Tonnikalapiirakka
- Annosmäärä8 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
Tonnikalapiirakka on helppo ja mehevä syötävä vaikka iltapalalle. Tämä piirakka saa lisäväriä paprikasta ja persiljasta.
- Laktoositon
Ainekset
8 palaa
Pohja | |
---|---|
100 g | tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | kylmää vettä tai |
Täyte | |
1 (90 g) | sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
1 (100 g) | punainen paprika tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
1 tlk (200 g/150 g) | tai |
1 prk (200 g) | Pirkka laktoositonta kermaviiliä tai |
2 | kananmunaa tai |
1 dl | tuoretta persiljaa hienonnettuna tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 ps (150 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 134 kJ / 272 kcal |
Rasva | 18,3 g |
josta tyydyttynyttä | 9,5 g |
Hiilihydraatit | 14,6 g |
josta sokereita | 2,1 g |
Proteiini | 11,8 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Nypi huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi pesty paprika.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasvikset pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Lisää valutettu tonnikala ja paista vielä hetki.
Sekoita kulhossa kermaviili, munat, persilja, suola, pippuri ja puolet juustoraasteesta. Lisää tonnikala-kasvisseos.
Levitä täyte piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
Paista tonnikalapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta