• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Meksikolainen jauheliha-papupiiras

Meksikolainen jauheliha-papupiiras
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 158 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Täyte

Pinnalle

    • pala(n. 100 g)purjoa
    • 1pieni (n. 50 g)punasipuli
    • 1(150 g)paprika

Valmistus

30 - 60 min
  1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  2. Valuta pavut ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipuli ja salsakastike liemineen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vehnäjauhot, tuorejuusto ja reilu puolet pavuista (loput jäävät pinnalle koristeeksi). Anna täytteen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  3. Leikkaa pinnalle tuleva purjo ja sipulit renkaiksi, kuutioi paprika.
  4. Kaada jauhelihatäyte vuokaan. Asettele päälle pavut, purjot, sipulit ja paprikat.
  5. Paista piirasta 225 asteessa uunin alimmalla tasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa piiras haaleana salaatin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 158 kcal661 kJ
  • Proteiinia7,55 g
  • Hiilihydraatteja12,3 g
  • Rasvaa8,79 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua