan vaahdottaen. Levitä marenki vuokaan ja ripottele pinnalle puolukat.
  4. Paista edelleen keskitasolla 12-15 minuuttia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 283 kcal1 180 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille22