• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Katkarapupiirakka Pirkan tapaan

Katkarapupiirakka Pirkan tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 176 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin ja valuta ne.
  2. Avaa taikinapaketti ja anna levyjen sulaa irrallaan.
  3. Yhdistä sulaneet taikinalevyt pitkältä sivulta ja muotoile levy pyöreäksi. Kauli levy kookkaan (halkaisija n. 29-30 cm) piirakkavuoan kokoiseksi niin, että se ulottuu myös reunoille. Nosta taikina vuokaan ja taputtele reunoille tiiviisti. Tasoita reuna. Nosta pohja kylmään kovettumaan.
  4. Kuullota purjo pannulla miedolla lämmöllä kunnes se pehmenee. Anna jäähtyä.
  5. Poista tomaateista kannat ja viipaloi tomaatit ja leikkaa edelleen pieniksi kuutioiksi.
  6. Sekoita tuorejuusto ja ruokakerma tasaiseksi ja vatkaa joukkoon munat. Lisää seokseen purjo, tomaattikuutiot, tillisilppu ja katkaravut ja mausta vielä suolalla. Sekoita hyvin.
  7. Nostele seosta kauhalla piirakkavuokaan pohjan päälle. Tasoita ainekset ja paista piirakkaa uunin alatasolla 225 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä.
  8. Anna piirakan jäähtyä noin 15-20 minuuttia ja tarjoa lisäksi salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 176 kcal736 kJ
  • Proteiinia6,05 g
  • Hiilihydraatteja11,5 g
  • Rasvaa11,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua