TonnikalapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tonnikalapiirakka

  • Annosmäärä8 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
Tonnikalapiirakka on helppo ja mehevä syötävä vaikka iltapalalle. Tämä piirakka saa lisäväriä paprikasta ja persiljasta.
  • Laktoositon

Ainekset

8 palaa

Pohja

100 g
 
tai
2 1/2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1/2 dl
 
kylmää vettä
tai

Täyte

1 (90 g)
 
sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
1 (100 g)
 
punainen paprika
tai
1 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1 tlk (200 g/150 g)
 
tai
1 prk (200 g)
 
Pirkka laktoositonta kermaviiliä
tai
2
 
kananmunaa
tai
1 dl
 
tuoretta persiljaa hienonnettuna
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
1 ps (150 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 134 kJ / 272 kcal
Rasva
18,3 g
josta tyydyttynyttä
9,5 g
Hiilihydraatit
14,6 g
josta sokereita
2,1 g
Proteiini
11,8 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Nypi huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi pesty paprika.
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasvikset pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Lisää valutettu tonnikala ja paista vielä hetki.
Sekoita kulhossa kermaviili, munat, persilja, suola, pippuri ja puolet juustoraasteesta. Lisää tonnikala-kasvisseos.
Levitä täyte piirakkapohjalle. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste.
Paista tonnikalapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/kg
  • Sipuli Suomi
    Hinta n. 0,18/kpl
    1,79/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l