Mehevä punakaalisalaatti

Mehevä punakaalisalaatti sopii talviseen aikaan. Kokeile taateleilla tai rusinoilla maustettua salaattia niin juhlapöydässä kuin arkenakin.
Mehevä punakaalisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 139 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Marinadi

    • 1/2dlöljyä
    • 1/4dlomena-tai valkoviinietikkaa
    • 2-3rkljuoksevaa hunajaa
    • 1/2tlrosmariinia
    • 1/4tlsuolaa
    • pippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita kulhossa öljy, etikka, hunaja, rosmariini, suola ja pippuri.
  2. Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi ja raasta (kuorittu) omena raastinraudan karkeimmalla terällä.
  3. Sekoita marinadin joukkoon raasteet ja rusinat tai taatelit. Anna salaatin maustua ennen tarjoamista.

Ravintosisältö per 100 g

  • 139 kcal581 kJ
  • Proteiinia1,13 g
  • Hiilihydraatteja19,2 g
  • Rasvaa6,28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3
  • Eka kokeilu13.2.2016

    Tykästyin heti, hyvin maustuneena vei lähes kielen mennessään. Vieraillekin tarjosin, kunnon kulinaristit ihastuksissaan💓