Katkarapupiirakka Pirkan tapaan
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
Herkullinen katkarapupiirakka sopii tarjottavaksi illanistujaisiin ja noutopytään.
- Laktoositon
Ainekset
8 annosta
1 ps (180 g) | tai |
1 pkt (400 g) | Pirkka piirakkataikinaa tai |
200 g | purjoa tai |
2 rkl | öljyä tai |
2 | keskikokoista tomaattia tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
3 | kananmunaa tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 730 kJ / 175 kcal |
Rasva | 11,8 g |
josta tyydyttynyttä | 5 g |
Hiilihydraatit | 10,9 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 5,7 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Ota katkaravut sulamaan hyvissä ajoin ja valuta ne.
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Muotoile taikinalevy pyöreäksi. Kauli levy kookkaan (halkaisija n. 29–30 cm) piirakkavuoan kokoiseksi niin, että se ulottuu myös reunoille. Nosta taikina vuokaan ja taputtele reunoille tiiviisti. Tasoita reuna ja nosta pohja kylmään kovettumaan.
Kuullota purjo pannulla miedolla lämmöllä kunnes se pehmenee. Anna jäähtyä.
Poista tomaateista kannat ja viipaloi tomaatit ja leikkaa edelleen pieniksi kuutioiksi.
Sekoita tuorejuusto ja ruokakerma tasaiseksi ja vatkaa joukkoon munat. Lisää seokseen purjo, tomaattikuutiot, tillisilppu ja katkaravut ja mausta vielä suolalla. Sekoita hyvin.
Nostele seosta kauhalla piirakkavuokaan pohjan päälle. Tasoita ainekset ja paista piirakkaa uunin alatasolla 225 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä.
Anna piirakan jäähtyä noin 15–20 minuuttia ja tarjoa lisäksi salaattia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etuPirkka katkaravut 250-350 kpl /180g kuorittu MSC pakastePlussa-kortillaEtuhinta 7,00/2 kpl19,44/kgIlman Plussa-korttia 3,69/kpl (20,50/kg)
- Pirkka tuorejuusto Italian yrtit 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka ruokakerma 10% 2dl laktoositonHinta 0,65/kpl3,25/l
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Sunnuntai piirakkataikina 400g laktoositon pakasteHinta 3,55/kpl8,87/kg
- Pysyvästi edullinenMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina suolainen 380 g pakasteHinta 1,89/kpl4,97/kg
- Purjo ulkomainenHinta n. 1,00/kpl3,99/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pirkka Parhaat Red Desire makea terttuminiluumutomaatti 250gHinta 5,49/kpl21,96/kg
- Tomaatti SuomiHinta n. 0,40/kpl4,39/kg
- Pysyvästi edullinenValio Hyvä suomalainen Arki ruokakerma 10 % 2dl HYLA UHTHinta 0,59/kpl2,95/l
- Plussa-etu −14 %Juustoportti ruokakerma 10% 3,3dl laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 1,95/kpl5,91/lIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (6,94/l)
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,4(10 arviota)
- 30 - 60 min3,8(21 arviota)
- 30 - 60 min3,8(39 arviota)
- 30 - 60 min3,4(48 arviota)
- 30 - 60 min3,8(92 arviota)
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min3,4(7 arviota)
- alle 30 min2,3(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (63 arviota)